Ridtur på Trailhead Ranch – Arizona

15 oktober 2020 · Natur, Restips

Ridtur på Trailhead Ranch, Arizona.

Många drömmer om en ridtur i öknen, och den drömmen kan enkelt förverkligas om man besöker Arizona.

Man kan välja att bo på en Resort Ranch eller kanske en Working Ranch, där man ofta även deltar i det dagliga arbetet. Om man inte har tiden, eller inte vill bo på en ranch, kan det kanske kännas mer lagom att bara besöka någon av de rancher som erbjuder olika sorters ridturer utan att för den skull bo där.

En av dessa rancher som erbjuder fina turer i Sonoraöknen är Trailhead Ranch i Cave Creek. Ranchen ligger en dryg halvtimmes bilfärd från Scottsdale eller Phoenix. De erbjuder olika ridturer anpassade för alla åldrar och erfarenhetsnivåer, allt från människor som aldrig ridit tidigare till den mest erfarna ryttaren.

För egen del så har detta funnits med på min ”to-do-lista” länge och även om jag, innan ridturen, var riktigt nervös och knappt vågade hoppa upp på hästen, så var det helt klart värt det. 1,5 timmes ridning i UNDERBAR miljö!! Man kan nästan ana när cowboysarna förr i tiden red över vidderna här. Magnifik utsikt över bergen och gigantiska kaktusar vart man än vänder sig. Dock inga skallerormar just denna dagen, men det gjorde inget, tyckte varken jag eller min häst.

En riktigt häftig upplevelse som jag verkligen rekommenderar!

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Paula.

Paula B.