KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Florida runt med Icakuriren
Florida har varit ett av Skandinavernas populäraste resmål under många år. Staten är populär för sina fantastiska stränder och Orlandos otaliga och fantasifyllda nöjesparker. Men det finns mer och nu kommer det en riktig rundresa där ni får uppleva mycket mer med svensk guide. Avresa 1 november 2017, reslängd 13 dagar. Resan arrangeras i samarbete med tidningen Icakuriren.

Vi landar på eftermiddagen i Miami och tar oss direkt med buss ner ett stycke på Florida Keys och bor direkt vid stranden i Islamorada. Nästa dag följer hela Florida Keys samt rundtur och solnedgång i Key West.

Träskområdet i Everglades är en stor attraktion och vi åker ut med bärplansbåtar. Via Naples kommer vi till Fort Myers och besöker Thomas Edisons och Henry Fords vinterhem där över 1 000 uppfinningar gjordes. Tid för avkoppling i Clearwater Beach.

Nu väntar Orlando och dess nöjesparker. St Augustine är Amerikas äldsta stad. Via Kennedy Space Center tar vi oss ner till Miami Beach som i dag är verkligt het. Häftig art deco och bad, men också besök i Little Havanna.

Dag 1. Skandinavien - Islamorada/Florida Keys
Efter pass- och tullformaliteter möter vår svenska guide i ankomsthallen. Vidare med buss söderut. I Florida City börjar "milemarkers" med MM 126, det vill säga vi är 126 miles från Key West. Så långt ska vi dock inte i dag. En halvtimme senare lämnar vi fastlandet och kör ut på Florida Keys, en lång rad öar som slutar i Key West. En stund senare når vi vårt mål, Islander Resort i Islamorada.

Dag 2. Florida Keys/Key West
Förmiddagen fri. Hotellet känns verkligt karibiskt och ligger direkt vid en stor bred strand på Atlantsidan. Eftersom havet har korallbotten når man det via bryggor. Vid lunch fortsätter vi vidare söderut och njuter av det turkosfärgade Atlanten i öster och Mexikanska Golfen i väster. Vid broarna ligger småbåtshamnar med fiskebåtar samt många fisk- och skaldjursrestauranger. Vi följer den gamla järnvägen som Henry Flagler byggde 1912, men som förstördes under den stora orkanen 1935. Vägen till Key West består består av 45 broar. Vi stannar till vid 7 Mile Bridge och går ut på den gamla bron mot Pigeon Key. På Big Pine Key lever över 300 Key Deer, ett dvärgrådjur.

Vi når Key West på eftermiddagen och bekantar oss med den gamla delen av staden. På Duval och Whitehead Street ligger musikbarer, gallerier och souveniraffärer. På Mel Fisher Maritime Museum finns fynd från spanska fartyget Atocha som förliste här 1622. Southernmost Point är kontinentala Amerikas sydligaste plats. Hemingway skrev på morgonen, seglade på eftermiddagen och gick på Captain Tony's och Sloppy Joe's barer på kvällen. Vi passerar dessa och fortsätter sedan till charmiga Historic Seaport Boardwalk, där båtar och fiskrestauranger avlöser varandra.

En timme innan solnedgången besöker vi Mallory Square för att uppleva Sunset Celebration med gatumusikanter, jonglörer etc. som samlas i uppsluppen miljö för att fira den vackra solnedgången. Därefter gemensam middag med Key West-tema och vi avslutar med en Key Lime Pie. Ni hinner med en egen promenad innan återresan till Islamorada.

Dag 3. Islamorada - Fort Myers
Tillbaka mot fastlandet. Vi ska nu ta oss över Everglades National Park. Vi stannar och åker ut med bärplansbåtar och får uppleva träsket på nära håll och säkert ser vi alligatorer, hägrar och andra arter i Everglades rika djurliv. Ett stopp i Naples, en exklusiv semesterort. Med en befolkning på drygt 20 000 människor ligger staden på andra plats i USA med dollarmiljonärer. Det ligger många lyxvillor och yachts vid Naples vackra kanalsystem. Vi stannar till i pittoreska Tin City som på 1920-talet var en stor fiskehamn med bland annat en känd fiskauktion. I dag finns många små trevliga och mysiga affärer liksom ett antal charmiga restauranger. Vidare till Fort Myers för övernattning.

Dag 4. Fort Myers - Clearwater Beach
Efter frukost åker vi över till Sanibel Island, en exotisk och populär ö välkänd för sina snäckrika stränder. Utanför syns ofta delfiner leka. Vidare till Thomas Edisons och Henry Fords vinterhem. Edison skapade här över 1 000 uppfinningar, till exempel glödlampan och fonografen. Vi ser hans verkstad, bostad och fantastiska trädgårdsanläggningar. Via vackra Sunshine Bridge kommer vi över till St Pete´s Beach och lite senare når vi Clearwater Beach där vi ska bo på Holiday Inn i två nätter.

Dag 5. Clearwater Beach
Hotellet ligger direkt vid Mexikanska Golfen och en stor bred pudervit strand börjar några 100 meter från hotellet. Dagen till avkoppling och sol och bad i havet.

Dag 6. Clearwater Beach - Tarpon Springs - Orlando

En timme norr om Clearwater hittar vi Tarpon Springs. Staden är verkligt grekinspirerad och har ett charmigt centrum med byggnader från 1800-talet. Konstgallerier och trevliga affärer. Staden är känd för att vara tvättsvamparnas huvudstad. Florida är apelsinstaten framför alla andra och vi stannar till på en apelsinodling. Vidare till världens nöjesmetropol Orlando och Doubletree by Hilton. Hotellet har rymliga rum och ett stort trevligt poolområde.

Dag 7. Orlando
Dagen fri till egna aktiviteter. Här finns fantastiska möjligheter att roa sig i alla världsberömda parker. Hotellet har transporter till SeaWorld, Disney och Universal Studios mot en mindre avgift, så det är bara att följa med.

SeaWorld är Amerikas största och bästa maritima park med stora delfinarier, sjölejon, sälar och den stora stjärnan, späckhuggaren Shamu. Här finns ett stort akvarium för hajar och ett område med arktiska djur och fiskar.

Disney World består av fyra olika parker. Alla Disneys attraktioner är för såväl gammal som ung. Inträdet, cirka US$ 110 per park, inkluderar alla attraktioner i respektive park.

I Magic Kingdom finns Framtidslandet, Äventyrslandet, Historiska landet med flera. Alla med spännande åkturer som "The Pirates of Caribbean", "Big Thunder", Spökhuset och lugna turer som "It’s a small World". Naturligtvis finns Musse Pigg, Långben, Kalle Anka och de andra figurerna också där.

I EPCOT är tyngdpunkten lagd på teknik och framtidsutveckling, parat med återblickar i historien. Spaceship Earth är välkänt och på Universe of Energy kan man uppleva energins historia inklusive en spännande resa hos dinosaurierna. En tredimensionell upplevelse får man på "Disney & Pixar Short Film 4D". I World Showcase bjuder ett tiotal länder på utställningar om sitt land samt spännande matupplevelser.

Universal Studios är den största filmparken med mängder av häftiga attraktioner. Steven Spielberg (skaparen av ET, Star Wars, Jurassic Park) har arrangerat mycket science fiction. I Island of Adventure väntar många spännande upplevelser som Spiderman och Jurassic Park. Attraktioner på filmsuccéer som Shrek (i 4D) och skräckfilmen The Mummy lockar. Omåttligt populära The Wizarding World of Harry Potter utökades 2014 med Dragon Alley.

Dag 8. Orlando - St Augustine
Vi kör direkt ut mot kusten och stannar i Daytona Beach vars största attraktion utöver stranden är Daytona International Speedway där det bland annat körs Nascar. Vi tittar på banan. Sedan vidare norrut på A1A som går längs kusten.

St Augustine är Floridas äldsta stad och har under århundranden befolkats av indianer, kolonisatörer, pilgrimmer med flera. Redan 1695 byggde spanjorerna USA:s äldsta fort, Castillo de San Marcos. På gågatan St George Street kan ni besöka den äldsta skolan i USA och Colonial Park visar livet här på 1600-talet. På St Georg Street används många kulturella byggnader som affärer och en av de mest anrika spanska restaurangerna i Florida är Columbia Restaurant. Flera sidogator har många mysiga barer och restauranger. Glöm inte att dricka vattnet från Fountain of Youth. Enligt sägnen förblir ni då evigt ung.

Dag 9. St Augustine - Kennedy Space Center - Miami Beach

Två timmar söderut ligger Kennedy Space Center varifrån alla amerikanska rymdraketer skjuts upp. Vi gör en rundtur där vi får se avskjutningsramper, kontrollrum med mera. Vi får också tillfälle att besöka ett museum med mängder av raketer, allt från de tidigaste på 1940-talet till Saturnusraketer, månlandaren och Space Shuttle. Glöm inte kameran! Vi kör sedan söderut och följer motorvägen där vi passerar många kända badorter. Vårt mål är dock den mest kända och klassiska av dem alla, Miami Beach och Marseilles Hotel som är ett bättre mellanklasshotell med klassisk art deco stil.

Dag 10 och 11. Miami Beach
Två hela dagar till att sola, bada och koppla av. Hotellet ligger direkt vid Miami Beach fina och långa sandstrand. Dessutom perfekt centralt läge i South Beach med gångavstånd till de kända shopping- och nöjesgatorna Lincoln Road och Washington Avenue. Bara ett par kvarter till Ocean Drive med mängder av restauranger. Här finns många aktiviteter. Hyr en cykel eller segway. Tycker ni om att fiska bör ni ta en fisketur. Runt Florida finns närmare 600 olika sorters fiskar, till exempel tonfisk, flundra och kungsfisk. Ofta leker delfiner i havet. Södra Florida har många sevärdheter.

Dag 12. Miami Beach - hemresa
Utcheckning på morgonen. Därefter sightseeing och vi kör först norrut längs Collins Avenue och ser lite av Miami Beach. Via Miami downtown når vi Little Havanna. En stor del av Miamis befolkning är spansktalande och här finns en hel stadsdel med kubaner. Cigarraffärer, kaféer och ett myllrande gatuliv. Vid 13-tiden är vi på flygplatsen. Incheckning och senare på eftermiddagen lyfter Lufthansa mot Europa. Middag serveras efter start.

Dag 13. Ankomst Skandinavien
Frukost innan vi landar på morgonen i Frankfurt. Planbyte och vidare flyg mot Skandinavien.

I priset ingår: 1. Flygresa Skandinavien - Miami t/r. 2. Inkvartering i del i dubbelrum på bra mellan- eller underkant förstaklasshotell i 11 nätter. 3. Daglig frukost. 4. Fem luncher och tre middagar. 5. Bussresa enligt program. 6. Sightseeing i Key West, Everglades, Naples, Sanibel Island, Tarpon Springs, St Augustine och Miami. 7. Entré Edison/Ford Museum och Kennedy Space Center. 8. Service- och bagageavgifter på hotell. 9. Ett fritt bagage på flyget. 10. Måltider på atlantflyget 11. Flygskatter och flygavgifter. 12. Svensk färdledning i Florida.

I priset ingår ej: Övriga måltider och entréer.

Pris per person
 Del i dubbelrum  33.850:-
 Vuxen som 3:e person  29.880:-
 Barn 2-11 år som 3:e person  13.550:-
 Enkelrumstillägg    7.980:-
 Flygtillägg Stockholm          0:-
 Flygtillägg Göteborg          0:-
 Flygtillägg Köpenhamn       550:-

Resan kan endast bokas direkt hos Swanson’s och arrangeras tillsammans med Icakuriren. Minimiantal för resans genomförande är 15 deltagare.

Betalnings- och avbokningsregler
Handpenning 3.000:- samt eventuellt avbeställningsskydd ska betalas inom 10 dagar från beställningsdatumet. Slutlikvid ska vara Swanson´s tillhanda 40 dagar före avresa. Betalningsavi erhålles från Swanson´s. Vid beställning ska korrekt namn och stavning enligt passet uppges.

Avbokningskostnader
 Fram till 31/8  1.000:- per person
 1/9-15/9  3.000:- per person
 16/9-29/9  25 % av resans pris
 Från 30/9  100 % av resans pris

Avbeställningsskydd 750:-
Swanson´s avbeställningsskydd gäller vid dödsfall, akut sjukdom eller olycksfall som drabbar resenären själv, make/maka (alternativt samboende under äktenskapliga former), barn, föräldrar eller syskon. Swanson´s avbeställningsskydd gäller fram till avresa från hemmet. Läkarintyg krävs. Avbokningskostnaden blir då 800:- (plus avbeställningsskyddet) per person oavsett tidpunkt för avbokningen. Skyddet gäller ej för sjukdom känd vid bokningstillfället och avbokning ska ske så snart avbokningsorsaken är känd. Mer information finns i Swanson´s resevillkor.

Anmälan
Anmälan görs till Swanson´s som också handhar resetekniska frågor. Telefon 0479-144 70 eller e-post info@swansons.se.

När du anmäler dig behöver vi samtliga namn stavade enligt passet och tilltalsnamnet markerat. Vi behöver också födelsedata, nationalitet, adress och telefonnummer. Om avbeställningsskydd eller specialdiet önskas ange även detta.

Reseformaliteter
För resan krävs giltigt pass. För de flesta Skandinaver behövs ej visum. Däremot måste uppehållstillstånd sökas i förväg. Detta görs via ESTA och kostar USD 14. Resenären måste också ha komplett reseförsäkring. I övrigt gäller Swanson´s resevillkor.

Teknisk arrangör: Swanson´s Travel.


Specialisten på Amerikaresor
Med Swanson´s reser ni med ett tryggt och stabilt svenskt företag med gedigen kunskap. Swanson´s är Amerika!
LÄS MER OM OSS >>
Inte bara Amerika
Kanada, Västindien och Sydamerika är våra övriga destinationer. Guidade rundresor eller skapa din egen resa.
Nyhetsbrev
Ta del av våra nyheter, erbjudanden
och kampanjer först av alla. Fyll i din
e-postadress nedan så skickar vi dig
vårt nyhetsbrev.
Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans är det viktigt att ha en komplett och riktig reseförsäkring.
LÄS MER >>
Missa inte vår stora länksamling med fler än 1000 länkar för den Amerika-intresserade.
LÄS MER >>
Här finns kartor över USA:s alla delstater.
LÄS MER >>