Dollywood – Dolly Partons nöjespark

28 juni 2023 · Ett stopp på vägen.., Restips

Dollywood är en nöjespark med berg- och dalbanor, vattenrutschkanor, shower och god mat. Parken är öppen året runt och har olika teman beroende på vilken årstid som man besöker.

Dollywood ligger i Pigeon Forge i Tennessee, nära Great Smoky Mountains, och är man på besök i området så kan jag absolut rekommendera ett besök i denna glittrande nöjespark. Varför inte bo på ett av hennes hotell – Dollywood’s DreamMore Resort and Spa? Man måste inte älska Dolly Parton för att uppskatta ett besök på Dollywood, men jag tänker att man i alla fall måste gilla henne 😊 Och hur kan man inte göra det…

Dollywood's DreamMore Resort & Spa.

Dollywood’s DreamMore Resort & Spa.

Juletid slår man verkligen på stort här på Dollywood. Har man inte någon julkänsla innan så har man det definitivt när man lämnar parken. Överallt så hör man julmusik, de har över 6 miljoner blinkande ljus runt om i parken och där finns mängder med julgranar. Showerna har såklart jultema och det är snöflingor, skönsång, lite glitter och mycket amerikanskt.

Glöm för all del inte att man kan shoppa alla typer av Dolly Parton-inspirerade varor såsom muggar, magneter, kläder, ljus, CD, smycken, kokböcker – you name it… Man kan även köpa med sig deras berömda Cinnamon Bread – och där kan man välja mellan antingen glasyr eller Apple Butter. Kanske man ska unna sig lite av båda två?! När man ändå är här, menar jag 😊.

Apple Pie, Dollywood.

Apple Pie, Dollywood.

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Johanna.

Johanna

Resekonsult