KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Minneapolis
Inledning
Minneapolis i Minnesota är sannolikt den stad som förknippas mest med begreppet svenskbygd. Här finns flera svenskminnen och staden är en utmärkt startplats för utflykter i omgivningen där det finns många samhällen med djup svensk anknytning.

Minneapolis är en vacker stad med ett trevligt downtown där stora delar av centrum är sammanbyggt med glasgångar som gör att man kan promenera "inomhus", antingen luftkonditionerat på sommaren eller uppvärmt på vintern. Nicollet Mall är centrum för shoppingen.

Om shopping är viktigt får ni inte missa Nordamerikas största shoppingcenter, Mall of America, beläget strax utanför Minneapolis. Mall of America är ett av världens största shoppingcenter med mer än 520 affärer under samma tak, allt från de stora varuhusen och märkesaffärer till specialaffärer. Här finns också restauranger, bowling, biografer och underhållning, samt världens största inomhustivoli. Tänk på att det inte finns någon moms på kläder i Minnesota.

I Minneapolis finns den berömda statyn över Hiawatha. För oss svenskar är American Swedish Institute ett måste. Det är både ett museum och en levande kontakt mellan länderna. Norr om Minneapolis finns många svenskorter.