TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Maui
Inledning
Väljer ni att kombinera Honolulu med Maui och då speciellt med Kaanapaliområdet får ni garanterat en lyckad semester. Maui, den populäraste ön utanför Honolulu, ligger endast 30 minuters flygresa från storstaden Honolulu.

Kombinationen av vacker natur och härliga stränder med många fina hotell, fin shopping och många restauranger i alla prisklasser, allt i nyare Kaanapali eller i gamla valfångarstaden Lahaina, gör att en semester här säkert blir lyckad. Dessutom är det mesta mycket välordnat. Alla hotellen i Kaanapali har till exempel gratis bussar inbördes och till shopping/restaurangcentret. Här finns även bussar till Lahaina.

Maui kallas för "the Valley Island" och var från början två öar som genom landhöjning växte samman. På västra sidan ligger fantastiska stränder och de flesta hotellen. Det mest kända området är Kaanapali Beach. Lite längre söderut ligger ytterligare ett stort hotellområde kring Kihei och Wailea. Här är mycket torrt och risken för regn är liten men naturen är inte lika vacker som kring Kaanapali Beach.

Sevärdheter
Speciellt nordvästra sidan av Maui är vacker. Här ligger den trevliga staden Lahaina med ett stort utbud av shopping och många bra restauranger i olika prisklasser. Lahaina är en gammal valfångarstad och den ligger ett par kilometer från Kaanapali. Det mesta av staden är nu historisk mark med många vackra gamla byggnader. En stad med mycket trevlig atmosfär, shopping och trevliga restauranger. Från Kaanapali kan man komma hit med det gamla sockerrörståget.

Whale Watching
Valarna fortsätter att komma i hundratal varje år till vattnen utanför Lahaina och Kaanapali. I december till mars är det nästan garanterat att se stora valar leka alldeles utanför stranden och man kan åka ut med båt för att se dem på nära håll.

Lanai
Lanai är en annan ö som ligger alldeles utanför Lahaina. En dagstur till Lanai rekommenderas.

Hana
Maui har en mycket dramatisk natur och hyr ni bil får ni inte missa att bila till Hana. En skönhetsupplevelse av klass. Vägen slingrar sig fram genom tropisk grönska och papaya och andra frukter växer vilt. I Hana, en gammal fin by, kan ni äta lunch på Hana Resort. En bit bort finns en liten kyrkogård med Charles Lindberghs grav.

Hookipa Beach Park
Hookipa Beach Park ligger på vägen till Hana. Detta är Hawaiis populäraste windsurfingområde, men inget för nybörjare.

Haleakala
Vulkantopparna reser sig majestätiskt ur havet och Mauis högsta topp, cirka 3 000 meter, är förstås en vulkan. Hit kan man faktiskt köra bil och titta ner i vulkankratern.