Om Swanson's

Swanson's Travel är ett företag som specialiserat sig på resor till i första hand Nordamerika. Företaget startades 1978 av Tommy Swanson som även i dag äger och driver företaget.

Vi har Sveriges största utbud av rundresor till Nordamerika med svensk reseledare, 12 olika resrutter. Vårt utbud av resor är komplett. Weekend- och veckoresor till New York, badresor till Florida och Hawaii och ett stort antal färdigplanerade bilpaket. Kryssningar är alltmer populära och är dessutom det mest ekonomiska resesättet. Mest omfattande är förstås skräddarsydda arrangemang där vi hjälper dig oavsett hur du vill resa. Dessutom arrangerar vi ett flertal specialresor åt företag, tidningar och föreningar.

Swanson’s har från början satsat på kvalitetsresor. Man kan knappast vara bäst på hela världen och vi är därför specialiserade på resor till Nordamerika. Vår målsättning är att vara bäst på de resmål vi har och våra resekonsulter är experter på Nordamerika. Vi har marknadens mest omfattande utbud av resor och våra hemsidor är mycket omfattande, fyllda med fakta, reseförslag och inspiration.

Från huvudkontoret i Osby sker försäljning, produktion, ekonomi med mera. Utöver svenska reseledare på alla rundresor har vi även ett servicekontor i New York.

Resorna sker med reguljärflyg och flygbolag såsom SAS, Lufthansa, Swiss, United Airlines, Air Canada, KLM, Air France, Delta, Icelandair, British Airways, American Airlines och Finnair. Varje flygbolag har ett stort linjenät och samarbetar dessutom i olika konstellationer som gör resorna flexiblare både vad gäller reslängd och kombinationsmöjligheter.

Förutom hos Swanson’s säljs våra resor av auktoriserade resebyråer tillhörande Svenska Resebranschföreningen (SRF). Dessa resebyråer finns över hela landet.

Trygghet liksom kunskap och kvalité är nyckelord vid byggandet av Swanson’s grundmurade renommé. Grand Travel Award är resebranschens Oscarsgala och Swanson’s har valts till Sveriges bästa eller nästbästa specialistresearrangör 26 gånger de senaste 28 åren.

2013 instiftades en ny amerikansk reseutmärkelse, vilken tilldelats Swanson’s alla gånger sedan starten. Varje år utses USA:s 60 mest betydelsefulla turistpartners. Utmärkelsen är ej baserad på storlek utan man uppmärksammar produkt, engagemang och styrka på marknaden.

Swanson's katalog.

Fort Swanson

Fort Swanson är Swanson’s huvudkontor beläget i Osby i nordöstra Skåne. Ingen kan ta miste på att Amerika är vårt huvudsakliga resmål. Fort Swanson är en liten westernstad med saloon, hotell, telegraf, fängelse, smedja, affär och dessutom en rejäl palissad.

Saloonen är vår personalmatsal och den har bar, stor öppen spis, buffelhuvud på väggen, stora väggmålningar och en gigantisk takkrona. I konferensrummet såväl som i övriga utrymmen är möblerna helt stilenliga och de flesta är handgjorda i Mexiko. Rummen är utsmyckade med indianskt konsthantverk, bruksföremål från trappers och nybyggare, liksom en del cowboyattiraljer. Hela vårt kontor är som ett museum.

Prärievagn och diligens

Inför vårt 30-års jubileum 2008 införskaffade vi en riktig prärievagn som tog de tidiga immigranterna tvärs över den väldiga kontinenten. Dessutom finns en autentisk diligens, de tidiga resenärernas transportmedel i Amerika.

Totempåle

Inför vårt 40-årsjubileum 2018 invigde vi en sex meter hög handskulpterad totempåle. En totempåle innehåller djur som är viktiga symboliskt och vår totem har utvalda djur utifrån vår familj och företagsverksamhet.

Fort Swanson i Osby.

Medarbetare

Swanson's personal, Johanna.

Johanna

Resekonsult

Swanson's personal, Lars-Göran.

Lars-Göran

Resekonsult

Swanson's personal, Emma.

Emma

Assistant Manager of Production

Swanson's personal, Helén.

Helén

Färdhandlingar

Swanson's personal, Susanne.

Susanne S

Färdhandlingar

Swanson's personal, Magnus.

Magnus

Director of Production

Swanson's personal, Elisabeth. 390x384

Lisa

Ekonomiansvarig

Swanson's personal, Anders.

Anders

Försäljnings- och marknadschef