KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Rundresor
Översikt
Smakprov från Swanson´s omfattande utbud av rundresor till USA, Kanada och Sydamerika. Vi har arrangerat rundresor till Amerika i 40 år. Välkomponerade resrutter och kvalificerad svensk färdledning ger upplevelser av högsta klass. Nedan finns en kort beskrivning av resorna, mer information finns via länkarna till höger.


RUNDRESOR NORDAMERIKA


Amerika Populär
Den perfekta rundresan för er som vill kombinera en guidad rundresa med avkoppling. Vi upplever de stora sevärdheterna i östra Amerika. Efter New York och Washington DC väntar sol, bad och underhållning i Florida. Vi bor i Orlando och Miami Beach. Förhållandevis gott om tid till avkoppling och dessutom är det mycket förmånligt att förlänga resan med några baddagar i Florida eller Västindien. Reslängd: 13 dagar. Avresor 2018: 26/4, 7/6, 5/7, 20/9, 25/10, 20/12.

Amerika Populär med kryssning
De första 11 dagarna följer ni rundresan Amerika Populär och upplever östra Amerikas största sevärdheter med svensk färdledning. Sedan fortsätter ni på egen hand med fyra dagars kryssning. Härliga dagar ombord med avkoppling och ett digert utbud av aktiviteter. Besök på Bahamas. Alla måltider är inkluderade på kryssningen. Reslängd: 17 dagar. Avresor 2018: 26/4, 7/6, 5/7, 20/9, 25/10, 20/12.

Amerika Special
I både New York och Washington DC gör vi omfattande sightseeingturer. Flyg till Arizona där vi stannar till ett par dagar i Phoenix. Här tar vår intressanta bussresa vid. Kargt ökenlandskap övergår i dramatiskt bergslandskap med Grand Canyon som huvudmål. Vidare via Hoover Dam till nöjesstaden Las Vegas. Los Angeles har mycket att erbjuda, till exempel Santa Monica, Hollywood och Beverly Hills. Resan avslutas i populära San Francisco. Reslängd: 16 dagar. Avresor 2018: 22/11, 20/12.

California Dreaming
Rundresa med ett omfattande program som täcker in det mesta av Kalifornien. Vi börjar med ett par dagar i San Francisco med både sightseeing och tid på egen hand. Via charmiga Monterey och Morro Bay åker vi den dramatiska kustvägen till Los Angeles och Hollywood. Reslängd: 10 dagar. Resan kan förlängas till badparadiset Hawaii med besök på två öar. Reslängd inkl. förlängning: 16 dagar. Avresor 2018: 25/3, 10/5, 13/6, 6/9, 4/10, 25/10, 26/12.

Eastern Highlights
En rundresa för er som vill uppleva östra Amerikas spännande storstäder, vackra natur och intressanta historia. New York, Washington DC, Niagara Falls och Chicago. Vi åker buss för att se så mycket som möjligt. Sex sightseeingturer. Resan kan ses som ett stort startpaket där ni får lära er mycket om Amerika. Om ni vill kan ni sedan fortsätta på egen hand. Reslängd: 11 dagar. Avresa 2018: 13/9.

Jubileumsrundresa 2018
Swanson´s firar 40-årsjubileum och enligt tradition arrangerar vi en specialgjord jubileumsrundresa. Trots att det är sjätte gången har vi en resrutt där ingen plats funnits med tidigare och likväl är resan fullspäckad med unika upplevelser. Som vanligt är innehållet verkligt variationsrikt. Spännande bussresor, kryssning, underhållning, storstäder och vacker natur. New England, Östra Kanada, kryssning, Nashville och Texas. Reslängd: 20 dagar. Avresor 17/9, 15/10.

Kust till Kust
Vår största rundresa med en omfattande och väl genomtänkt resrutt baserad på egna erfarenheter och våra resenärers synpunkter genom åren. Vi tar oss från kust till kust och får uppleva Amerikas populäraste städer, men också en hel del av Amerikas underbara natur. En spännande busstur i Arizona och Utah står för detta. Vi hinner även med några avkopplingsdagar vid Stilla Havet. Reslängd: 20 dagar. Avresor 2018: 26/4, 7/6, 5/7, 6/9, 20/9, 4/10, 25/10.

Rundresa Kanada & Alaska
I Kanada finns mycket som inte kan upplevas någon annanstans. Allt från den kanske vackraste staden i Nordamerika, Québec, till den mäktiga naturen i klippiga bergen. Även Montreal, Toronto, Niagarafallen, Banff, Lake Louise, Jasper, Kamloops, Vancouver och Seattle besöks. Resan avslutas med en spännande kryssning i Alaska. Reslängd: 20 dagar. Avresa 2018: 27/8.

Rundresa New York
Vi erbjuder en upplevelserik vecka för er som verkligen vill uppleva New York på riktigt. Tillsammans med våra kvalificerade svenska guider får ni en späckad vecka med både Manhattan och omgivande stadsdelar. Det finns även tid för egna aktiviteter. Nöjen, shopping, musikaler, museer, barer och restauranger finns i överflöd. Reslängd: 9 dagar. Avresor 2018: 29/3, 26/4, 6/9, 27/9, 25/10.

Rundresa New York - Washington DC
En kort rundresa som med fördel även kan användas som startpaket. Ni upplever New York och Washington DC under fem dagar med svensk färdledning. Omfattande sightseeingturer. Ett praktiskt sätt att komma igång, tryggt, bekvämt och ni hinner lära er lite om Amerika innan ni fortsätter på egen hand från Washington DC. Reslängd: 6 dagar. Avresor 2018: 29/3, 26/4, 10/5, 7/6, 5/7, 6/9, 20/9, 4/10, 25/10, 20/12.

Rundresa Östra Amerika
En fullmatad veckoresa till två av världens mäktigaste städer, New York och Washington DC. Vi åker buss mellan städerna och då besöker vi också Philadelphia, staden där Amerika föddes men som även har lite svensk anknytning. Ett intressant och välfyllt program med fem omfattande sightseeingturer. Reslängd: 9 dagar. Avresor 2018: 23/8, 15/11. 

Rundresa Östra Kanada
Resan börjar i Kanadas största stad Toronto som är välbekant för många sportintresserade. Vi besöker världsattraktionen Niagara Falls och gör även en båttur fram till vattenfallen. I Thousand Islands gör vi ytterligare en båttur i ett nästan sagolikt landskap. Ottawa är Kanadas huvudstad och en relativt modern sådan och i Quebec City kan man lätt tro att man befinner sig i en historisk fransk stad. Montreal ger en urban tillika spännande blandning av historia och nutid. Reslängd: 11 dagar. Avresa 2018: 27/9.

Stora Musikresan
För er som älskar musik och speciellt då amerikansk jazz, blues, rock eller country kan vi erbjuda en oförglömlig resa i den amerikanska södern. New Orleans, Natchez, Memphis och Nashville besöks. Det är inte städerna vi besöker som gör resan unik, utan att vi träffar intressanta människor och även kändisar från musikvärlden. Dessutom besöker vi platser som normalt ej är öppna för allmänheten. Reslängd: 11 dagar. Avresor 2018: 11/5, 14/9, 5/10.

Stora Musikresan del 2
Los Angeles är sedan lång tid tillbaka den odiskutabla huvudstaden för popmusik. Med en skön blandning av showbiz, solsken och lättsam livsstil har LA lockat till sig stora artister, producenter och låtskrivare och blivit ett mecka för musiken. Resan är uppbyggd som originalet. Du får träffa flera personligheter från musikbranschen såväl som kända musiker. Ni får en fullmatad resa med mängder av upplevelser och många överraskningar, låsta dörrar öppnas och färdledaren är ett levande lexikon när det gäller musik. Reslängd: 10 dagar. Avresor 2018: 26/9, 17/10.

Svenskbygderna
Vi gör en omfattande bussresa i östra Amerika. Vi besöker storstäder som New York, Washington DC och Chicago, historiska Gettysburg, berömda Niagarafallen och svenskområdena med Rockford, Bishop Hill, Stillwater, Lindstrom, Minneapolis med flera orter. Minnena från den svenska immigrationen finns fortfarande kvar på många platser och vårdas av ättlingarna. Reslängd: 15 dagar. Avresa 2018: 13/9.

Södern & Texas
Vi börjar med Atlanta och sevärdheter som Coca Cola, Borta med vinden och Martin Luther King. Tennessee bjuder på whisky och musik, country i Nashville och blues och rock med Elvis Presley i spetsen i Memphis. Vi besöker Dallas med Southfork Ranch och världens största Honky Tonk Bar. Pulserande Austin och "riktiga" Texas i Bandera. San Antonio är en charmig stad trots sin snabba tillväxt. Avslutning i Houston med NASA:s Space Control. Reslängd: 15 dagar. Avresa 2018: 23/9.

Vägen Västerut
Mer spännande rundresa får ni leta efter. Stora sevärdheter som inte ligger direkt vid huvudstråken. De berömda presidentansiktena, Yellowstone, vilda västern-städer som Jackson, Silverton och Durango och underbara Santa Fe. Oerhört spännande bussresa. Sammantaget är Vägen Västerut en kombination av mäktig natur, spännande wild west, unika indiankulturer, nutid och historia, allt arrangerat för att ge en verkligt unik resa! Reslängd: 16 dagar. Avresa 2018: 23/8.

Västra Amerika
Upplev den amerikanska västkustens höjdpunkter under nästan två veckor. I Tucson får vi uppleva den verkliga vilda västern. Vår fantastiska bussresa börjar här. Grand Canyon, Kanab och Zion besöks och i Las Vegas väntar shower av världsklass. I Los Angeles bor vi i Beverly Hills och besöker även Santa Monica. Resan avslutas med ett par dagar i Amerikas populäraste stad, San Francisco. Reslängd: 13 dagar. Avresor 2018: 3/5, 14/6, 12/7, 13/9, 27/9, 11/10, 1/11.


RUNDRESOR SYDAMERIKA

Sydamerika Populär
Många resenärer har varit försiktiga med att ta första steget till Sydamerika, men nu är det dags. Det här är en rundresa för er som på ett enkelt sätt vill uppleva Sydamerikas mest berömda städer och dessutom få en försmak av områdets mäktiga natur. En omfattande och omväxlande resa som på kort tid garanterat ger mersmak. Dessutom till ett mycket fördelaktigt pris. Reslängd: 11 dagar. Avresa 2018: 11/11. Avresa 2019: 17/3.

Sydamerikas ABC
Argentina, Brasilien och Chile besöks på rundresan. Vi upplever tre länder med tre spännande storstäder som var och en har helt olika kultur, historia, arkitektur och utstrålning. Det blir också möte med Sydamerikas storslagna natur, allt från Stilla havet och de dramatiska Anderna till de mäktiga Iguassufallen. Reslängd: 15 dagar. Avresa 2018: 7/11. Avresa 2019: 13/3.

Stora Sydamerikaresan
En resa som verkligen gör skäl för namnet. Sydamerika är en av jordens mest spännande kontinenter, samtidigt är den inte särskilt välbesökt av skandinaver. Rundresan täcker in de flesta av de stora sevärdheterna och är synnerligen komplett. Vi får uppleva fantastiska naturscenerier, komma i kontakt med unika och högtstående kulturer och lära känna indianers traditioner såväl som moderna städer. Reslängd: 21 dagar. Avresa 2018: 1/11. Avresa 2019: 7/3.