TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Kust till Kust
Inledning
Detta är vår största och mest populära rundresa. Den har funnits med i vårt program sedan 1978, med vissa mindre ändringar. Resrutten är omfattande och väl genomtänkt, baserad på egna erfarenheter och resenärernas synpunkter genom åren. Här finns storstäder, Vilda Västern, naturscenerier och väl anpassade stopp där vi kan ta det lite lugnare.

Amerika har mycket att erbjuda och det är omöjligt att visa allt på en och samma rundresa. Vi har gjort ett urval bland alla sevärdheter, som vi med vår erfarenhet tycker är ett måste. Vi tror oss kommit så nära den perfekta kombinationen som det är möjligt.

Spännande storstäder
En flygande start med SAS inleder resan. Vårt första stopp är världsmetropolen New York, där vi under en högintressant sightseeing får se det mesta av denna dynamiska stad. Buss till Washington DC, med alla sina vackra monument. Vårt nästa stopp blir söderns huvudstad, New Orleans. Härlig atmosfär, hjulångare på Mississippi och klubbar för den jazz- och dixieintresserade.

Bussresa i Vilda Västern
På en så här omfattande resa är det viktigt att man hinner vila ut ibland. Tucson ligger i Amerikas solsäkraste område! Här låter vi tiden hinna ikapp och kopplar av lite vid poolen. I Tucson startar vi vår populära och mycket intressanta bussresa genom Arizonas och Utahs dramatiska landskap. Vi övernattar i Grand Canyon.

Vidare genom ett månliknande landskap till lilla pittoreska Kanab. Naturscenerierna kring Kanab är helt fantastiska, speciellt i Zion National Park. Tvära kast i resan, nästa mål är Las Vegas där människan skapat arkitektoniska mästerverk. Tillfälle till show och kanske någon vill prova lyckan med en tjugofemcentare.

Kalifornien
I Los Angeles bor vi i Hollywood och vi hinner med både Universal Studios (tillägg) och ett besök i Santa Monica vid stilla havet. Innan vi lämnar västkusten besöker vi Amerikas populäraste stad, San Francisco. Här finns Golden Gate, Fisherman's Wharf, kabelspårvagnar och mycket annat.

Resan kan förlängas
Vill ni uppleva ännu mer kan resan förlängas. Köp till flyg, hyr bil och upptäck mer. Eller varför inte upptäcka Hawaii när ni ändå är så nära.

Kust till kust - resan som ger full valuta
Naturligtvis kunde en rundresa gjorts billigare, men målet måste ju vara att se så mycket som möjligt när man ändå är i Amerika. Våra resenärer är ofta förvånade över hur mycket man får uppleva. Kust till Kust är mycket omväxlande och bussresan gör att vi inte endast besöker storstäder utan även kommer ut på landsbygden.

Inkvartering sker i de flesta fall på förstaklasshotell eller motell. Hotellen är valda med omsorg. Alla är olika och passar in i respektive miljö. De ligger dessutom rätt, centralt när det så ska vara och nära naturen i Arizona. De flesta hotellen har swimmingpool så ni behöver inte offra solbrännan för att ni gör en rundresa på semestern.

Reslängd 20 dagar.