TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Södern & Texas
Dag för dag
Dag 1. Skandinavien - Atlanta
Flyg med Lufthansa till Atlanta. Guiden möter och transfer till hotellet.

Dag 2. Atlanta
Martin Luther King föddes och levde i Atlanta. Hans hem, kyrka och minnesvård är numera ett gripande museum över de färgades kamp för lika rättigheter. Atlanta under inbördeskriget skildrades av Margaret Mitchell i odödliga Borta med vinden. CNN och Coca Cola har sina huvudkontor här och sistnämnda har en kul souvenirbutik. På kvällen gemensam välkomstmiddag.

Dag 3. Atlanta - Nashville
Vi passerar Chattanooga som Glenn Miller odödliggjort. Tennessee är hemvist för flera whiskymärken och vi besöker Jack Daniels och gör en rundvandring.

Dag 4. Nashville
Sightseeing i Nashville, country & westerns hemstad, nu än mer populär i Sverige efter Jill Johnssons populära tv-program. Besök på berömda RCA Victor Studio B och Country Music Hall of Fame och på kvällen besöker vi en countrybar.

Dag 5. Nashville - Memphis
Buss genom Tennessees vackra böljande landskap. Memphis har spelat en stor roll för musiklivet i Amerika. Sightseeing där vi ser Sun Studios, passerar Stax, Gibson Guitar Factory med mera. Vi ser även Lorraine Motel där Marthin Luther King mördades. På kvällen ett besök på stora nöjesgatan Beale Street där musikbarerna trängs med BB King i spetsen.

Dag 6. Graceland
Nästan alla kända 1950- och 1960-talsmusiker spelade in skivor i Memphis. Mest känd är förstås Elvis och vi besöker hans kära Graceland. Vi ser hemmet, bilmuseet och förstås souvenirbutikerna.

Dag 7. Memphis - Hot Springs
Arkansas är nog en av de minst besökta staterna. Ett vackert böljande och bitvis dramatiskt landskap. Presidentparet Clinton kom härifrån och vi besöker Clinton Library i huvudstaden Little Rock. Vi ser stadens Capitolium. I Hot Springs bodde Clinton som ung. Staden ligger vackert och är känd för sina varma vattenkällor.

Dag 8. Hot Springs - Dallas
Vi passerar Texarkana och på eftermiddagen ser vi Dallas välkända skyline. Olja är av stor betydelse och dominerar staden. Det var också här JFK mördades och vi besöker Sixth Flor Museum.

Dag 9. Dallas/Fort Worth
Dallas är i Sverige nog mest känd från tv-serien med samma namn och vi gör ett besök på "ranchen". Tillbaks i Forth Worth Stockyards hoppas vi få se en Cattle Drive. Därefter gemensam middag.

Dag 10. Dallas - Austin
Vid lunchtid är vi framme i Austin. Staden är inte bara huvudstad i Texas utan den plats i världen med flest barer och restauranger med livemusik. Populärast är Sixth Street och Warehouse District. En stor attraktion är de 1 500 000 fladdermöss som bor under Congress Bridge.

Dag 11. Austin - San Antonio
Texas är en av de mer sägenomspunna delstaterna och visst kan man än hitta "vilda västern". I området Bandera finns många rancher i det karga landskapet och vi hittar också några genuina småstäder. Vi stannar i Fredericksburg och Bandera.

Dag 12. San Antonio
Staden är näst störst i Texas, men har ett mycket charmigt centra. Riverwalk ligger längs den lilla floden San Antonio River och har flera kilometer promenadstråk med affärer, restauranger, barer med mera. I närheten hittar vi The Alamo, en av Amerikas mest kända historiska byggnader. Davy Crockett och James Bowie försvarade fortet The Alamo mot mer än 5 000 mexikanska soldater ledda av Santa Anna.

Dag 13. San Antonio - Houston
På väg till statens största stad stannar vi vid ett intressant oljemuseum och sadelmakeri med trevliga lädervaror. Oljan dominerar Houston. Vi besöker Johnson Space Center varifrån de flesta rymdprojekten letts efter takeoff i Florida.

Dag 14. Houston - hemresa
Förmiddagen ledig. Vi bor nära Galleria Shopping Mall, Houston största. Passa på att shoppa innan vi vid 13-tiden lämnar för flygplatsen och Lufthansas flyg till Europa.

Dag 15. Ankomst Skandinavien
På morgonen ankomst till Frankfurt och flygbyte till Skandinavien.