KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Jubileumsrundresa 2018
Swanson´s firar 40-årsjubileum 2018 och enligt tradition arrangerar vi en specialgjord jubileumsrundresa. Trots att det är sjätte gången har vi en resrutt där ingen plats funnits med tidigare och likväl är resan absolut spännande och fullmatad.

Resorna är normalt fullbokade innan nya katalogen kommer ut och vi har redan många resenärer som anmält sitt intresse. 2018 kommer vi att ha två avgångar och kan inte sätta in en tredje (som tidigare) då det inte finns fler datum för kryssning. Färdledare är Kristina Thelander och Bo Thorén (med reservation för ändring).

Förhandsboka nu!
Bokningen är från 15/9 öppen för alla intresserade. Resa 1 är fullbokad men vi tar väntelistor. På resa 2 finns drygt 10 platser kvar.

Ett komplett program och pris kommer att finnas tillgängligt från cirka 1 december. Förhandsbokningar kan avbokas fritt fram till 15 december och handpenning erlägges i samband med att ni återbekräftar er bokning senast 15 december. Ni måste dock bestämma hyttkategori i samband med förhandsbokningen.

Resa 1 startar den 17/9.
Resa 2 startar den 15/10.

New England
Boston - Kennebunkport - Conway - Stowe - Quebec

Resan startar i Boston, denna viktiga historiska stad. Staden har alltid haft stor politisk betydelse. Allt från Boston Tea Party som startade frigörelsen från England, till Kennedyklanens hemvist liksom förre presidentkandidaten Mitt Romney. Första kvällen gör vi en liten rundvandring i de historiska kvarteren, som avslutas med en lätt måltid på Faneuil Hall Market Place.

Nästa dag sightseeing med buss. Staden har en trevlig blandning av historiska byggnader och modern arkitektur och är ett viktigt finansiellt centra. Trevligt hamnområde, St Charles River, Beacon Hill där många av landets mest rika och inflytelsefulla personer bor. Naturligtvis passerar vi Cheers, puben från den berömda tv-serien. Vi äter lunch på en av Kennedys favoritrestauranger.

På eftermiddagen en två timmars bussresa till Kennebunkport. Ett charmigt litet kustsamhälle där vi övernattar på Nonantum Resort med trevlig atmosfär. Gamle Bush hade sitt sommarhem i Kennebunkport.

Därefter tre dagars bussresa i charmiga New England. Vi kommer att uppleva den fantastiska färgprakten när naturen slår över till höstfärger. Rutten ger oss både vackra kustvyer såväl som hänförande natur i lövskogsklädda bergsområden. Maine är känt för sina vackra fyrtorn, Cape Elizabeth är kanske vackrast av alla. På väg västerut stannar vi till i Sweden, där vi pratar lite med invånarna och äter en god höstpaj. Grannstäderna heter Norway och Denmark.

Nu blir det lite mer bergigt och Conway ligger mycket vackert i White Mountains. New Hampshire och Vermont är känt för täckta broar, och vi ser några stycken. Vidare på Kancamagus Highway där färgerna är intensiva både vår, sommar och höst. En liten omväg tar oss till Woodstock som av många anses vara en av de mest pittoreska New Englandstäderna. Därefter motorvägen till Waterbury, hemvist för glasstillverkaren Ben and Jerry’s, känt för sin glass och glasskyrkogård där man begraver utgångna glassorter.

Stowe är en av New Englands mest kända skidorter. Vid den här tiden finns här ingen snö, men vackra färger och charmigt samhälle där vi bor på Green Mountain Inn. Vidare genom ett bergigt och vackert landskap, in i Kanada där vi på eftermiddagen ankommer Quebec och bordar vårt kryssningsfartyg direkt.

Kryssning i Kanada och New England
NCL:s fartyg Norwegian Dawn blir vårt hem den kommande veckan. Vi har alla utsideshytter, balkong mot tillägg. Helpension ingår liksom ett omfattande dryckespaket.

Fartyget ligger i hamn första dagen och vi gör en citytur i Quebec City. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista. Med en blandning av över 400 års historia och med mycket europeiska influenser, framför allt innanför ringmuren Vieux Quebec, finns en fantastisk stadsmiljö. Smala gator och vackra byggnader som bäst upplevs till fots. Quartier du Petit Champlain är ett av de äldsta kvarteren i Nordamerika. Vid the Parliament finns 26 stycken bronsstatyer som symboliserar historiska nyckelpersoner. Le Chateau Frontenac är ett av världens mest fotograferade hotell och ligger på toppen av Cap Diamant. Kanske ni tar en drink i baren innan det är dags att ta sig tillbaka till fartyget.

Klockan 18 lämnar fartyget Quebec. Första dygnet seglar vi längs St Lawrencefloden och vidare ut i St Lawrencebukten. Första stoppet blir Sydney, som tidigt lockade många immigranter. Idag finns här mer än 50 olika folkgrupper. Populära utflykter går till Fortress of Louisburg och till Baddeck, där Alexander Graham Bell Museum finns. Man kan även besöka First Nations som Kanadas ursprungsbefolkning kallas.

Nästa stopp är i Halifax, Nova Scotias största stad. En mycket karg kust omgärdar staden som också har världens näst största naturliga hamn vilket gjorde staden till ett viktigt stopp i nordatlanttrafiken. St John ligger i New Brunswick och stadens historia blir tydlig i dess väderbitna utseende präglat av salt luft, hårda vindar och förödande bränder. Från Fort Howe´s utsiktspunkt kan man se vackra Bay of Fundy. Platsen är känd för sina extrema tidvattensvängningar och vackra natur. Bay of Fundy var finalist då de sju nya ”Naturens underverk” skulle koras för några år sedan.

Den karga kustlinjen följer oss in i Maine där vi på septemberresan besöker Portland, Maines största stad. Trevliga konstnärskvarter, bra shopping och museer. På oktoberresan ankrar vi istället utanför Bar Harbor och tar små båtar in till den pittoreska staden. Staden hade sin storhetstid kring förra sekelskiftet då den var en populär semesterdestination hos dåtidens överklass. Charmen är välbevarad. Man kan också göra en utflykt till den väldigt vackra Acadia National Park. Väl framme i Boston åker vi direkt till flygplatsen och tar ett eftermiddagsflyg till Nashville.

Nashville
Två intensiva dygn i Amerikas musikmetropol Nashville. Vi bor på häftiga Opryland Hotel och redan första kvällen kan ni besöka Nashville Palace som ligger nära hotellet. Givetvis sightseeing där vi besöker RCA Studio B som är en legendarisk musikstudio, Broadway med alla sina countrybarer och Hendersonville där många av stjärnorna bor i flotta villor. Lunch med linedance. Country Music Hall of Fame har hela Amerikas musikhistoria när det gäller country. Höjdpunkten blir förmodligen lördagskvällens country show på Grand Ole Opry där vi förstås sitter bänkade. Söndag, kvällsflyg till San Antonio.

Texas
Texas är kontinentala Amerikas största stat, men ändå inte så välbesökt. Vi börjar i San Antonio i söder, vars trevliga centrum är inbjudande. Riverwalk kring stadens lilla flod har flera kilometer av promenadstråk med affärer, restauranger och barer. Blir man trött i benen kan man ta en vattentaxi. Fort Alamo är en av Amerikas största historiska attraktioner. Davy Crockett och James Bowie försvarade fortet tillsammans med en handfull krigare mot 5 000 mexikanska soldater. De mexikanska influenserna är stora i arkitektur, mat och kultur.

Vidare en bussresa genom Texas karga landskap via Bandera med minnen från wild west. Austin är en sprudlande stad med ett otroligt musikaliskt utbud. Mängder av barer och restauranger med livemusik. Andra sevärdheter är de dryga miljonen fladdermöss som lever under Congress Bridge och som alla lämnar i skymningen. Söder om Congress Bridge i SoCo finns många trevliga butiker, restauranger och food trucks. Några kvarter är omvandlat till restauranggata där restauranger ligger i vanliga villor, många med livemusik på bakgården. Det finns också tid att bada i Barton Springs Pool.

Resan avslutas i Dallas. Där ser vi stadens berömda skyline, som är välkänd från tv-serien Dallas. Vi besöker även det som finns kvar av Southfork Ranch från den klassiska tv-serien. Givetvis besöker vi även John F. Kennedy Memorial vid Dealey Plaza där presidenten blev mördad 1963. På så vis knyter vi ihop den här jubileumsrundresan som startade i Kennedys hemstad Boston och slutar där JFK slutade sitt liv.

Vi bor vid Stockyards i Fort Worth, ett stycke westernhistoria där kreatursmarknaden fanns förr. I dag charmiga kvarter med trevliga restauranger och här intar vi vår avskedsmiddag som gissningsvis innebär en rejäl Texas steak.

Dag 01. Skandinavien – Boston
Dag 02. Boston – Kennebunkport
Dag 03. Kennebunkport – Conway
Dag 04. Conway – Stowe
Dag 05. Stowe – Quebec (fartyget bordas)
Dag 06. Quebec – kryssningen startar
Dag 07. Till havs
Dag 08. Sydney Nova Scotia
Dag 09. Halifax Nova Scotia
Dag 10. Saint John/Bay of Fundy New Brunswick
Dag 11. Portland (i oktober Bar Harbor)
Dag 12. Anlöp Boston. Boston – Nashville
Dag 13. Nashville
Dag 14. Nashville – San Antonio
Dag 15. San Antonio
Dag 16. San Antonio – Bandera – Austin
Dag 17. Austin
Dag 18. Austin – Dallas/Fort Worth
Dag 19. Dallas/Fort Worth – hemresa
Dag 20. Ankomst Skandinavien

I resans pris ingår: 1. Flygresa enligt program. 2. Bussresa enligt program. 3. Inkvartering i del i dubbelrum på förstaklasshotell. 4. Sju dygn på kryssningsfartyget Norwegian Dawn. 5. Helpension ombord. 6. Dryckespaket Premium All Inclusive ombord. 7. I övrigt daglig frukost samt ytterligare cirka nio måltider. 8. Transfers flygplats – hotell och v.v. 9. Sightseeing i Boston, Quebec, två turer i Nashville, San Antonio, Austin och Dallas. 10. Entréer enligt program inkl. show och rundvandring på Grand Ole Opry (utflykter under kryssningen betalas på plats). 11. Bagageavgifter avseende ett kolli på flyg samt hotell. 12. Dricksavgifter ombord på kryssningen. 13. Hamnavgifter. 14. Måltider ombord på atlantflygen. 15. Alla nu kända flygskatter. 16. Kvalificerad svensk färdledning.

Obs! Svenska regeringen har aviserat en ny flygskatt för 2018. Dess utformning är ej känd och ännu ej godkänd av riksdagen. Om den blir av tillkommer denna avgift. Övriga måltider och drycker ingår ej. Utflykter som arrangeras av NCL ingår ej.

Pris per person  
Del i dubbelrum tidigare Swansonresenär

69.450:-

Del i dubbelrum ej tidigare Swansonresenär

 71.450:-

Flygtillägg Stockholm

 0:-

Flygtillägg Göteborg

 550:-

Flygtillägg Köpenhamn

 950:-

Tillägg balkonghytt

 5.550:-

Avbeställningsskydd

 1.550:-


Obs! Priserna avser bokning senast 15/12. Därefter högre pris.

Förhandsbokning kan göras från 1/8 om man rest med Swanson´s tidigare, i annat fall bokningsbart från 15/9. Ingen handpenning och fri avbokning fram till 15/12 då handpenning ska erläggas. Fullständiga resevillkor finns tillgängliga från ca 1/12.

Specialisten på Amerikaresor
Med Swanson´s reser ni med ett tryggt och stabilt svenskt företag med gedigen kunskap. Swanson´s är Amerika!
LÄS MER OM OSS >>
Inte bara Amerika
Kanada, Västindien och Sydamerika är våra övriga destinationer. Guidade rundresor eller skapa din egen resa.
Nyhetsbrev
Ta del av våra nyheter, erbjudanden
och kampanjer först av alla. Fyll i din
e-postadress nedan så skickar vi dig
vårt nyhetsbrev.
Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans är det viktigt att ha en komplett och riktig reseförsäkring.
LÄS MER >>
Missa inte vår stora länksamling med fler än 1000 länkar för den Amerika-intresserade.
LÄS MER >>
Här finns kartor över USA:s alla delstater.
LÄS MER >>