St. Pete & Clearwater Beach

Utanför Tampa på Floridas västkust ligger flera långsträckta sandöar med Clearwater Beach i norr och St. Pete Beach i söder och däremellan ett tiotal småsamhällen. Kännetecknande för dem alla är en nästan oavbruten bred och fin sandstrand mot Mexikanska Golfen där man dessutom kan njuta av sagolika solnedgångar. Mot landsidan har man ofta utsikt mot marinor och ett kul båtliv.

Clearwater Beach

Clearwater Beach är den mest namnkunniga badorten och har alltid varit mycket populär hos skandinaver. En rejäl ansiktslyftning de senaste åren har givit staden fler hotell och hotell i alla prisklasser. Från centrum och norrut är stranden imponerande bred och imponerande fin. Söderut gör stranden ett uppehåll på en kilometer och tar sedan vid igen hela vägen ner till Pass-a-Grille.

Staden har ett trevligt centrum på ett 10-tal kvarter. Här finns hotell, shopping, nöjesliv och restauranger i alla prisklasser, Island Way Grill, Salt Rock Grill eller beachstället Frenchy’s Rockaway Grill. Holiday Inn ligger centralt liksom högklassiga Sandpearl. Sheraton Sand Key ligger på nästa ö. Våra övriga hotell ligger sedan utspridda i småsamhällena söderut.

Clearwater Beach är en perfekt plats för solsemester och man klarar sig faktiskt utan bil. Det finns buss/trolleyförbindelse ner till St. Pete Beach men även in till Tampa. Vi rekommenderar ändå att man har hyrbil, i varje fall ett par dagar, även när man bor i Clearwater Beach. Man upplever så mycket mer och kan göra spännande och trevliga utflykter både i närområdet och någon timme bort.

St. Pete Beach

Längst söderut hittar vi St Pete Beach som utöver Clearwater Beach är enda platsen där hotellen ligger lite mer samlade och där det finns ett antal affärer, barer och restauranger i närheten av hotellen. Hotellen är ofta resortanläggningar, det vill säga med relativt stor trädgård och stora pooler och givetvis den fantastiska stranden. Allra längst ner ligger Pass-a-Grille Beach, lokalbefolkningens favorit. Mestadels ett villasamhälle men utöver stranden även ett par trevliga restauranger. En fördel med St. Pete Beach är den relativa närheten till St. Petersburg som har flera kvarter med restauranger, barer och kvällsliv.

Fler småsamhällen

Mellan Clearwater Beach och St. Pete Beach finns ett 10-tal småsamhällen. Landremsan är smal, oftast endast en husrad på vardera sidan om vägen. En bred inbjudande strand mot Gulfsidan och små marinor på insidan. Hotell och lägenhetsalternativ ligger utspritt. Här och var några affärer och restauranger.

Ungefär mitt på ligger Madeira Beach som är lite av en favorit med John´s Pass beläget precis vid brofästet. Många affärer, ett antal restauranger och barer och underhållning. Inom gångavstånd ligger ett av våra favorithotell, Barefoot Madeira Beach, underbar strand och just närheten till John´s Pass gör detta till en utmärkt semesterplats. Väljer man annat boende än själva Clearwater Beach rekommenderas absolut bilhyra även om det finns lokal trolleyservice.

Bra läge

Både Clearwater Beach och St. Pete Beach har ett utmärkt läge. Det är bara 20-30 minuter till Tampa och dess ”Old Town”, Ybor City med verkligt charmig bebyggelse och trevligt uteliv. Lika nära ligger St Petersburg som också har ett stort utbud av trevliga restauranger och barer. Nöjescentrat Orlando ligger endast cirka två timmars bilresa bort.

Bilar man norrut kommer man snabbt till det mer genuina Florida och här hittar man till exempel Tarpon Springs, känt för sin produktion av tvättsvampar. Gillar ni grekisk mat är staden perfekt, då den är ett stort grekisk centra. Crystal River och Homosassa är ett härligt naturområde där man finner de vänliga sjökorna som man dessutom kan simma med i det fria. I Tampa hittar vi en stor nöjes- och djurpark, Busch Gardens. Nöjesområdet framför andra är annars Ybor City, det gamla spanska området i Tampa. Här finns mängder av restauranger, barer och nattliv. Söderut avlöser de mer eller mindre kända badorterna varandra.

Frenchy's Rockaway Grill i Clearwater Beach.

Klimat och väder

Hotell

Barefoot Beach Club

St. Pete & Clearwater Beach

Holiday Inn Hotel & Suites Clearwater Beach

St. Pete & Clearwater Beach

Barefoot Beach Resort

St. Pete & Clearwater Beach

Sandpearl Resort

St. Pete & Clearwater Beach

Sheraton Sand Key Resort

St. Pete & Clearwater Beach

TradeWinds Island Grand Resort

St. Pete & Clearwater Beach

RumFish Beach Resort by TradeWinds

St. Pete & Clearwater Beach

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Vad har Swanson’s för barnerbjudanden och hur länge räknas man som barn?

Vad är envägshyra på hyrbilen?