TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Stora Musikresan
Dag för dag
Dag 1. Skandinavien - New Orleans
Anslutande flyg till London och sedan nonstop till New Orleans dit vi anländer vid 20-tiden. Färdledare möter och transfer till Hotel Maison Dupuy beläget i de franska kvarteren.

Dag 2-3. New Orleans
Spännande dagar i Louis Armstrongs, Mahalia Jacksons och Fats Dominos födelsestad, tillika jazzens och dixiens hemstad. Vi inleder lördag förmiddag med en rundvandring i de franska kvarteren, härlig miljö och exotisk atmosfär och besöker både vanliga sevärdheter som Bourbon Street, Jackson Square och världsberömda Preservation Hall, men även en del oväntade programinslag görs som kända "House of the Rising Sun".

Det breda och lärorika programmet innehåller förutom musikkunskap även den intressanta kopplingen mellan New Orleans och europeisk historia men också arkitektur, filmhistoria med mera. Lunch på en trevlig restaurang (restaurangpaketet). Egen tid på lördag eftermiddag och kväll då Bourbon Street förvandlas till en partygata.

Söndag morgon får vi en stark upplevelse när vi besöker en svart gospelkyrka. Vi besöker en skivstudio och finner att rockmusikens pionjärer var etablerade i New Orleans redan i mitten av 1940-talet! En känd författare berättar om rhythm & blues och boogie woogie-musiken. På eftermiddagen presenteras jazzens historia i ett exklusivt föredrag på Bourbon Street av Preservation Halls egen John Royen med musiker. Kvällen ledig. De som önskar kan boka en båttur med den mest populära hjulångaren som har bra jazzunderhållning. Pris USD 50, inklusive middag USD 85. Reseledaren kan också rekommendera bra restauranger och andra sevärdheter.

Dag 4. New Orleans - Natchez
Efter frukost gör vi en sightseeing med buss i New Orleans. Vi ser Mississippifloden och de vackra sydstatshusen i Garden District. Vi besöker en kyrkogård och får inblick i voodoo, jazzbegravningar med mera. Vi gör ett unikt hembesök hos den i New Orleans sist levande rhythm & blues-artisten, som dessutom sätter sig vid pianot och spelar två av sina största hits. En rysare! Därefter någon timme Fats Domino-tema. Södra Louisiana ligger lågt och har vidsträckta sumpmarker där Mississippifloden ringlar sig fram. Det känns att vi är i den verkliga södern, vackra byggnader blandat med fattigdom och stora träd med spansk mossa. Lunch (restaurangpaketet) på en av stadens mest kända restauranger.

Vi gör en spännande "swamp tour" i träskmarken, upplever ett exotiskt djurliv och besöker ett isolerat cajunsamhälle. Buss till Natchez, dit vi kommer på kvällen, som förr var ett välkänt stopp för hjulångarna. Vi bor på Natchez Grand Hotel.

Dag 5. Natchez - Memphis
Jerry Lee Lewis föddes i trakten och vi besöker hans familjehem och får en timme om Jerry Lee Lewis. Bluestema med stopp i Leland och i nedslitna Clarksdale utmed klassiska route 61, bluesens vagga. Vi lyssnar på äkta soul och blues på akustisk gitarr, låtar som "Highway 61", långt från turistbluesen. Sent på eftermiddagen stopp i Tunica, en av Amerikas största kasinostäder. Middag som ingår i restaurangpaketet. Sent på kvällen anländer vi till Memphis och Holiday Inn Select som ligger ett par kvarter från nöjesgatan Beale Street.

Dag 6. Memphis
Besök på Jerry Lee Lewis privata ranch. Vi blir guidade genom huset av Jerrys egen son. Guidad tur på legendariska Beale Street med omgivningar. Memphis Rock 'n' Soul Museum ger en god inblick i Memphis musikhistoria. Efter lunch (restaurangpaketet) på trevliga Majestic besöker vi STAX-studion och därefter en guidad tur genom legendariska SUN Studio. Kvällen fri.

Dag 7. Memphis - Tema Elvis Presley
I dagens fylliga program besöker vi alla platser med intressant Elvis-anknytning, ett unikt upplägg. Rundturen är kronologiskt upplagd och vi börjar vid första bostaden i Memphis, dit familjen flyttade från Tupelo 1948. Rundvandring på Elvis älskade Graceland. Vi ser hemmet, bilmuseet och andra utställningar och förstås souvenirbutikerna.

Vid 17-tiden lämnar vi Memphis och åker buss genom Davy Crocketts vildmarker i Tennessee. I Jackson äter vi en mycket speciell middag i countrymiljö med underhållning av lokala bluegrassband (restaurangpaketet). Vid 22-tiden når vi Nashville och vårt spektakulära hotell Gaylords Opryland, ett storslaget hotell, i en lobby finns till och med en kanal för båtar.

Dag 8. Nashville
Besök i "Mother Church of Country Music", Ryman Auditorium, som fram till 1974 var hemvist för anrika Grand Ole Opry och de klassiska countrystjärnorna som Hank Williams, Roy Acuff och Minnie Pearl. Det var också här Elvis Presley sjöng Bill Monroes "Blue Moon Kentucky" i oktober 1954 och blev rekommenderad att fortsätta köra budbil i Memphis och glömma en artistkarriär. På förmiddagen har vi bland annat tema Johnny Cash och Roy Orbison. Lunch (restaurangpaketet) på världsberömda Wildhorse Saloon.

Vi besöker fantastiska Country Music Hall of Fame. Därefter ett besök i ett privat hem och där träffar vi legendariska musiker som ingick i The A Team som var de mest anlitade av de stora artisterna. Många härliga upplevelser i Nashville, även kallad Music City USA. Kvällen är fri att bekanta sig med Broadway eller njuta av kvällsaktiviteter vid vårt hotell, så som countrymusik på Nashville Palace. Reseledaren kan rekommendera klubbar och butiker. Under dag 8 och 9 träffar vi  flera berömda artister och musiker i deras privata hemmiljöer.

Dag 9. Nashville
Dagen börjar med "Music Row Tour" och exklusiv guide blir Charlie McCoy som visar oss varför Nashville kallas Music City USA. Därefter vår unika programpunkt "Home of the Stars Tour" där vi tittar närmare på hur de världsberömda countrystjärnorna bor i Nashville. Vi besöker också helt unikt stjärnor i deras privata hem. Lunch (restaurangpaketet) på Gaylords Opryland.

Efter lunch besöker vi legendariska RCA Victor Studio B där det moderna Nashvillesoundet skapades av Chet Atkins på tidigt 1960-tal. Dolly Parton, Elvis Presley, Patsy Cline, Jim Reeves och många andra storheter spelade in odödliga hits inom Studio B´s historiska väggar. Kvällens föreställning på Grand Ole Opry pågår mellan 19.00–21.00. Därefter intar vi vår gemensamma avslutningsmiddag (restaurangpaketet) tillsammans på mysiga Aquarium Restaurant.

Dag 10. Nashville - Skandinavien
Förmiddagen ledig och vid lunchtid utcheckning. På seneftermiddagen incheckning hos British Airways och därefter en nonstopflygning till London. Middag ombord. 

Dag 11. Ankomst Skandinavien
På morgonen ankomst till London och efter flygbyte fortsatt resa.

Vi reserverar oss för att namngivna personer ej kan medverka och för ändringar i programmet.