Ohio

Ohio, kastanjträdens stat i hjärtat av rostbältet. I norr ligger en av de stora sjöarna Lake Erie, i öst Pennsylvania, i väst Indiana och i söder Kentucky och West Virginia.

Ohio med sina knappt 12 miljoner invånare är bara lite större till ytan än Lappland och har tre storstadsområden. Den mest kända är Cleveland i norr vid Lake Eries södra strand, huvudstaden Columbus i den centrala delen av staten och Cincinnati vid Ohiofloden i söder som bildar gräns mot Kentucky.

För de som älskar berg- och dalbanor är en tur till Ohio och närmare bestämt Sandusky The Roller Coaster Capital of the World ett måste. Här ligger nämligen Cedar Point som flera gånger blivit utnämnt till världens bästa nöjespark. Här kan man åka berg- och dalbanor i olika former, 18 stycken stora och snabba för adrenalinsökaren. Parken har funnits i 150 år och har säsongsöppet från slutet av maj till början av september. Om tanken är att spendera en dag här så bo då gärna i Cleveland en timme österut.

I Cleveland finns ett stort utbud av restauranger och nöjen. Det som absolut inte får missas är Rock and Roll Hall of Fame som är ett fantastiskt interaktivt museum för alla musikälskare. Öster om Cleveland på vägen mot Niagara Falls ligger Ashtabula County och här finner man precis som i New England täckta broar. I kommunen finns det 18 stycken som man kan köra igenom och där den längsta är 187 meter lång. Så lämna Interstate 90 och ta småvägarna när ni är i området.

Ohio har en nationalpark, Cuyahoga Valley National Park vilken ligger mellan Cleveland och Akron. Själva parken är i förhållande till andra nationalparker liten och en dag här räcker för att uppleva vacker skog, vattenfall och kanske en tur med ånglokståget. Missa inte Bradywine Falls, en kort vandring krävs för att komma fram till vattenfallet.

I området kring Columbus finns flera vackra grottor som är väl värda ett besök. Väster om staden ligger Ohio Caverns och söderut ligger de som är mest värda ett besök. I Old Mans Cave kan man vandra knappt två kilometer i en Sagan om Ringen liknande miljö. Här finns också Whispering Cave och Rock House. Älskar man att gå i bokaffär, missa då inte The Book Loft of German Village som ligger strax söder om downtown Columbus.

Landsbygd i Ohio.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur beställer jag Swanson’s katalog?

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna?