Monument Valley, Arizona.

Jubileumsrundresa 2023

Rundresa med svensk reseledare, reslängd 23 dagar

Nästa år, 2023, har Swanson's Travel varit researrangör i 45 år. Traditionsenligt arrangerar vi en Jubileumsrundresa vart femte år. Resan innehåller både nya som gamla populära platser från våra rundresor. Våra reseledare Kristina och Bosse, som har jobbat för oss sedan starten, har planerat en spännande och upplevelserik resa.

Avresa den 10 september, hemkomst till Skandinavien den 2 oktober

Resan börjar med flyg till Denver och en första övernattning i Cheyenne. Nu väntar upplevelser utöver det vanliga. Spännande platser som de majestätiska presidenthuvudena uthuggna i Mount Rushmore. Tänk er att uppleva dessa för USA viktiga presidenter i denna fina natur. Bufflar (dvs fyrbenta ) stöter vi på i området och flera spännande platser, t.ex. den lilla orten Deadwood, med intressant historia. Mile High City dvs Denver, huvudstad i delstaten Colorado, med dess fantastiska omgivning kikar vi närmare på. Vi brukar också att ha en tågresa på våra Jubileumsresor, så också denna gång. Vi gör ett försök att åka med Amtraks California Zephyr över en del av Klippiga bergen. En bussresa tar oss vidare över bl.a. A million Dollar Highway till Durango.

Sedan står 4-State Corner Monument på programmet, den enda platsen i USA där man kan vara i fyra delstater på en och samma gång. Därefter tornar klippformationerna upp sig i det magiska Monument Valley. Ett helt unikt område som vi utforskar och området känns igen från många filmer. Antelope Canyon känner nog inte många känner till. Vi vandrar genom denna väldigt smala ravin, märkliga formationer och ett fantastiskt ljus. Betydligt mer känt är nästa plats, nämligen Grand Canyon National Park. Parken kan besökas många gånger, man upplever nya naturscenerier varje gång. Vi t.o.m. övernattar inne i parken.

Bussresan fortsätter och vi åker en del av gamla Route 66, ”Get your kicks on Route 66”. Vi ser det byggnadstekniska mästerverket Hoover Dam och sedan når vi oasen i öknen, Las Vegas. Vi bor mitt på The Strip på det anrika Caesars Palace.

En kort flygning tar oss till Texas. Delstaten har en spännande historia, både dåtida och nutida. San Antonio med dess häftiga Riverwalk, båttur på floden och besök på Fort Alamo som har en viktig plats i USA´s historia kikar vi närmare. I Dallas besöker vi Elm Street, den plats där John F. Kennedy så tragiskt mötte sitt öde. Vi hinner med att uppleva en Rodeo i Fort Worth Stockyards.

Efter alla dessa upplevelser till lands behöver vi nu koppla av lite och bussar söderut till Galveston för att kliva ombord Royal Caribbeans stora kryssningsfartyg Allure of the Seas.

En veckas kryssning med anknytning till Texas genom att fartyget tar oss till Mexico som ju en gång regerade över bl.a. denna delstat. Cozumel är mest känt för sina stränder och närheten till pyramider. Costa Maya har kända Mayaruiner men förstås fina stränder. Los 40 Cannons är den populäraste. Gillar du att snorkla så är detta rätt plats. Roatan är en ö utanför Honduras kust med spännande natur.  Här finns djungel med sina apor och sengångare, mangroveskogar och otroliga stränder, små strandbyar och ett fantastiskt barriärrev.

Utvilade och fyllda av spännande upplevelser har vi nu förlängt sommaren och är redo att flyga hem till vår vackra höst i Sverige.

Mount Rushmore Memorial, South Dakota.

Program - Dag för dag

Dag 1. Skandinavien - Denver - Cheyenne

Dag 2. Cheyenne - Keystone

Dag 3. Keystone

Dag 4. Keystone - Denver

Dag 5. Denver

Dag 6. Denver - tåg till Grand Junction

Dag 7. Grand Junction - Durango

Dag 8. Durango - Monument Valley

Dag 9. Monument Valley - Grand Canyon

Dag 10. Grand Canyon - Las Vegas

Dag 11. Las Vegas

Dag 12. Las Vegas - San Antonio

Dag 13. San Antonio

Dag 14. San Antonio - Dallas/Fort Worth

Dag 15. Dallas/Fort Worth - Kryssning

Dag 16-22. Kryssning

Dag 22. Hemresa

Dag 23. Ankomst Skandinavien

Resevillkor

För denna resa krävs inresetillstånd till USA, ESTA. Ansök i god tid.

Övrig information

Med tanke på den korta höstsäsongen på en del av de platser vi besöker kommer vi endast ha en avgång. Avresa är den 10 september och hemresa sker den 1 oktober.

Mer detaljerat program kommer att finnas i februari. Cirkapris kommer att vara runt 100 000:- per person. Naturligtvis ingen handpenning förrän program och definitivt pris är klart.

I resans pris kommer att ingå: flyg, hotell, alla bussresor, de flesta utflykter och entréer, daglig frukost (ej i Las Vegas) och ytterligare några måltider, kryssning med helpension och förstås kvalificerad svensk färdledning.

För närvarande har vi så många förhandsbokningar att våra ordinarie platser är fullbokade. Vår förhoppning är att kunna utöka resan med åtta platser och tar därför väntelista. Därmed har första erbjudandet om uppgradering till balkonghytt för tidigare Swansonresenärer upphört. Fram till 15/12 har tidigare Swansonresenärer förtur på väntelistan.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Behöver man vaccinera sig när man ska åka till USA och Kanada?

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Fungerar min mobiltelefon i USA och Kanada?

Jag reser ensam, går det att dela rum med någon annan?

Avresor - Jubileumsrundresa 2023

Visa alla avreseorter
Datum Reslängd Avreseort Pris Status

Datum

10 sep 2023

Reslängd

23 dagar

Avreseort

Stockholm

Pris

Pris ej klart

Status

Förhandsbokning

Datum

10 sep 2023

Reslängd

23 dagar

Avreseort

Göteborg

Pris

Pris ej klart

Status

Förhandsbokning

Datum

10 sep 2023

Reslängd

23 dagar

Avreseort

Köpenhamn

Pris

Pris ej klart

Status

Förhandsbokning

Bokningsformulär

Fyll i dina uppgifter för att skapa en bokningsförfrågan. Vi kontaktar dig senast nästkommande vardag. Observera att detta inte är en bokning.

1. Resa

Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Välj Avreseort
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Välj Avresedatum
Detta fält är inte ifyllt korrekt.

Antal resenärer

0
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
0
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
0
Detta fält är inte ifyllt korrekt.

Boende

Detta fält är inte ifyllt korrekt.