Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är känt som Amerikas Venedig, med ett 500 km långt kanalsystem. Här kan ni färdas med ”water taxi” till ett flertal av stadens 3.000 restauranger. Längs de vackra kanalerna upplever ni många av de 50.000 registrerade båtar, som ligger förtöjda vid marinor och lyxvillor.

Fort Lauderdale har ett komplett utbud till den semestrande skandinaven. Härliga stränder, fint vatten, bra hotell, mängder av restauranger och mycket shopping, allt i alla prisklasser.

Highlights

  • Stranden– en bred härlig sandstrand för sköna dagar.
  • Shopping – shopping i världsklass på Sawgrass eller Galleria Mall.
  • Las Olas Blvd – ”style mile” med shopping, restauranger och barer i härlig miljö.
  • Vattentaxi – ett mysigt sätt att ta sig runt och samtidigt njuta av omgivningen.
  • Everglades – gör en spännande utflykt med Airboat och spana efter alligatorer.

Planerar ni resa under vintertid är det viktigt att komma så långt söderut som möjligt för att finna värmen. Även under ”vintern”, december-februari, har sydöstra Florida, där Fort Lauderdale ligger, ett utmärkt väder med behagliga temperaturer i vattnet och i luften. Vattentemperaturen understiger sällan 20 grader.

I Fort Lauderdale är solen generös med 3.000 soltimmar om året. Den 40 km långa sandstranden är som gjord för härliga bad i den varma Atlanten. Nästan alla våra hotell ligger direkt vid stranden. Vi erbjuder hotellrum, rum med kokmöjligheter, stora lägenheter och privata villor med egen pool.

Konserter med världsartister och idrottsevenemang på stora arenor avlöser varandra. Jazzartister och calypsoband uppträder på intima klubbar. För den äventyrslystne lockar en av Amerikas största nationalparker, Everglades. Där kan ni beskåda alligatorer, färgrika fåglar och annat intressant djurliv.

Under en semestervistelse i Fort Lauderdale kan ni med en dagstur besöka många intressanta resmål. Upplev charmiga Key West, korallrika Bahamasöarna, snäckrika Sanibel Island eller Amerikas rymdbas Kennedy Space Center.

Utomordentlig strand

Längs hela Fort Lauderdale, Lauderdale by the Sea och Deerfield Beach finns en bred, härlig sandstrand som är 40 km lång. På de flesta ställen är den allmän. Stranden är ren och inbjudande. Vill man inte bara sola och bada, finns ett stort utbud av strandaktiviteter, vattenskidor, windsurfing, segling, fiske med mera. Speciellt södra delen av Fort Lauderdale har också många affärer, restauranger och barer längs strandgatan.

Shopping

Fort Lauderdale har utmärkt shopping. Ni kan fynda på Swap Shop, en loppmarknad med låga priser på nya varor. På Sawgrass Mills med 3.2 km affärer finns factory outlets med rea året runt. På Outdoor World finns ett stort sortiment för camping, fiske och sport. På Galleria och Broward Mall hittar ni kvalitetsvaror till bra amerikanska priser bland 100-tals affärer. Dessa shoppingcentra kan nås med bil eller lokalbussar. Mindre centra med apotek, livsmedelsaffärer, vinbutiker etc. ligger inom gångavstånd från våra hotell.

Nöjen

Ett av de främsta nöjena är förstås att äta på en trevlig restaurang. Fort Lauderdales hetaste område är Las Olas som är ett stort nöjescenter vid den charmiga kanalen New River. Här ligger också innestället Riverfront med underhållning, restauranger, biografer och affärer. Längs SE 2nd Street ligger flera musikbarer med allt från irländsk musik till blues och rock. Enklast tar ni er hit med water taxi.

Sport

Södra Florida har ett jätteutbud av sportaktiviteter oavsett om ni bara vill titta på eller själva delta. Basketboll med Miami Heat spelas november-april i American Airlines Arena. Baseball med Miami Marlins spelas på Marlin Park. Amerikansk fotboll med Miami Dolphins och mästarskollaget Miami Hurricanes spelas augusti–december. NHL-ishockey med Florida Panthers kan upplevas i Ft. Lauderdale från oktober till april. Travtävlingar upplever ni i Pompano Park Track oktober till april. Motortävlingar ser ni på Moroso Motorsports Park i West Palm Beach.

Aktiv sport

För er som vill utöva sport finns oanade möjligheter. Allt finns. För vattenälskaren finns surfing, fiske, vattenskidåkning, jetski med mera. Tennis är mycket populärt och flera av våra hotell har tillgång till banor. Den golfintresserade kommer knappast närmare paradiset. Florida har över 1.500 golfbanor.

Hyr en bil

Även om resans huvudändamål förmodligen är sol och bad, rekommenderar vi att ni hyr en bil. Vistelsen blir helt enkelt lite mer amerikansk. Vore det inte spännande att hyra en cabriolet och känna de ljumma Floridavindarna? Lämna Ft Lauderdale och hitta en egen strand, besök en Drive Inn-biograf med mera.

Strandvy i Fort Lauderdale.

Klimat och väder

Florida har ett härligt klimat. I Fort Lauderdale är solen generös med 3 000 soltimmar om året. Ni kan knappast åka hem till Norden utan en härlig guldbrun solbränna. I Fort Lauderdale och Miami Beach finns det bästa vädret vintertid, flera grader varmare än i Orlando och på Floridas västkust.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 23 24 25 26 28 30 31 31 30 28 26 24
Nattmedeltemperatur 18 18 19 21 23 25 25 26 25 23 21 18
Medeltemp. vatten 22 23 24 25 28 30 31 32 30 28 25 23
Soltimmar/dag 8 8 9 9 9 8 8 8 7 7 8 7
Regndagar/månad 6 5 4 5 8 13 13 14 15 13 6 3

Swanson's tips

Restauranger

Kommunikation

Hotell

Lago Mar Beach Resort & Club

Fort Lauderdale

B Ocean Resort

Fort Lauderdale

Ocean Sky Hotel & Resort

Fort Lauderdale

Breakaway Inn

Fort Lauderdale

Home2 Suites by Hilton Hotel Pompano Beach

Fort Lauderdale

GALLERYone - A DoubleTree Suites by Hilton Hotel

Fort Lauderdale

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Kan man beställa bilbarnstol till hyrbilen?