KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
San Francisco
Inledning
Nu är San Francisco närmare än någonsin med SAS nonstop från Köpenhamn. San Francisco har alltid lockat, allt från de tidiga immigranterna till dagens turister. Alla känner till stadens branta backar, krokiga gator, kabelspårvagnar och det vackra läget vid Golden Gate. Ett stort utbud av restauranger och shopping gör förstås San Francisco till det perfekta resmålet.

Dessutom finns många trevliga och intressanta sevärdheter alldeles i närheten. De välkända vinområdena Sonoma och Napa Valley ligger bara en timme norr om staden. Ett par timmar söderut hittar vi charmiga Carmel och Monterey. 17 Mile Drive är den dramatiska inledningen på Kaliforniens vackra kustväg.

Staden San Francisco
San Francisco är Amerikas populäraste storstad och passar perfekt för ett innehållsrikt veckobesök. San Francisco konkurrerar utmärkt med till exempel New York som storstadsresmål. Här finns många intressanta sevärdheter och attraktioner. När det gäller restauranger och maten hävdar sig San Francisco utmärkt. Den shoppingintresserade får sitt lystmäte, boutiquer, varuhus och i Napa finns ett stort Factory Outlet.

Även om ingen stad kan mäta sig med New York när det gäller musikal- och kulturutbud så finns här en välkänd opera, högklassig symfoniorkester, musikaler och muséer. San Francisco Museum of Modern Art, SFMOMA, räknas till de främsta när det gäller modern konst. En stor fördel för San Francisco är att man mer eller mindre direkt utanför staden har många storslagna sevärdheter som lätt besöks på en dagsutflykt.

San Francisco är prisvärt
Prisbilden är förmånligare än till exempel för New York både avseende hotell och restauranger. Dessutom erbjuder Swanson´s flera förmånliga paketarrangemang. En vecka i San Francisco är ofta billigare än en weekend i New York.

Nära omgivningar
Det som gör San Francisco till en så bra destination är att det finns så mycket att se och uppleva i de direkta omgivningarna. Bara inom någon timmes bilväg finns många upplevelser. Via Golden Gatebron kommer man till konstnärsstaden Sausalito. Några kilometer längre bort ligger Muir Woods, där de berömda åldriga jätteträden finns. En timme längre bort ligger de berömda vindistrikten Sonoma och Napa Valley. Söder om staden ligger de charmiga städerna Carmel och Monterey. 17 Mile Drive är den dramatiska inledningen på Kaliforniens vackra kustväg.

Kalifornien och västkusten
Låt San Francisco bli utgångspunkten för er upptäckarlusta. Många av Amerikas största sevärdheter och upplevelser ligger inom bilavstånd.

Spännande historia
De första europeerna anlände till San Franciscoområdet i slutet av 1500-talet. Spanjorerna grundade en missionsstation 1776. Fram till mitten av 1800-talet var staden mycket liten. 1848 bodde här 400 invånare, 1849 40 000. 1849 upptäcktes guld i Sierra Nevada 20 mil från staden. 1869 nådde den transkontinentala järnvägen fram och staden växte ytterligare.

Under guldruschen anlände den 20-årige Levi Strauss och började sy slitstarka byxor åt guldgrävarna och helt omedvetet hade han startat det lika slitstarka jeansmodet. Firman har fortfarande sitt huvudkontor i San Francisco. 1873 löstes transportproblemen i de branta backarna. De berömda kabelspårvagnarna uppfanns och fortfarande finns tre linjer kvar. En åktur är ett måste!