TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Oahu - Honolulu
Inledning
Oahu är den mest kända ön eftersom Hawaiis största stad Honolulu ligger här. Oahu betyder samlingsplats och ön var tidigare mötesplats för ögruppens konungar. Numera är Honolulu samlingsplats för turister. Det är hit de flesta flygen kommer och det är i Honolulu den berömda stranden Waikiki Beach ligger.

Honolulu är i vårt tycke en mycket trevlig destination, här finns allt och dessutom i en mycket trevlig blandning. Här finns fortfarande mycket av Söderhavets charm och lättjefulla stämning. Honolulu erbjuder en bra hotellstandard, ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser, mängder av affärer och boutiquer, underhållning för alla smaker, allt från shower i bästa Las Vegas-stil till Polynesiska dansuppvisningar. Trots alla turister frapperas man av vänligheten överallt.

Waikiki Beach är Honolulus berömda strandområde. Det är endast ett fåtal hotell som ligger direkt vid stranden, övriga ligger något kvarter bakom. Stranden är allmän och vill man sola på solstolar får man ligga vid hotellets pool.

Waikiki Beach-området är relativt kompakt, så det är lätt att ta sig runt. Ett utmärkt sätt att se sig om är att köpa ett dagskort på Waikiki Trolley. Man kan hoppa på och av under hela dagen. Honolulu är en kosmopolitisk stad i dess bästa bemärkelse med en smältdegel med många olika kulturer och folkslag från mellanamerika, Polynesien och Fjärran Östern.

Utflykter och sevärdheter
Nedan visas några exempel på intressanta turer.

Pearl Harbour - Honolulu City Tour
Pearl Harbour är ett namn som starkt förknippas med Hawaii. Till minne av attacken har man byggt ett monument invid USS Arizona. Turen visar också Honolulu inklusive Chinatown, Iolani Palace, Punchbowl Cemetary med mera.

Circle Island Tour
En 20-mils tur runt hela Oahu. Öns "baksida" är annorlunda jämfört med Honolulu med små byar, vacker natur och fina stränder. Bland annat ses stränderna där de mest våghalsiga surfarna finns. Vi ser även Diamond Head, Waimea Falls med mera. Givetvis ser vi också ananas- och sockerrörsfält.

Polynesian Cultural Center
Detta är kulturcentrat för hela Söderhavet. Man har försökt bevara och utveckla traditionerna. Här finns byar från sex öar i Söderhavet. Vi får se hur man lever på de olika öarna, traditionella kläder, hantverk, danser med mera. Dansen och musiken är viktig och uppträdanden ges. Turen inkluderar buss, entré till hela området samt en måltid.

Endagsturer till Maui, Kauai eller Big Island
Med flyg till respektive ö. I varje tur ingår en sightseeingtur och som regel även lite tid för egna strövtåg.

Utöver dessa turer finns till exempel ett flertal middagsarrangemang, allt från polynesisk luau till tur med katamaran utanför Honolulu.