Dallas

Dallas – mer än bara JR Ewing och Southfork.

Dallas förknippas kanske främst med JR och de övriga i familjen Ewing i den långa tv-serien ”Dallas” och Southfork är absolut värt ett besök. Men Dallas har mycket mer att erbjuda än att vara hem för denna TV-serie.

Dallas är tredje största staden i Texas efter Houston och San Antonio, befolkningsmässigt sett. Räknar man med Fort Worth (Dallas-Fort Worth Metroplex), som är nästintill sammanlänkat med Dallas och förorter, så blir det den största staden i södern och den 4:e största i USA. Dallas är en utspridd stad med många mindre ”centrum” och bil är ett måste för att ta sig runt till olika delar av stan.

Dallas erbjuder mängder av restauranger och även om texmex-restaurangerna är många så finns det restauranger från världens alla kök och hörn. I downtown finns det också flera rooftop-barer, caféer och sevärdheter såsom The Dallas World Aquarium, Dallas Museum of Art och Old Red Museum of Dallas County History & Culture. Besök de gamla kvarteren i West End Historic District eller shoppa på NorthPark Center, som kallas ett av ”7 Retail Wonders of the Modern World”. Eller varför inte ett besök på Neiman Marcus som grundades i Dallas?

John F. Kennedy sköts till döds i downtown Dallas, vid Dealey Plaza den 22 november 1963. Det finns ett kryss markerat i gatan där han sköts. Området kring Dealey Plaza har en del minnesskyltar och monument med information kring JFK och mordet. Där ligger också The Sixth Floor Museum, varifrån man tror skotten avlossades, och som skildrar händelserna kring skjutningen.

I närliggande Fort Worth finner man The Stockyards, som är ett historiskt distrikt som andas cowboy och väl värt ett besök. Här kan man gå på fina museer, rodeo, äta gott och shoppa de där cowboy-bootsen som man längtat efter. Kombinera din Dallas-vistelse med ett besök i Fort Worth och sedan bila vidare till t.ex. Austin och San Antonio.

Skyline Dallas, Texas.

Klimat och väder

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Drar hotellet en deposition på mitt kreditkort?

Hur dags är incheckning och utcheckning på hotell?