TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Aruba
Inledning
Aruba tillhör Nederländska Antillerna och ingår i ABC-öarna, det vill säga Aruba, Bonaire och Curacao. Aruba ligger endast 31 km från Venezuela i Sydamerika och är helt utanför orkanbältet. Ön är inte särskilt stor, cirka 10 km bred och 30 km lång, och har drygt 100 000 invånare. Engelska och spanska är de vanligaste språken, men det officiella språket är holländska. Ursprungsspråket heter papiamento, vilket är en blandning av flera olika språk.

Aruba upptäcktes av spanjoren Alonso de Ojeda år 1499. Ön befolkades då av Caiqetioindianerna som var en del av Arawakstammen, vilken befolkade många öar i Västindien. Aruba koloniserades sedemera av holländarna och ön blev självständig 1986.

Perfekt semesterö
Aruba har alla förutsättningar för en perfekt semesterö. Härligt klimat med sköna passadvindar som ger en ständig bris. Vattnet är kristallklart och stränderna är långa och inbjudande. De flesta hotellen ligger vid Palm Beach, en flera kilometer lång strand, där flera hotell dessutom ligger längs en gemensam strandpromenad. Eagle Beach, där Bucuti Beach Resort ligger, är en helt underbar strand som ofta framröstas till en av världens 10 främsta.

Aruba är en av de mer prisvärda öarna i Västindien. I stort sett dagliga flygförbindelser med Europa ger bra flygpriser. Hotellen har överlag en bra prisbiId och flera hotell ger också utmärkta barnpriser, vilket gör Aruba till en lämplig destination även för barnfamiljer. Till detta kommer ett brett utbud av restauranger och även en del snabbmatsrestauranger som ju hjälper till att hålla ner matbudgeten. Har ni självhushåll finns ett stort utbud av utmärkta matvaror.

Bekymmersfri semester

Aruba lockar med lättillgängliga semesterupplevelser. Anslutningsflyg till Amsterdam och därifrån, i de flesta fall, en nonstopflygning. Hotellstandarden är mycket bra på Aruba med välskötta anläggningar. Aruba är på alla sätt en säker ö, kriminaliteten är mycket låg. Ön har hög kvalitet på alla varor och tjänster.

Restaurangutbudet är stort, allt från amerikanska snabbmatskedjor till bra kafeterior och utmärkta restauranger, flera av mycket hög klass. Här finns också en hel del underhållning, barer, nattklubbar, kasinon och shower.

Shopping
Utbudet för shoppingintresserade är omfattande, bra priser på allt från märkeskläder till smycken, parfymer med mera. Affärerna finns framför allt i Oranjestad, en stad som väl lämpar sig att flanera runt i. Besök shoppingcentra som Renaissance Marketplace och Royal Plaza Mall. Staden har många vackra hus i traditionell holländsk arkitektur.

Sport och aktiviteter
Naturen varierar kraftigt på Aruba. Innanför de vackra stränderna, framför allt i norra delen, hittar man en natur som påminner en hel del om Arizona. Ni kan åka på jeepsafari, spela golf och tennis men också prova på dykning, snorkling, fiske, segling med mera. Den som vill uppleva livet under ytan mer torrskodd kan följa med på Atlantis Submarine.

Kombinera med Curacao
Varför inte kombinera med några dagar på grannön Curacao. Starta resan med avkopplande dagar på Aruba och avsluta med några dagar på Curacao, vars charmiga huvudstad Willemstad finns med på UNESCO:s världsarvslista. Underbar miljö, trevlig shopping, men också fina stränder.