TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Hawaii - Big Island
Inledning
Den största ön heter Island of Hawaii, men kallas för Big Island eller orkidéön. Som alla andra öar är Big Island en vulkanö med dramatisk natur. De två största topparna Mauna Kea och Mauna Loa är cirka 4 300 meter höga, dubbelt upp mot Sveriges högsta berg! Ön har fortfarande en aktiv vulkan. På västra sidan finns gott om svart förstenad lava.

Ön har en torrare och en regnigare sida. Kring Hilo är det en tropisk djungel och här frodas växtligheten med mängder av blommor. Här finns till exempel en orkidéfarm och macadamianutfarm och kaffeodlingar.

Västra sidan, Kailua-Kona, har de flesta hotellen och många fina stränder och en del växtlighet. Hotellen ligger som regel relativt enskilt som vackra oaser med gröna trädgårdar och golfbanor. Hotellen är ofta resortanläggningar. Här finns endast ett samhälle, Kona, som är en sömnig söderhavsidyll, dock med flera affärer och en del restauranger. Gör absolut en örundtur på Hawaii oavsett om ni bor på ön eller inte, men räkna med en lång dag.

Sevärdheter
Här finns en del sevärdheter, till exempel orkidéfarm, macadamianutfarm (Hawaiis speciella nöt) och så förstås, de fina svarta sandstränderna.

Volcanoes National Park
En vulkan som man kan åka runt och igenom med bil, det ryker och bubblar här och var och det mesta är svart. Ön växer fortfarande på grund av lavaströmmarna.

Parker Ranch
Världens största ranch. Ranchen är över 100 år gammal och mangårdsbyggnaderna är mycket vackra. Här finns bland annat en stor konstsamling.

Akaka Falls State Park
Här finns Hawaiis förmodligen vackraste vattenfall, 135 meter högt.