Bildkollage med The Monkees och Hollywood-skylt.

Musikresan till Kalifornien

Rundresa med svensk reseledare, reslängd 10 dagar

Los Angeles i Kalifornien är sedan lång tid tillbaka den odiskutabla huvudstaden för popmusik.

Los Angeles kom att bli en framträdande aktör på pop- och rockscenen redan tidigt 1960-tal. Under 1970-talet blev LA centrum för skivbolagsindustrin som tidigare i huvudsak varit förlagd till New York. Med en skön blandning av showbiz, solsken och lättsam livsstil har LA lockat till sig stora artister, producenter och låtskrivare och blivit ett Mekka för musiken.

Musiken i LA skiljer sig från New Orleans, Memphis och Nashville i att här finns ingen äldre karaktäristisk musik utan här får den en explosiv start i slutet av 1950-talet. Det var denna västkustpop som vällde in i Sverige 1963-1969. Artistnamnen man saknar i New Orleans, Memphis och Nashvilles musikhistoria dyker ofta upp i Los Angeles.

Musikbranschen i Los Angeles innehåller mycket dramatik, en mäktig maffia, mord, självmord, knark, kändisar dömda till långa fängelsestraff, världsberömda popband som aldrig spelade sina instrument själva och mycket annat, som t.ex. det Los Angeles-baserade bandet The Monkees. Micky Dolenz sjunger på gruppens största hits, ”I’m a Believer”, ”Hey, Hey we´re the Monkees”, ”Last Train to Clarksdale” med flera. The Monkees sålde faktiskt fler skivor 1967 än vad The Beatles och The Rolling Stones gjorde tillsammans, tack vare den populära tv-serien som visades över hela västvärlden.

Men första åren spelade de inte sina instrument själva, de låtsades bara spela när de stod på scenerna. Bakom ett draperi satt professionella musiker och svarade för musiken. Gruppen skapades som en ren kommersiell produkt när man annonserade och sökte fyra medlemmar till det som skulle bli tv-serien med samma namn. Det hann bli 58 avsnitt som sändes 1966-1968. Inspirationen var Richard Lesters Beatlesfilm ”A Hard Days Night”. Även namnet The Monkees bildades i analogi med The Beatles, det vill säga ett djurnamn. Micky Dolenz har tidigare medverkat i vårt program.

Musikresan till Kalifornien är uppbyggd som originalet Stora Musikresan. Du får även träffa personligheter från musikbranschen. Dessa varierar från resa till resa och kan inte namnges i förväg då de kan få större engagemang, men ni kommer att få en fullmatad resa med mängder av upplevelser och många överraskningar och låsta dörrar öppnas.

Restaurangpaket
Daglig frukost ingår. Ytterligare fyra måltider, tre luncher och en middag ingår i restaurangpaketet. Dessa har som regel koppling till musikteman och blir en del av programmet. Restaurangpaketet beställes och betalas i samband med bokningen av resan och betalas på slutfakturan. Pris 2.250:- per person.

Vi reserverar oss för att namngivna personer ej kan medverka och för ändringar i programmet.

Capitol Records Tower i Los Angeles.

Program - Dag för dag

Dag 1. Skandinavien - Los Angeles

Dag 2. Los Angeles/Santa Monica

Dag 3. Los Angeles

Dag 4. USC/Grammy Award Museum

Dag 5. Palm Springs

Dag 6. Paramount Studios/Huntington Beach

Dag 7. Laurel Canyon/Sunset Strip

Dag 8. Beverly Hills

Dag 9. Los Angeles - Skandinavien

Dag 10. Ankomst Skandinavien

Nästa avresa sker hösten 2024. Gör en intresseanmälan eller håll utkik här på vår hemsida när exakt datum är fastställt.

Hotell

Hilton Garden Inn Los Angeles Hollywood

Los Angeles · 8 nätter

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Kan jag besöka Swanson’s för att beställa min resa?

Vilka är Swanson’s öppettider?

Kan man köpa till extra benutrymme ombord på flygresan?