KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Res med Bilsport Classic till Arizona & Kalifornien
Succéresan fortsätter! I januari 2018 flyger vi till Scottsdale och Los Angeles igen. Ni får uppleva allt från exklusiva dyrgripar i Arizona till bilbyggare i Kalifornien. Det bästa av det bästa!

Resan tar dig med till världens största auktionsfirma för samlarbilar, Barrett-Jackson i Scottsdale, Arizona, exklusiva bilmuseer och vi bor mitt i filmens värld i Hollywood. Vi besöker Grand National Roadster Show som är Amerikas äldsta bil- & mc-utställning. Under veckan besöker vi de världskända bilbyggarnas egna workshops, Chip Foose, Troy Ladd och Jimmy "Shine" bland mycket annat roligt som står på agendan.

Sista anmälningsdag 1/12.

Dag 1, fredag 19/1
Avresa från Skandinavien med flyg, via Frankfurt och Denver, till Phoenix, Arizona. Incheckning på Holiday Inn Express & Suites Scottsdale - Old Town.

Dag 2, lördag 20/1
En av programpunkterna första dagen blir Impala Bob’s som beskriver sig själva som störst i världen på bildelar till Chevrolet. Vi hinner sen med ett besök på Indian Bend Swap Meet innan vi beger oss till första bilauktionen.

Just denna vecka pågår det flera bilauktioner i Scottsdale och det är över 3 000 bilar som kommer få nya ägare. Vi spenderar därför eftermiddagen och en bit in på kvällen hos den mest kända auktionsfirman, Barrett-Jackson, som enligt reklamen är "världens största auktionsfirma för samlarbilar". Här pågår slutspurten på auktionerna och de mer eftertraktade objekten går denna dag under klubban.

Dag 3, söndag 21/1
Söndagen fortsätter i bilauktionernas fotspår och vi besöker Russo & Steel. Innan vi tar oss upp till Fountain Hills och besöker en bilträff där passar vi på att se Penske Racing Museum där vi får se några av teamets mest framgångsrika tävlingsbilar från NASCAR, IndyCar, Can-Am och Formel 1. Roger Penske är det mest kända namnet i amerikansk motorsport.

På eftermiddagen gör vi en utflykt genom det vackra ökenlandskapet som Arizona är känt för och besöker den gamla västernstaden Goldfield Ghost Town som har anor sedan 1890. Staden är belägen på den historiska Apache Trail mitt i Arizonas vilda västern! Här ges möjlighet att äta eller bara ta en öl.

Dag 4, måndag 22/1
Efter frukost och utcheckning från hotellet möter vi Christofer Lee Willhans som blir vår ciceron under dagen. Christofer är Bilsport Classics medarbetare och bor i soliga och rostfria Arizona under vinterhalvåret. Sommartid dyker Christofer ibland upp på de Skandinaviska bilträffarna - då ofta som speaker. Vi gör en kortare guidetur genom de två tvillingstäderna Scottsdale och Phoenix under dagen. Första stoppet blir Dwarf Car Museum, känt för sina charmiga och körbara minivarianter på klassiska bilmodeller.

Vi besöker en av Desert Valley Auto Parts legendariska bilskrotar för klassiska bilar. På en yta av 40 hektar har de samlat tusen gamla fordon från 1940-1970-talet. Innan vi tar flyget till Los Angeles räknar vi med att också hinna med ett besök hos en svensk bilhandlare som bor i Phoenix. På kvällen flyger vi till Los Angeles och checkar vi in på Hilton Anaheim.

Dag 5, tisdag 23/1
I dag hälsar vi på hos den mycket kände designern och bilbyggaren Chip Foose i hans egen workshop i Huntington Beach. Han är bland annat känd från tv-serien "Overhaulin" från Discovery. Därefter kikar vi in hos bilbyggaren Jimmy ”Shine” i hans nya workshop i Orange.

Vi reser vidare till Moon Equipment Company i Santa Fe Springs. Mooneyes verksamhet har varit i samma lokaler sedan början av 1960-talet. Deras produkter säljs över hela världen och deras logotyp är en del av custom- & hot rod-nostalgin.

Det sista stoppet för dagen blir hos en försäljningsfirma av klassiska bilar och nostalgisaker, startat av bilsamlaren Raymond Claridge som var stor leverantör av klassiska fordon till filmens värld.

Dag 6, onsdag 24/1
Onsdag morgon börjar vi med ett stopp hos Danchuk, en av de stora återförsäljarna på klassiska Chevrolets av årsmodell 1955-1957.

Eftermiddagen ägnas åt besök hos Hollywood Hot Rods, i Burbank och ägaren Troy Ladd som blev "2010 Builder of the Year" och "Trendsetter of the Year" 2007. 2017 vann han AMBR på Grand National Roadster Show med sin röda Ford 36 Packard. Han är specialist på modifiering och restaurering av hot rods, customs och klassiska bilar. Därefter passar vi på att kika in hos Galpin Auto Sports och få en guidetur bland deras bilar.

På kvällen checkar vi in på Hilton Garden Inn i Hollywood, ett stenkast från Hollywood Blvd. Kvällen är ledig och eftersom vi bor alldeles nära TCL Chinese Theatre (f.d. Grauman’s Chinese Theatre), Walk of Fame på Hollywood Boulevard m.m. så rekommenderar vi att ni besöker dessa på egen hand.

Kanske vill ni boka bord på världsberömda Musso & Frank Grill, bara ett stenkast från hotellet. Restaurangen öppnades 1919 och har alltid varit ett inneställe för skådespelare, producenter och regissörer. Ofta återkommande gäster var Charlie Chaplin, Humphrey Bogart, Marilyn Monroe, Greta Garbo, Rudolph Valentino och även i dag kan man se Hollywoodstjärnor i restaurangen såsom Johnny Depp, George Clooney, Brad Pitt, Harrison Ford, m.fl.

Dag 7, torsdag 25/1
Första programpunkten i dag blir hos tv-kända West Coast Customs. Därefter stannar vi till i San Dimas och tittar in i ”the Early Ford Store” som har över 15 000 delar till Ford och vintage hot rods från åren 1928-1959. Efter lunch gör vi ett besök på NHRA Motorsport Museum med dess samling av historiska tävlingsbilar. På vägen tillbaka till hotellet finns möjligheten att införskaffa lite mer bildelar då vi stannar till vid en Auto Zoone.

Dag 8, fredag 26/1
Fredagen startar vi med en guidad tur i exklusiva The Petersen Automotive Museum som är ett av de största och finaste bilmuseerna i Amerika. Det har nyligen öppnat efter en omfattande ombyggnation.

Eftermiddagen reser vi mot Santa Monica där vi bland annat vandrar ut på “The Pier” och hinner med lite mer shopping eller något restaurangbesök för den som vill äta lite gott på eftermiddagen. Därefter tar bussen oss till Venice Beach för att strosa lite längs med strandpromenaden innan vi vänder tillbaka till hotellet.

Dag 9, lördag 27/1
Kl. 09.00 hänger vi på dörrhandtaget till Grand National Roadster Show i Pomona som är Amerikas äldsta bil- & mc-utställning där vi spenderar dagen.

På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag (ingår) på vårt hotell. Här har vi bjudit in några svenska bilbyggare, som nu bor och arbetar i Los Angeles, som gäster till vår middag.

Dag 10, söndag 28/1
Hemresa.

Dag 11, måndag 29/1
Hemkomst.

Med reservation för ändringar i programmet.

Pris per person
Del i dubbelrum

36.400:-

Vuxen som 3:e person

29.950:-

Enkelrumstillägg

9.990:-

Flygtillägg Köpenhamn

1.250:-

Avbeställningsskydd

950:-


I priset ingår: 1. Flyg Stockholm - Frankfurt - Denver - Phoenix - Los Angeles - Frankfurt - Stockholm med Lufthansa och Southwest Airlines. 2. Inkvartering i del i dubbelrum 9 nätter. 3. Bussar enligt program. 4. Daglig full frukost samt avskedsmiddagen. 5. Måltider på atlantflygningarna. 6. Kvalificerad svensk guide i Amerika. 7. Entréer enligt program. 8. Service- och bagageavgifter på hotell. 9. Nu gällande bränsletillägg och serviceavgifter. 10. Ett fritt bagage på flygningarna.

I priset ingår ej: Övriga måltider och måltidsdrycker. Komplett reseförsäkring bör tecknas. Eventuell flygskatt på 430:- kan tillkomma.

Resan arrangeras av tidningsförlaget Albinsson & Sjöberg och tidningen Bilsport Classic i samarbete med G9 Produktion AB. Förfrågningar om programmets innehåll görs till G9 Produktion AB, 0739-65 00 01 eller isabelle@g9produktion.se. Minimiantal deltagare 20.

Teknisk arrangör är Swanson´s Travel som handhar alla bokningar och betalningar. 0479-144 70 eller info@swansons.se.

Betalnings- och avbokningsregler
Handpenning 4.000:- ska betalas inom 10 dagar från beställningsdatumet. Slutlikvid ska vara Swanson´s tillhanda 4/12. Betalningsavi erhålles från Swanson´s. Vid beställning ska korrekt namn och stavning enligt passet uppges.

Avbokningskostnader per person
Fram till 16/10 800:-
17/10-16/11 2.550:-
17/11-4/12 30 % av resans pris
5/12-14/12 70 % av resans pris
15/12 eller senare 100 % av resans pris

Avbeställningsskydd 950:-
Swanson´s avbeställningsskydd gäller vid dödsfall, akut sjukdom eller olycksfall som drabbar resenären själv, make/maka (alternativt samboende under äktenskapliga former), barn, föräldrar eller syskon. Avbeställningsskyddet gäller ej för sjukdomar som varit kända vid bokningstillfället och eventuell avbokning ska ske så snart avbokningsorsaken är känd. Swanson´s avbeställningsskydd gäller fram till avresa från hemmet. Läkarintyg krävs. Avbokningskostnaden blir då 800:- (plus avbeställningsskyddet) per person oavsett tidpunkt för avbokningen. Mer information finns i Swanson´s resevillkor.

Anmälan
När du anmäler dig behöver vi samtliga namn stavade exakt enligt passet och tilltalsnamnet markerat. Vi behöver också födelsedata, nationalitet, adress och telefonnummer. Om specialdiet önskas ange även detta. Anmälan görs på telefon 0479-144 70 eller info@swansons.se. Resan kan endast bokas direkt hos Swanson´s.

Reseförsäkring
Man bör absolut ha en komplett reseförsäkring. Vi kan erbjuda Europeiska ERV som har en mer omfattande försäkring än de flesta hemförsäkringar. Pris ca 530:-, kan beställas via oss eller vår hemsida. Reseförsäkringen förutsätter att det finns en hemförsäkring i grunden.

Reseformaliteter
För resan krävs giltigt pass. För de flesta Skandinaver behövs ej visum. Däremot måste uppehållstillstånd sökas i förväg. Detta görs via ESTA och kostar USD 14. Resenären måste också ha komplett reseförsäkring. I övrigt gäller Swanson´s resevillkor. Det är viktigt att ni läser både Allmänna och Särskilda resevillkor. Priset är baserat på dollarkursen 8.50-9.20. Ligger dollarkursen utanför detta intervall 35-45 dagar före avresa kan priserna komma att ändras. Reservation görs även för ändrade flygpriser, flygskatter och flygtillägg.

Specialisten på Amerikaresor
Med Swanson´s reser ni med ett tryggt och stabilt svenskt företag med gedigen kunskap. Swanson´s är Amerika!
LÄS MER OM OSS >>
Inte bara Amerika
Kanada, Västindien och Sydamerika är våra övriga destinationer. Guidade rundresor eller skapa din egen resa.
Nyhetsbrev
Ta del av våra nyheter, erbjudanden
och kampanjer först av alla. Fyll i din
e-postadress nedan så skickar vi dig
vårt nyhetsbrev.
Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans är det viktigt att ha en komplett och riktig reseförsäkring.
LÄS MER >>
Missa inte vår stora länksamling med fler än 1000 länkar för den Amerika-intresserade.
LÄS MER >>
Här finns kartor över USA:s alla delstater.
LÄS MER >>