Nashville – Music City USA

20 februari 2020 · Restips, Storstad

Musiker i Nashville.

Nashville kallas för Music City och countryn är troligen den musikstil vi svenskar mest förknippar med denna härliga stad.

Här finns massor att göra: Country Music Hall of Fame, Johnny Cash Museum, Willie Nelson Museum, Grand Ole Opry, RCA Studio B – ja, listan kan göras lång!

Bara att gå längs med Broadway med alla sina neonlampor och lyssna på musik som strömmar ut från de över 150 musikbarerna är en upplevelse. Väl inne på barerna är stämningen hög, oavsett tidpunkt på dygnet, och trots att banden och artisterna i regel är okända är de ofta riktigt duktiga. Till Nashville åker musikerna med drömmen om att någon agent ska var på plats under just deras spelning och där få chansen att signera ett alldeles eget skivkontrakt.

Det är väldigt trevligt, och kan verkligen rekommenderas, att tillbringa 2-3 nätter i Nashville. För att få lite extra reseinspiration så glöm inte att SVT1 nu sänder en ny omgång av Jills veranda. Sveriges egen countrydrottning Jill Johnson bjuder där in olika kända svenska artister varje vecka. Hon visar både dem och tittarna sitt eget genuina Nashville.

Man glömmer lätt både tid och rum när man sitter och njuter av musiken och den härliga atmosfären som finns överallt i stan.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök i Nashville. Bara att packa ner bootsen och cowboyhatten och spendera några härliga dagar där!

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Paula.

Paula

Administration, Swanson's Travel