Honolulu – storstad, stränder och surfing

17 december 2020 · Restaurangtips, Restips, Sol & Bad, Storstad

Kailua Beach Park på Oahu, Hawaii.

Vem drömmer inte om att få komma till Hawaii?! Tänk dig temperaturer på ca 25-28 grader året om, inga särskilda regnperioder, sagolika stränder och fantastisk natur – härligt!!

Många har nog denna fantastiska ö-grupp som sitt drömresemål. Om man planerar en resa till Hawaii så rekommenderar jag att man kombinerar 2-3 olika öar, så man får ut det mesta möjliga av sin vistelse. En trevlig start är att börja med några nätter i Honolulu och sedan fortsätta till Maui, Big Island eller Kauai.

Honolulu är en storstad belägen vid havet och här finner man bl.a. legendariska Waikiki Beach, Pearl Harbor och Diamond Head. Fina stränder, god mat från alla världens hörn, bra shopping och en avslappnad stämning – vad mer kan man begära?!

Missa inte att ta en Mai Tai-drink på en av uteserveringarna vid stranden, förslagsvis på antingen ”House without a Key” på Hotel Halekulani eller på ”The Mai Tai Bar” på hotellet The Royal Hawaiian. Har ni tur så får ni även njuta av härlig hawaiiansk livemusik med tillhörande hula-dansare. Jag kan också rekommendera att äta på ”Duke´s” – beställ några olika smårätter och drinkar och se på solnedgången – fantastiskt!

Nästa gång jag åker dit så kommer jag att vilja besöka Diamond Head och även göra en ö-rundtur för att se North Shore och lite mer av Oahu.

Aloha!!

Waikiki Beach, Honolulu.

Waikiki Beach, Honolulu.

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Johanna.

Johanna

Resekonsult, Swanson's Travel