TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Stora Musikresan
Inledning
Detta är resan för er som älskar musik. Jazz, blues, rock'n'roll, boogie woogie, soul, country och gospel berörs. Som resenär får du personligen träffa celebriteter, inte sällan världsberömda. Artisterna varierar från resa till resa. Färdledaren är ett levande lexikon, speciellt när det gäller musik, och ni kommer att få en fullmatad resa med mängder av upplevelser och många överraskningar.

Stora Musikresan knyter ihop de musikhistoriska trådarna från ursprunget i New Orleans med ragtime och jazz kring sekelskiftet, bluesens framväxt kring
bomullsfälten i Mississippi, vidare i söderns musikaliska mylla med boogie woogie och rythm & blues som i slutet av 1940-talet leder fram till rock´n roll. Flera av dess portalfigurer har haft avgörande roller när det gäller att luckra upp den gamla amerikanska segregationen. Utvecklingen har gått vidare, påverkad av gospel- och countrymusik och lett fram till 1960-talets soul- och popmusik. Alla olika musikstilar är en enda korsbefruktning och Stora Musikresan fångar helheten.

Vi besöker de tre städer som betytt mest i utvecklingen av amerikansk rock och countrymusik. Resan börjar i New Orleans, Louis Armstrongs födelsestad. Resenärerna får även uppleva en äventyrlig swamp tour till ett isolerat cajunsamhälle i träskmarkerna och vi får höra genuin cajunmusik. En gospelgudtjänst i en afro-amerikansk kyrka är en stark upplevelse. Resan går via Natchez där vi besöker Jerry Lee Lewis födelsehem och där systerdottern guidar.

Vidare mot Memphis med blues, rock och Elvis Presley. Den sistnämnde får en hel dag i programmet. Specialguidning på Sun Studios, Stax Studios och Graceland.

I Nashville väntar ett intensivt countryprogram, helkväll på anrika Grand Ole Opry och möten med countrystjärnor. Resans guidning har sin tyngdpunkt på musik som är den röda tråden. Detta utan att försaka all annan information.

Möten med musikprofiler

På varje resa får resenärerna träffa flera personligheter inom musikbranschen. Det kan vara välkända artister såväl som människor med anknytning till musikbranschen. På tidigare resor har vi träffat Fats Domino som 1956-1960 var kommersiellt lika framgångsrik som Elvis Presley. Gitarrlegender som Scotty Moore och James Burton, countrylegender som Brenda Lee, Bobby Bare, Marty Stewart, Connie Smith och Vince Gill, bara för att nämna några, har också medverkat.

Vi har varit på hembesök hos Billy Swan som hade världshits med bl.a. I Can Help. På Grand Ole Opry har vi träffat legendariska countrystjärnor vid besök bakom scenen. Resenärerna har vid många tillfällen även fått privata minikonserter av berömda artister. Nämnas bör också Charlie McCoy som är invald i Country Music Hall of Fame. Charlie är ofta vår guide i Nashville. Personerna varierar från resa till resa och vi kan inte uppge i förväg vad som gäller för respektive resa.

Otaliga resenärer har rest Stora Musikresan två gånger, en person har rest fem gånger! "Allt var världsklass" säger Maria från Umeå som rest två gånger. Åse och Roger från Skåne skrev efter första resan "Vart ska vi resa för att slå detta?". De valde att resa en gång till och skrev då "Nu har vi svaret - åk en gång till.".

Se bilder från tidigare resor.

Röster från tidigare resenärer
Allt var toppen, den bästa resa vi gjort någonsin. Vet inget som skulle slå detta.
Åke och Margareta Karlsson, Bankeryd

Det bästa med resan är att programmet var så omväxlande och överraskande inslag. En annorlunda reseupplevelse. Omöjligt att ordna och uppleva allt detta på egen hand. Fantastiska reseledare, kunniga och måna om deltagarna. Tack för en jättetrevlig resa!
Monica och Anders Hjernberg, Söderbärke

Bästa med resan var alla möten med artister som man aldrig skulle kunnat träffa som vanlig turist och guidens kunskaper.
Jens Andersson, Torshälla

Vi har rest väldigt mycket men den här resan var nog den bästa resan vi gjort. Otroligt vilket bakgrundsjobb man gjort.
Göran Andersson, Karlstad

Vi kan bara "lyfta på hatten" och tacka för ett alldeles otroligt genomfört program.
Jan Jungåker

Det var en helt underbar resa. Tankarna vid hemfärden var att ingen kommer att tro mig när jag berättar vad jag fått se och uppleva.
Anita Nilsson, Göteborg

Detta var vår första resa, att Swanson´s stod bakom hade också stor betydelse för vårt val. När vi diskuterade våra planer med vänner fick vi till svar att Swanson´s alltid har bra resor med bra ledare (starkt varumärke). Programmet var i sin helhet mycket välkomponerat, roligt och intressant. Det är nästan omöjligt att svara på vad som var mest intressant när man är nöjd med allt.
Kennet Linder och Kerstin Enaeus, Västerås

Det bästa på resan var hemma hos familjen Jerry Lee Lewis.
Matts Widman, Örebro

Vi kom hem med många nya intryck och härliga upplevelser. Resan var fantastisk för oss och vi inser att det vi har fått uppleva är mycket ovanligt och unikt.
Ann-Lill Johansson och Christer Pihl, Hönö

Hjärtligt tack för en fantastisk resa. Det bästa med resan var helheten, bredden samt alla möten med de intressanta personerna.
Kerstin och Bertil Banksell, Lomma

Det som jag kommer att minnas längst är nog mötet med de legendariska personerna, t.ex. James Burton, Charlie McCoy, Billy Swan m.fl. som man aldrig skulle mött under en vanlig turistresa.
Lars Bing, Mockfjärd

Bäst var alla överraskningar och oförväntade möten med artister och att man var nyfiken varje dag på vad som skulle hända.
Ann och Göran Benjamin, Segeltorp