Sport i öknen!

2 december 2020 · Restips, Storstad

NHL hockey i Phoenix, Arizona.

För alla oss som är sportintresserade är det få saker som kommer högre upp på listan när man skall resa än att se liveidrott.

Flera amerikanska städer har alla de stora lagidrotterna, Boston, NYC, Philadelphia, DC, Miami, Chicago, LA, San Francisco/Bay Area, Detroit, Minneapolis, Denver, Dallas och inte minst Phoenix. Det kan lätt bli kostsamt att gå på liveidrott i USA men i Phoenix, Arizona är priserna låga. T.ex. kan man här gå på NHL-hockey för så lite som 150:- per biljett, det samma gäller baseboll och basket. NFL-biljetter i Phoenix är något dyrare men fortfarande bland de billigaste i hela ligan.

NBA-laget Phoenix Suns och Diamondbacks (baseball) spelar båda i downtown Phoenix. Coyotes (hockey) och Cardinals (football) håller till i förorten Glendale. Där ligger arenorna intill varandra och i anslutning till dem finns nöjesområdet Westgate där man kan hänga ett par timmar innan match. Baseballsäsongen är under vår och sommar och de är ensamma om att spela då. Football spelas augusti till december och för de som vill uppleva collegefootball spelar Arizona Sun Devils i Tempe, en förort till Phoenix, på en arena som tar drygt 55 000 åskådare. NHL spelas från oktober till början av april och NBA basket är november till april.

Så vill man se så mycket idrott som möjligt på en och samma resa så skall man med fördel resa i november. Då är det även behagligt väder i Phoenix, 25-30 grader, så varför inte hänga vid pool på dagen och gå på Hockey/Basket/Football på kvällen.

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Mikael.

Mikael

Resekonsult, Swanson's Travel