Brunch, lunch, fika och middag i New Orleans

7 december 2021 · Restaurangtips, Restips

Commanders Palace Restaurant i New Orleans.

The Big Easy, som New Orleans också kallas, är en stad rik på kultur och sevärdheter. En av huvudanledningarna för mig att besöka staden är maten som är varierad och fantastisk.

Creole- och Cajunmatlagningen kommer härifrån och påminner om varandra även om det inte är helt det samma. Exempelvis så har Creole oftast tomatbaserade såser till skillnad från Cajun som har starkare kryddning.

För den som gillar kaffe och kaka får man inte missa Café du Monde vid Jackson Square och tugga i sig ett par beignets. Är man inte uppe tidig morgon och hunnit med frukosten utan vill börja dagen med en brunch, så vill jag rekommendera Court of Two Sisters inne i de franska kvarteren där det är enklare mat men en fantastisk atmosfär.

Cafe du Monde i New Orleans.

Café du Monde i New Orleans.

Är ni sugna på lunch skall ni helt klart hoppa på en spårvagn ut till Garden District. Där finner ni en institution i det kulinariska New Orleans, Commander’s Palace Restaurant (se bild överst), som öppnade sina dörrar redan 1893. Till lunch har de fortfarande sina ”25 cent per Martini”, dock max 3 per person till detta pris. Passa på att besöka en av stadens alla kyrkogårdar efter lunch, rakt över gatan ligger Lafayette Cemetary.

Skaldjursmåltid New Orleans.

Skaldjursmåltid i New Orleans.

Fisk och skaldjur är ett måste när man besöker New Orleans och min favorit heter Pêche Seafood Grill som ligger i Warehouse District.

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Mikael.

Mikael

Resekonsult