TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Sport i Amerika
Amerikanen är mycket sportintresserad, både av att se och att själv deltaga. Det finns ett jätteutbud av sportaktiviteter oavsett om ni bara vill titta på eller ta aktiv del. De mest populära professionella sporterna som basketboll, amerikansk fotboll, ishockey och baseboll kan ni uppleva i många storstäder.

Baseball är den sport som ligger amerikanens hjärta mycket nära. Från fem års ålder börjar man spela T-ball för att sedan gå över till baseball i tusentals ungdomsturneringar i småorter till storstäder över hela Amerika. N kommer att se en sport som påminner om vår brännboll, men som kan vara i 3-4 timmar. Pitcherns jobb är att kasta bollen (160 km/h) till en hitter eller batter, som försöker slå till bollen med sin bat.

American Football är en sport som fascinerar amerikanen. Den ovala bollen dirigeras av en quarterback som bestämmer speluppläggen och delar ut speldirektiv när spelarna står i en ring runt honom. Fotbollsplanen har ungefär samma storlek som en svensk fotbollsplan. Det offensiva laget har fyra försök att driva bollen minst 10 yards. Lyckas man med detta har man ytterligare fyra försök och så vidare tills man når motståndarens kortlinje med touchdown (6 poäng) som följd. Kickern har då chans att sparka en extra poäng. Kickern kan också sparka en field goal (3 poäng) mellan målstolparna, men ej över målet.

Motorsporten är stor i USA. Bland de stora serierna är NASCAR, IndyCar och Formel 1 populära inom bilsport och MotoGP är motorcykelsportens motsvarighet till bilsportens Formel 1. Drag racing och Monster trucks är också populära evenemang. Det är förstås häftigt att besöka de stora tävlingarna med flera hundra tusen besökare men det finns också många regionala och lokala tävlingar som lockar.

Dessutom finns det bilträffar, bilutställningar, swap meets, bilmuseer, skrotar och mycket annat. Speciellt Kalifornien och Florida brukar locka den motorintresserade.

På Daytona International Speedway i Florida, har man rundvisningar och man kan till och med åka med ett par varv runt den klassiska banan. Det var på Daytona Beach som de första motortävlingarna startade i början av 1900-talet.

Travtävlingar körs på fler än 70 större travbanor. Det mest kända travloppet är Hambletonian som körs varje år i New Jersey, inte långt från New York City.

Aktiv sport
För er som vill utöva sport finns oanade möjligheter. För vattenälskaren finns surfing, fiske, vattenskidåkning, jetski med mera. Tennis och squash är andra mycket populära sporter.

Golf
Den golfintresserade kommer knappast närmare paradiset. Till exempel Florida har över 1 000 golfbanor. Ni kan redan från Sverige boka in starttider på flera av Fort Lauderdales bästa banor. Andra populära platser för golf är Arizona och Hawaii.

Som turist kan man på high schools och college uppleva de kommande världsstjärnorna i de stora publiksporterna som baskeball, amerikansk fotboll, baseball och ishockey. Här är också svensk fotboll, friidrott, tennis och simning populära publiksporter som turisten kan besöka.