Fort Myers Beach med Sanibel och Captiva Island

Framför allt lockar områdets fantastiska sandstränder, 80 kilometer långa och bitvis upp till 400 meter breda. Till Fort Myers räknas också Sanibel Island och Captiva Island. Dessa öar är exklusiva och har en härlig karibisk atmosfär. De breda och vackra stränderna är täckta av miljontals snäckskal.

Vattnet är underbart och baden härliga. Dessutom träffar man ofta på lekfulla delfiner i havet. En båttur runt öarna på morgonen eller kvällen och man får nästan garanterat sällskap. Det är inte bara sol, bad och avkoppling som gäller. Här finns massor av shopping, golf, spännande utflykter och trevliga restauranger. Fort Myers är ett semesterparadis som bara väntar på att upptäckas av skandinaverna.

Fort Myers Beach

De fantastiska stränderna är främsta dragplåstret. Kommer man söderifrån passerar man romantiska Lovers Key Beach, som röstats fram till en av Amerikas bästa stränder. På denna romantiska strand kan man inte undvika att bli kär på nytt. Stranden fortsätter längs hela Fort Myers Beach och bitvis är den närmare 400 meter bred.

Times Square är centrat i Fort Myers Beach, här finns trevliga gågator, affärer, restauranger, barer och nöjen. Från fiskebryggan har man en underbar utsikt mot stranden såväl som mot Sanibel och Captiva. På bryggan trivs pelikanerna bland alla fiskare och i havet ser man ofta delfiner. Solnedgången är fascinerande och kan upplevas från fiskebryggan eller från många restauranger och barer, till exempel från Outriggers Tikibar. Det finns också yachter som gör kvällskryssningar med middagsservering.

Diamond Head ligger på gångavstånd från Times Square och Pink Shell är cirka I5 minuters promenad. Dessutom finns en busservice, Trolley, som går längs hela Fort Myers Beach och kostar en dollar.


Utflykter och sevärdheter

Det finns många intressanta och sevärda upplevelser kring Fort Myers. Sanibel Island och Captiva Island är ett måste att besöka. Ni kan göra det som en dagsutflykt eller stanna ett par dagar. Därifrån kan ni ta en rolig båttur till Cabbage Key med Captiva Cruises. Starta gärna med en frukost på Key Lime Bistro innan båten lägger ut. Under båtfärden är sannolikheten att se delfiner mycket stor.

På Cabbage Key äter ni en god lunch på Dollar Bill Bar. Här måste man sätta upp en signerad endollarsedel, precis som 10.000-tals gjort tidigare. Det var här som Jimmy Buffet skrev sin populära sång ”Cheeseburger in Paradise”. Ni kan fortsätta turen till Useppa Island där Calusaindianerna levde för 10.000 år sedan.

Key West Express är en snabbgående katamaran som tar er till Key West på 3,5 timmar. Ni får fem timmar på er i charmerande Key West och på återresan kan ni njuta av den vackra solnedgången. Everglades kan också besökas, antingen med bil eller som bussutflykt. Prova en tur med Airboat. Det finns 1.500.000 alligatorer i Everglades. I Fort Myers ligger intressanta Thomas Edison och Henry Fords vinterhem som numera är populära museer.

Amerikaner och svenskar är lika, de älskar shopping. I Fort Myers finns flera stora shopping malls, The Edison Mall, The Bell Tower Shops och utmärkta Miromar. Sedan finns det förstås många mindre shoppingcentra, t.ex. Santini Marina Plaza.

Det är populärt med så kallade dinner cruises och det finns flera båtar att välja mellan. Maten kan variera, men solnedgången är alltid lika fascinerande. Man kan också göra en båttur uppför Caloosahatchee River. Det fiskas mycket räkor i området och varje år arrangeras en stor räkfestival, liksom The American Sandcastle Champion Festival.

De stora sköldpaddornas ungar föds mellan maj och oktober. De över 100 kg tunga honorna lägger runt 100 ägg på stranden. Frivilliga märker ut bona med gul tejp. För att inte förvilla ungarna när de söker sig tillbaka till havet är belysning mot stranden förbjuden. Det finns över 20 golfbanor i området. Fiske är populärt och man kan följa med på fisketurer. Det finns också andra former av vattenaktiviteter.

Sanibel Island och Captiva Island

Alldeles utanför Fort Myers ligger den underbara ön Sanibel Island och i direkt anslutning tvillingön Captiva Island. Sanibel är en exklusiv ö med härlig tropisk atmosfär. Det är en blandning av Västindien, Florida och Amerika. Hela ön är lummig och all bebyggelse är utspridd. Miljön gör att den skandinaviske turisten stortrivs. Cykelvägar går genom den vackra och frodiga naturen längs kanaler, förbi vildmarksreservat och snäckrika stränder till shopping, cafeterier och glassbarer.

Här finns ett begränsat antal hotell, men ett bra utbud på trevliga restauranger och en del shopping. Hotellen håller god standard. En fem kilometer lång bro (avgiftsbelagd) förbinder ön med fastlandet. Stränderna är mycket långa och fina och mycket berömda för sin otroliga mängd snäckor. Det finns tennis och golf. South Seas Resort är ett av Floridas mest kända golfresorts.

Ät gärna en frukost eller lunch på Key Lime Bistro. Härifrån utgår en mycket trevlig båttur till Cabbage Island. I ”Ding” Darling National Wildlife Park kan man följa med på en guidad tur bland mangroveträden, se fåglar, reptiler och andra djur.

Fort Myers Beach, Florida.

Klimat och väder

Fort Myers Beach ligger tillräckligt långt söderut för att kunna erbjuda behagligt väder nästan året runt. Medeltemperaturen sommartid är 32 grader och vintertid 24 grader. Vattentemperaturen är under sommaren fantastiska 30 grader och vintertid 19 grader. Det är endast i januari och lite av februari som det kan vara lite svalare.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 21 22 25 28 31 32 32 32 32 29 25 22
Nattmedeltemperatur 10 11 13 16 19 22 23 23 23 19 14 11
Medeltemp. vatten 21 20 21 23 25 27 28 29 28 26 24 22
Soltimmar/dag 7 8 8 10 9 9 8 8 8 7 7 6
Regndagar/månad 5 5 5 4 5 9 12 13 10 5 4 5

Hotell

DiamondHead Beach Resort

Fort Myers Beach

Gullwing Beach Resort

Fort Myers Beach

Sanibel Inn

Sanibel Island

Sundial Beach Resort

Sanibel Island

Sanibel Island Beach Resort

Sanibel Island

South Seas Island Resort

Captiva Island

The Lighthouse Resort Inn and Suites

Fort Myers Beach

Pink Shell Beach Resort & Marina

Fort Myers Beach

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Vad har Swanson’s för barnerbjudanden och hur länge räknas man som barn?

Ingår bagage på min flygresa?