KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Rock’n’roll-resan till USA
Spännande resa i rockmusikens fotspår i tre delstater 3-12 november 2018. Louisianas New Orleans, Mississippis bluesdelta och Memphis, Tennessee.

Besök historiska platser som till exempel Johnny Cashs gömställe, Elvis Presleys Graceland och Jerry Lee Lewis bostad där vi blir guidade av en nära familjemedlem. Träffa personligen några av de sista levande legendarerna. Häng med till skivaffärer, Gibsons gitarrfabrik, SUN Studios med mera! Totalt 10 dagars resa med ett intensivt program under ledning av kunnig svensk guide hela dagarna. Föredrag om rockens utveckling. Kvällarna lediga för egna äventyr. Resan arrangeras åt Rock´n´Roll Magazine och kan endast bokas via G9 Produktion, se nedan.

Dag 1. Skandinavien - New Orleans

Avresa från Sverige, ankomst på kvällen till New Orleans där svensk färdledning möter. Transfer till hotellet Maison Dupuy, som ligger i Franska kvarteren. Två övernattningar.

Dag 2. New Orleans
Kl. 09.00 en introduktion av reseledaren och därefter ett mycket intressant föredrag av författaren och musikhistorikern Rick Coleman, som handlar om rockmusikens "gryning" i New Orleans. Liten stadsrundvandring och lunch på Hard Rock Café.

Efter lunch besöker vi huset och den historiska platsen där J&M Studios låg 1946-1956. Det var där Fats Domino, Little Richard, och många andra startade sina karriärer. Roy Brown spelade in "Good Rockin’ Tonight" så tidigt som år 1947. Till och med Jerry Lee Lewis gjorde sina första två inspelningar här 1952. Ansedda Rock’n’Roll Hall of Fame har varit här och satt ett plakat på väggen, underförstått att här låg rockmusikens Ground Zero. Men vi kommer att gå ännu längre bak i historien och klarlägga den process som ledde till rock’n’roll-musiken.

Vi besöker New Orleans största skivbutik Louisiana Factory och mycket annat. Kvällen ledig, med gångavstånd från hotellet till musik- och partygatan Bourbon Street.

Dag 3. New Orleans - Clarksdale - Tunica

Utcheckning från hotellet och med vår stora moderna buss lämnar vi kl. 09.00 och börjar dagen med ett besök i det privata hemmet hos en musikhistoriskt mycket intressant artist som påverkat många andra artister. När The Beatles gjorde sin första USA-turné 1964 valde man att samarbeta med den här mannen och erbjöd honom att vara "opening act" på alla 18 konserterna runt om i USA. Han är den siste rhythm & blues-artisten från New Orleans, som framgångsrikt turnerade världen runt under 1950- och 1960-talen, och som än i dag kan sätta sig vid pianot och sjunga två av sina största hits för vår grupp. Det är magiskt. Vem kan det vara? Program hela förmiddagen och lunch på New Orleans mest kända restaurang, Court of Two Sisters, en måltid som ingår i resans pris.

Efter lunchen ställer vi färden norrut genom delstaten Mississippi och anländer till Clarksdale, centrum för Deltabluesen. Härifrån kommer bluesartister som Muddy Waters, han påverkade många pop- och rockartister, bl.a. Rolling Stones, som tog sitt namn efter en av Muddys låtar "Rollin’ Stone". Från Clarksdale kom också Ike Turner som skrev låten "Rocket 88" i ett av rummen på historiska Riverside Hotel, där vi kommer att få en guidad tur. "Rocket 88" från 1951 betraktar ägaren till SUN Studios som något av startskottet på rock’n’roll musiken. Våra resenärer kommer nog att bilda sig en egen uppfattning under resans gång om vilken plats och vem som ska tillskrivas ”startskottet”.

Vi kommer i Clarksdale också att få höra en skicklig bluessångare göra några låtar för oss i en klassisk blues joint (spelklubb) som kommer att få oss att inse hur viktig bluesen var i den process som leder fram till rhythm & blues, rock’n’roll och sedan pop och hårdrock. Där självklart även boogie woogie, storbandsjazz (Louis Jordan, kallad rockmusikens farfar) och svart gospelmusik är viktiga ingredienser. Viktigt är att man får en insikt att inget uppstår över en natt, det som blev rockmusik har så att säga stått i en kastrull och kokat och bubblat på spisen i många år. Vi besöker musikhistoriska platser i Clarksdale och bor på ett spektakulärt hotell i Tunica. I omsättning räknat är Tunica näst största kasinostaden i USA, efter Las Vegas.

Dag 4. Tunica - Memphis
Efter frukosten i Tunica anländer vi till Memphis och innan vi checkar in på vårt hotell, Holiday Inn Select, gör vi några programpunkter innan dagens program är slut. Hotellet ligger på gångavstånd från Beale Street och kvällen är ledig. Vi rekommenderar musikklubbar och restauranger på Beale Street, bland annat den som Jerry Lee Lewis är delägare i.

Dag 5. Memphis

Program i Memphis hela dagen kl. 09.00-17.00. Massor av överraskningar och vi besöker en rad musikhistoriska platser. Många med koppling till historiens mest framgångsrike skivartist, Elvis Presley. Kvällen ledig.

Dag 6. Memphis

Heldagsprogram. Vi startar med att besöka Jerry Lee Lewis hem, där han bor i dag och där han öppnat ett eget museum. Vi blir guidade av en familjemedlem. Har vi tur så tar sig Jerry tid att hälsa på gruppen, men det är inget vi kan lova. Han är dock ofta hemma nuförtiden.

På eftermiddagen är vi på Graceland och besöker de nya omtalade utställningshallarna som invigdes förra året, Elvis nya bilmuseum och självklart ett besök i Elvis älskade hem, Graceland. I de nya utställningshallarna finns flera utställningar med andra teman än Elvis, en om Sam Phillips och SUN Records artister, en annan med oväntade inslag av hårdrocksstjärnor, många med koppling till Kalifornien. Kl. 17.00 är vi tillbaka på hotellet.

Dag 7. Tennessee
En utflyktsdag där vi lämnar hotellet tidigt på morgonen och är tillbaka vid 18-tiden. Vi besöker bland annat staden Jackson och Rockabilly Hall of Fame. Vi har själva organiserat så att en av de sista levande SUN-artisterna kommer till museet och ackompanjerar sig själv på gitarr och sjunger en av sina stora hits. Han sitter i rullstol och av hälsoskäl är det inte troligt att han kan upplåta sig till att sjunga så länge till. Han uppträder inte längre offentligt lika ofta som tidigare.

Färden fortsätter in i Tennessee till Johnny Cash hemliga farm som han ägde i över 30 år och där han kunde dra sig tillbaka i enslighet. Vi får gå igenom bostadshuset, sitta i hans customiserade Cadillac och bl.a. träffa hans bror Tommy Cash som berättar personliga anekdoter om sin storebror Johnny och dessutom sjunger några låtar. Tommy hade en miljonsäljare och en 1:a placering på Billboardlistan med låten "Six White Horses". Här finns för övrigt andra överraskningar som väntar på våra resenärer.

Dag 8. Memphis
Vår sista dag i USA. Vi besöker bland annat SUN Studios där vi får en guidad tur i originalmiljön. En stark upplevelse. Vidare en guidad tur i Gibsons gitarrfabrik och ett mycket intressant besök i Rock & Soul Museum. Vi kommer under resan att besöka skivbutiker som kommer att göra våra resenärer som är skivsamlare lyckliga. Sista dagen avslutar vi med ett för musikhistorien, för helheten kompletterande föredrag om rockens historia och allt som hände i Los Angeles från 1960-talet och framåt. Från The Beach Boys till Guns N’ Roses. Avslutningsmåltid sista dagen på en utvald restaurang ingår i resans pris.

Dag 9. Memphis - Skandinavien
Hemresa Memphis-Chicago och vidare till Stockholm eller Köpenhamn.

Dag 10. Ankomst Skandinavien
Hemkomst.

Med reservation för ändringar i programmet.

Pris per person
Del i dubbelrum  36.750:-
Enkelrumstillägg    7.060:-
Flygtillägg Stockholm          0:-
Flygtillägg Köpenhamn  på förfrågan
Flygtillägg Göteborg  på förfrågan


Resan arrangeras av G9 Produktion AB. Förfrågningar om programmets innehåll görs till G9 Produktion AB, 0739-65 00 01 eller isabelle@g9produktion.se. Minimiantal deltagare 20. Teknisk arrangör är Swanson’s Travel som handhar alla betalningar, 0479-144 70 eller info@swansons.se.

I priset ingår: 1. Flyg Skandinavien - New Orleans, Memphis - Skandinavien. 2. Inkvartering i del i dubbelrum åtta nätter. 3. Daglig frukost. 4. Bussresa enligt program. 5. Utflykter och entréer enligt program 6. Service- och bagageavgifter på hotell. 7. Flygskatter och avgifter. 8. Måltider på atlantflygningarna. 9. Ett bagage på flyget. 10. Kvalificerad svensk färdledning.

I priset ingår ej: Övriga måltider och måltidsdrycker.

Anmälan
När du anmäler dig behöver vi samtliga namn stavade enligt passet och tilltalsnamnet markerat. Vi behöver också födelsedata, nationalitet, adress, mailadress och telefonnummer. Om specialdiet önskas ange även detta. Anmälan görs till isabelle@g9produktion.se eller på telefon 073-965 00 01. Bekräftelse och inbetalningsavi på anmälningsavgift samt slutbetalning skickas från Swanson’s Travel i Osby.

Betalning
Handpenning 4.000:- ska betalas inom 10 dagar från beställningsdatumet. Slutlikvid ska vara Swanson´s tillhanda 14 september. Betalningsavi erhålles från Swanson´s.

Avbokningskostnad per person

Fram till 28/8 1.000:-
29/8-14/9 3.000:-
15-30/9 25 %
1/10- 100 %


Avbeställningsskydd 850:-
Swanson´s avbeställningsskydd gäller vid dödsfall, akut sjukdom eller olycksfall som drabbar resenären själv, make/maka (alternativt samboende under äktenskapliga former), barn, föräldrar eller syskon. Swanson´s avbeställningsskydd gäller fram till avresa från hemmet. Läkarintyg krävs. Avbokningskostnaden blir då 800:- (plus avbeställningsskyddet) per person oavsett tidpunkt för avbokningen. Mer information finns i Swanson´s resevillkor.

Reseförsäkring
Man bör absolut ha en komplett försäkring. Vi kan erbjuda Europeiska ERV som har mer omfattande försäkringar än flertalet hemförsäkringar. Försäkringen kan beställas via oss eller vår hemsida. Man kan välja omfattning och priset beror även på den försäkrades ålder, samt om man har hemförsäkring eller ej. Pris cirka 530:-.

Reseformaliteter
För resan krävs giltigt pass. För de flesta Skandinaver behövs ej visum. Däremot måste uppehållstillstånd sökas i förväg. Detta görs via ESTA och kostar USD 14. I övrigt gäller Swanson´s resevillkor. Det är viktigt att ni läser både Allmänna och Särskilda resevillkor. Priset är baserat på dollarkursen 8,70-9,10. Ligger dollarkursen utanför detta intervall 35-45 dagar före avresa kan priserna komma att ändras. Reservation görs även för ändrade flygpriser, flygskatter och flygtillägg.Specialisten på Amerikaresor
Med Swanson´s reser ni med ett tryggt och stabilt svenskt företag med gedigen kunskap. Swanson´s är Amerika!
LÄS MER OM OSS >>
Inte bara Amerika
Kanada, Västindien och Sydamerika är våra övriga destinationer. Guidade rundresor eller skapa din egen resa.
Nyhetsbrev
Ta del av våra nyheter, erbjudanden
och kampanjer först av alla. Fyll i din
e-postadress nedan så skickar vi dig
vårt nyhetsbrev.
Jag godkänner användarvillkoren

Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans är det viktigt att ha en komplett och riktig reseförsäkring.
LÄS MER >>
Missa inte vår stora länksamling med över 1000 länkar för USA-intresserade.
LÄS MER >>
Kartor över USA och alla amerikanska delstater. Skriv ut kartorna eller se dem på skärmen.
LÄS MER >>