Little Havana – Miamis kubanska hjärta!

31 mars 2021 · Sol & Bad, Storstad

Kafé i Little Havana, Miami.

Little Havana är Miamis kubanska hjärta. Ett Kuba i miniatyr som du inte får missa!

Little Havana är en stadsdel i Miami. Här bor många kubanska invandrare och området är uppkallat efter Havana, huvudstaden, som även är den största staden på Kuba. Här finns ett levande gatuliv med små butiker, konstgallerier, cigarraffärer och restauranger med ett genuint kubanskt kök. Invånarna är vänliga och gästvänliga. Samtidigt kan dock delar av området vara aningen osäkra på kvällar och nätter.

Man kan såklart åka med stadsbussarna men vi valde att ta en Uber hit. Räkna med cirka 20 minuters bilfärd från Miami Beach, allt beroende på tidpunkt på dagen. Först ett stopp på underbara Wynwood Walls (som kräver sin egen story) för att sen åka vidare till Little Havana på seneftermiddagen. Bara att strosa runt på de verkligt levande gatorna och njuta av den avslappnade sköna atmosfären här är härligt. Stanna till på ett av alla mysiga kaféer med kioskfönster och drick en kopp riktigt gott kubanskt kaffe. Testa en ’cubano’, en smörgås med skinka, rostbiff, ost, pickles, senap och kubanskt bröd. Låter kanske som en vanlig macka men här i Little Havana smakar den vansinnigt gott!

Den årliga latinamerikanska gatufestivalen Calle Ocho är en av världens största festivaler och lockar till sig tusentals besökare i mars varje år. Även festivaler och utställningar för den konstintresserade finns här, t.ex Viernes Culturales som anordnas första fredagen i varje månad.

På kvällen finns det gott om mysiga restauranger och nöjeslokaler som bjuder på både livemusik och dansuppvisningar. Ät himmelskt gott och sippa på en svalkande mojito såklart – det absolut bästa sättet att njuta av denna härliga stadsdel!

Little Havana, Miami.

Little Havana, Miami.

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Paula.

Paula B.