Clearwater Beach/St Pete Beach

22 oktober 2019 · Restips, Sol & Bad

Clearwater Beach, Florida.

Den perfekta destinationen för en barnfamilj!

Även om man som vuxen har barnasinnet kvar och tycker det är kul med bergochdalbanor och andra åkturer är drömmen kanske större att bada i kroppstempererat havsvatten och se solen gå ner i havet medan man sitter på en strandbar med ett glas vin eller en öl i handen. Var åker man då för att alla i familjen skall ha den bästa semestern? Det finns många platser i Florida men mitt favoritmål blir Clearwater Beach/St Pete Beach.

Clearwater Beach/St Pete Beach

Man flyger till Tampa och enklast med Lufthansa via Frankfurt. Man kan enkelt kombinera sin resa med ett par nätter i Orlando. Om man inte vill byta boende och ändå besöka någon av alla parker i Orlando tar det knappt två timmar med bil. En dag kan vara för lite, men packa då lätt och ta en natt på ett prisvärt hotell. I Tampa finns också ett par större attraktioner, till exempel Busch Gardens som är ett kombinerat zoo och nöjespark, kul för alla åldrar!

Öarna som Clearwater Beach och St Pete Beach ligger på är långsmala, ibland bara ett eller två kvarter breda, och i området finner man några av Nordamerikas bästa stränder, till exempel Caladesi och Fort De Soto. Längs mexikanska golfen är det mer långgrunt än på Floridas Atlantkust och vattnet är lugnare med mindre strömmar och mindre vågor, så hela familjen kan bada i havet! Flera av stränderna kan man ha nästan helt för sig själv och vill man spela boll eller kasta frisbee behöver man oftast inte vara rädd att träffa någon.

Man äter gott på allt från steakhouses, Salt Rock Grill på Indian Shores, kom innan 17.30 och ät för US$ 16/person och en drick öl för US$ 3, till små hak likt The Wharf i Pass a Grille och priserna är väldigt fördelaktiga jämfört med priserna i Miami.

Blir man trött på att vara på stranden så har man endast cirka 30 minuter till storstaden Tampa. Här kan man gå på sportevenemang, sommarhalvåret baseball, vinterhalvåret NHL-hockey och hösten NFL-fotboll. Shopping finns det så klart i massor. Bäst är International Plaza, som ligger intill flygplatsen, eller Premium Outlet Ellenton. I downtown St Petersburg kan man gå på Dali Museum som har den största samling av Dalis konst utanför Spanien. Inne i Downtown Tampa finner man Glazer’s Children’s Museum, kul för både barn och vuxna.

Vem har simmat med sjökor och kan man det? Ja cirka 90 minuter norrut i Homosassa/Crystal River kan man simma med dessa giganter i det fria. Vågar man inte men vill komma ut på havet kan jag rekommendera en djuphavsfisketur.

När skall resa man hit? Ja det funkar året runt. Sommartid är det mycket varmt, julen och februari-mars som dyrast. Bäst är våren april-juni och hösten. Res hit, hela familjen kommer att älska det!

Storyn skrevs av

Mikael

Resekonsult, Swanson's Travel