Om Swanson's

Swanson's Travel är ett företag som specialiserat sig på resor till i första hand Nordamerika. Företaget startades 1978 av Tommy Swanson som även i dag äger och driver företaget.

Vi har Skandinaviens största utbud av rundresor till Nordamerika med svensk reseledare, 16 olika resrutter. Vårt utbud av resor är komplett. Weekend- och veckoresor till New York med svensk guide med ett 30-tal avgångar. Badresor till Florida och Hawaii. Kryssningar är allt mer populära. Mest omfattande är förstås skräddarsydda arrangemang oavsett hur du vill resa. Dessutom arrangerar vi ett flertal specialresor åt företag, tidningar och föreningar.

Swanson’s har från början satsat på kvalitetsresor. Man kan knappast vara bäst på hela världen och vi är därför specialiserade på resor till Nordamerika. Vår målsättning är att vara bäst på de resmål vi har och våra resekonsulter är experter på Nordamerika. Vi producerar marknadens mest omfattande katalog, Swanson’s idéhandbok, som är fylld av inspiration, vilket du också finner när du läser vidare på vår hemsida.

Från huvudkontoret i Osby sker försäljning, produktion, ekonomi med mera. Utöver svenska reseledare på alla rundresor har vi även ett servicekontor i New York.

Resorna sker med reguljärflyg och flygbolag såsom SAS, Lufthansa, Swiss, United, Air Canada, KLM, Air France, Delta, Icelandair, British Airways, American Airlines och Finnair. Till skillnad från charterarrangörer gör detta resorna flexiblare och vårt program är betydligt mer omfattande.

Förutom hos Swanson’s säljs våra resor av auktoriserade resebyråer tillhörande Svenska Resebranschföreningen (SRF). Dessa resebyråer finns över hela landet.

Tryggt med Swanson’s
Kunskap och kvalité har byggt upp Swanson’s grundmurade renommé. Grand Travel Award är resebranschens Oscarsgala och Swanson’s har valts till Sveriges bästa specialistresearrangör 15 gånger och varit tvåa 11 gånger under de 29 år utmärkelsen delats ut.

2013 instiftades en ny amerikansk reseutmärkelse, vilken tilldelats Swanson’s alla gånger sedan starten. Varje år utses USA:s 60 mest betydelsefulla turistpartners. Utmärkelsen är ej baserad på storlek utan man uppmärksammar produkt, engagemang och styrka på marknaden.

Swanson's katalog.

Fort Swanson

Fort Swanson är Swanson’s huvudkontor beläget i Osby i nordöstra Skåne. Ingen kan ta miste på att Amerika är vårt huvudsakliga resmål. Fort Swanson är en liten westernstad med saloon, hotell, telegraf, fängelse, smedja, affär och dessutom en rejäl palissad.

Saloonen är vår personalmatsal och den har bar, stor öppen spis, buffelhuvud på väggen, stora väggmålningar och en gigantisk takkrona. I konferensrummet såväl som i övriga utrymmen är möblerna helt stilenliga och de flesta är handgjorda i Mexiko. Rummen är utsmyckade med indianskt konsthantverk, bruksföremål från trappers och nybyggare, liksom en del cowboyattiraljer. Hela vårt kontor är som ett museum.

Prärievagn och diligens

Inför vårt 30-års jubileum 2008 införskaffade vi en riktig prärievagn som tog de tidiga immigranterna tvärs över den väldiga kontinenten. Dessutom finns en autentisk diligens, de tidiga resenärernas transportmedel i Amerika.

Totempåle

Inför vårt 40-årsjubileum 2018 invigde vi en sex meter hög handskulpterad totempåle. En totempåle innehåller djur som är viktiga symboliskt och vår totem har utvalda djur utifrån vår familj och företagsverksamhet.

Fort Swanson i Osby.

Medarbetare

Swanson's personal, Johanna.

Johanna

Resekonsult

Swanson's personal, Lars-Göran.

Lars-Göran

Resekonsult

Swanson's personal, Helén.

Helén

Färdhandlingar

Swanson's personal, Susanne.

Susanne S

Färdhandlingar

Swanson's personal, Magnus.

Magnus

Director of Production

Swanson's personal, Elisabeth. 390x384

Lisa

Ekonomiansvarig

Swanson's personal, Anders.

Anders

Försäljnings- och marknadschef