TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Kauai
Inledning
Kauai kallas "The Garden Isle", trädgårdsön. Ön har tropisk växtlighet med stora ananas- och sockerrörsodlingar. Många anser Kauai vara den vackraste av Hawaiis öar. Det regnar mer på Kauai, därav den fina växtligheten, men nederbörden varierar starkt. Waialeale har världens högsta nederbördsmängd, men någon mil söderut är det nästan alltid soligt.

Här finns flera stränder, den finaste på sydsidan kring Poipu där vi har flera hotell. Vågorna är dock större kring Kauai, men det finns laguner med lugnare vatten. En av de vackraste lagunerna ligger i Hanalei. Kauais vackraste plats är Lumahai Beach där flera filmer från Söderhavet filmats.

På Kauai finns bara mindre samhällen, även om Kapaa och Lihue numera har många affärer och shoppingcenter. Här finns också flera restauranger med lägre priser. Kapaa är ett av våra hotellcentra, det andra är Poipu som har bättre strand. Dessutom har vi hotell i Princeville vid Hanalei Bay.

Old Koloa Town
Det finns inga städer på Kauai, endast några små samhällen. Koloa är trevligt med mysig atmosfär.

Waimea Canyon
Kallas även Hawaiis Grand Canyon. Dramatisk canyon med många fina vyer.

Wailua River
Man kan ta en båttur dryga milen uppför floden till Fern Grotto, en vacker grotta med ormbunkar. Detta är Hawaiis populäraste plats för bröllop, både för polynesierna själva såväl som för turister, speciellt japaner. Längs floden ligger en botanisk trädgård och en rekonstruerad polynesisk by.

Wailua Falls
Vackert vattenfall vid Lihue.

Hanalei
Litet vackert samhälle på norra sidan av ön. Sista milen är det mycket vacker väg. Dramatisk natur.

Helikoptersightseeing
På reklambilder för Hawaii förekommer ofta dramatiska naturbilder från Kauai, tagna på helikopterturer. Jurassic Park är delvis filmad på Kauai.