TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
California Dreaming
Dag för dag
Dag 1. Skandinavien - San Francisco
Anslutande flyg till Köpenhamn där SAS väntar. Flyg nonstop till San Francisco. Under överfarten serveras både lunch och ytterligare en lättare måltid. På eftermiddagen landar vi i San Francisco och transfer till vårt hotell Holiday Inn Express i Fisherman's Wharf.

Dag 2. San Francisco
Vi börjar dagen med att reseledaren presenterar resan och ger praktiska tips och information. Därefter ger vi oss ut på en omfattande sightseeingtur. Vi får se Chinatown, Union Square, Nob Hill och åker upp till Twin Peaks varifrån man har en underbar utsikt över San Francisco och dess förstäder om vädret tillåter.

Vi ser även Golden Gatebron. Fisherman´s Wharf är San Franciscos gamla fiskehamn. Numera finns här mängder av restauranger, affärer, billiga och exklusiva boutiquer och mycket annat.

Dag 3. San Francisco
Hela dagen till egen disposition i denna vackra stad. San Francisco är staden där man, i motsats till de flesta amerikanska städer, ej är utlämnad till bilen. Ni måste prova de gamla legendariska kabelspårvagnarna. Chinatown är mycket berömt och har den största kinesiska bosättningen utanför Orienten. San Francisco har många varuhus som är värda ett besök, de bästa är belägna kring Union Square och Market Street.

Dag 4. San Francisco - 17 Mile Drive - Monterey
Vi kör söderut och via San Jose når vi Kaliforniens köksträdgårdar. Vi färdas genom stora frukt- och grönsaksodlingar, till exempel Gilroy med världens största vitlöksodlingar. I Monterey startar berömda 17 Mile Drive som löper längs kusten och ger en dramatisk försmak av Kaliforniens berömda kustväg. Här ligger en av Amerikas mest exklusiva golfbanor, Pebble Beach.

Vägen slutar i Carmel och staden är mycket charmig och vi gör en liten promenad. Många författare, inklusive vår egen Vilhelm Moberg, har valt att slå sig ner här. Clint Eastwood var en gång borgmästare i staden. Kort tur tillbaka till Monterey där vi bor på Hotel Pacific. Monterey är också en charmig stad, speciellt dess fiskehamn, Cannery Row. Här finns ett av Amerikas förnämsta havsakvarier. (Ca 440 km.)

Dag 5. Monterey - Hearst Castle - Morro Bay
Vi fortsätter bussresan längs berömda Highway 1. På ena sidan finns de torra kustbergen, på andra sidan stupar berget brant ner i Stilla Havets oroliga vatten. Emellanåt sveper dimma in och dramatiserar naturens spel ytterligare.

Vid lunchtid når vi Hearst Castle. Tidningskungen Randolph Hearst byggde här ett fantastiskt slott med över 100 rum. I dessa rum samlades konst av alla slag från hela världen. Det var inte bara tavlor, keramik och skulpturer, utan även fantastiska mosaiker med mera. Slottets swimmingpool är helt byggd i marmor. En halvtimme söderut ligger trevliga Morro Bay där vi övernattar på Blue Sail Inn. Varför inte inta kvällsmåltiden på en trevlig restaurang med utsikt mot Stilla Havet?

Dag 6. Morro Bay - Los Angeles
Vi fortsätter söderut. Vi gör ett kort stopp i Solvang, en stad som grundades 1911 av utvandrare från Danmark. Här finns korsvirkeshus, väderkvarnar och danska wienerbröd och de flesta namn är danska. Vi hinner med ett vingårdsbesök innan vi når Santa Barbara som ligger vackert vid kusten och är en mycket populär och exklusiv rekreationsort. På eftermiddagen kommer vi till Los Angeles som egentligen består av en mängd sammanflätade städer och vi passerar flera kända förorter på väg till vårt hotell, Hilton Garden Inn, som ligger i Hollywood.

Dag 7. Los Angeles
Vi gör en omfattande sightseeingtur. Vi börjar med att åka till Griffith Park, där observatoriet är en välkänd siluett och känt från James Dean film Ung Rebell. Storslagen utsikt om det inte är dimma. Vidare passerar vi Paramount Studios berömda entré. Därefter via West Hollywood till Beverly Hills där vi gör ett stopp för en promenad längs Rodeo Drive. Även om många filmstjärnor och musiker förblir odödliga finns det en sista viloplats för dem. I Westwood Memorial Park finner man Marilyn Monroe, Frank Zappa, Roy Orbison, Dean Martin, Burt Lancaster och många andra.

Nästa stopp blir Santa Monica som har trevliga gågator och ett stort utbud av shopping och restauranger. Vi ser Santa Monica Pier och stannar i staden någon timme. Sedan ett kort stopp i Venice och där ser vi dess berömda strand, Muscle Beach där Arnold Schwarzenegger "upptäcktes". Efter en fullmatad dag är vi åter i Hollywood på seneftermiddagen.

Dag 8. Los Angeles
Vi bor några 100 meter från absoluta centrum och gör en tur till fots och ser Hollywood & Highland Center, med bland annat Oscarsgalans hemvist. El Capitan är Disneys premiärbiograf men än mer känd för förstås TCL Chinese Theatre, Hollywoods mest berömda biograf där kändisar lämnat sitt hand- eller fotavtryck. I trottoaren längs Hollywood Boulevard finns 100-tals stjärnor inlagda med namn på musiker och filmstjärnor. På kvällen lockar kanske en restaurang eller ett biobesök.

De som önskar fortsätter till Universal Studios. En spännande resa i filmens värld. Ni åker rakt in i kända filmmiljöer som Jurassic Park, Back to the Future, Water World med flera. Ni får se stuntmän i aktion liksom vältränade djur och mycket annat. Stanna så länge ni vill, hotellet ligger ett tunnelbanestopp från Universal Studios (entré ca US$ 110). På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Dag 9. Los Angeles - Skandinavien
På förmiddagen transfer till flygplatsen och vid lunchtid incheckning hos SAS. Vid 14-tiden lyfter vi och kan få en häftig vy av stor-Los Angeles. Nonstopflygning med SAS till Stockholm. Middag efter start.

Dag 10. Ankomst Skandinavien
Frukost innan vi går in för landning i Stockholm dit vi ankommer på förmiddagen. Eventuellt planbyte för vidare resa till slutdestination.


FÖRLÄNGNING HAWAII
Vi erbjuder en förlängning till badparadiset Hawaii med besök på två öar. Först besöks Honolulu och därefter Maui som är en underbar ö med härliga stränder. Engelsktalande guide på ankomsttransfer och sightseeing i Honolulu. I övrigt på egen hand.

Dag 9. Los Angeles - Honolulu
Transfer på egen hand till flygplatsen (taxi kostar cirka US$ 50). Flyg med United till Honolulu (cirka fem timmar). Transfer till Hilton Waikiki.

Dag 10. Honolulu
Hela dagen till egen disposition. Honolulu är en storstad med trevlig atmosfär. Waikiki Beach är fortfarande en av världens bästa stränder. Handla på International Market, flanera runt i staden eller bara sola och bada i det alltid härliga vattnet.

Dag 11. Honolulu – Maui
En kortare sightseeingtur i och kring Honolulu och Pearl Harbor passeras, den amerikanska flottbasen som blev bombad av japanerna 1941. Senare på eftermiddagen en kort flygtur till Maui där ni bor på Royal Lahaina.

Dag 12 och 13. Maui
Två dagar till avkoppling, sol och bad. Hotellet ligger direkt vid stranden. Man kan också ta buss in till Lahaina, en charmig och trevlig stad, tidigare centra för valfångarfartygen. Vissa tider på året kommer valar och leker utanför Mauis kust. Här finns många restauranger, barer, nöjen och shopping.

Dag 14. Maui - Los Angeles
På förmiddagen transfer till flygplatsen och flyg till Los Angeles där ni landar på kvällen och övernattar på flygplatshotell. Resan kan förlängas på Maui.

Dag 15. Los Angeles - Skandinavien
Vid 14-tiden är det dags att flyga tillbaka till Skandinavien, nonstop till Stockholm.

Dag 16. Ankomst Skandinavien