Maui – mer än bara sol och bad

29 december 2020 · Natur, Restips, Sol & Bad

Kaanapali Beach på Maui, Hawaii.

Aloha! Vi är nog många som har en dröm om att någon gång få besöka Hawaii, eller hur? Låt det inte bara vara en dröm utan res hit! Ni kommer inte att ångra er!

Jag tycker det är en bra start att börja med några nätter i Honolulu, men att man sedan flyger vidare till någon av de andra öarna, som exempelvis Maui. Maui är en supermysig ö där ni finner fantastisk natur, härliga stränder och mysiga restauranger, gallerier och butiker i byn Lahaina.

Man måste ju ha lite tid för sol och bad, men jag tycker absolut att man ska ta sig tiden att köra runt på ön. Ett tips är att köra ”Road to Hana” som är en väg längs med kusten. Vägen är väldigt krokig och en viss risk för åksjuka, men det är verkligen värt det! Naturen, skogen, vattenfallen och havet – fantastiskt! Stanna till vid ett av gatustånden och köp t.ex. dricka från pressat sockerrör. I detta fallet så är det själva vägen till Hana som är sevärdheten. Byn Hana är i och för sig en trevlig liten ort, men det är vägen dit som är höjdpunkten.

Gör en utflykt till vulkanen Haleakala! Se soluppgången eller solnedgången därifrån. Det finns utflykter med cykel som man kan göra – sägs vara fantastiskt!

När man ser alla surfarna så blir man absolut sugen på att testa. Inne i Lahaina finns det surfskolor som erbjuder lektioner. Man blir inte surfproffs direkt, kan jag berätta, men det är riktigt kul att prova på.

När man flyger så här långt så vill jag göra mer än ”bara” ligga på stranden. Maui är en perfekt ö för avkoppling, sol och bad samtidigt som det finns mycket att se och göra!

Mahalo!

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Johanna.

Johanna

Resekonsult, Swanson's Travel