San Diego – Americas Finest City

28 maj 2021 · Restips, Sol & Bad, Storstad

San Diego i Kalifornien.

Americas Finest City, det är vad San Diego kallar sig själv. Jag vill ge staden och dess invånare rätt!

San Diego är en stad som är lätt att älska. Klimatet är fantastiskt, sköna stränder och trevligt beachliv. Staden, även om den är stor, så är känslan mer som en europeisk stad med ett riktigt centrum med smala gator och breda trottoarer. Det myllrar av liv från alla uteserveringar. Till skillnad från LA, som är väldigt utspritt och som tar tid att lära sig tycka om, så faller man direkt för San Diego.

Man tar sig snabbt mellan de olika områdena, från Downtown ut till stränder på Pacific och Mission Beach är det ca 20 minuter. Till Coronado Island kan man köra över den höga bron i city eller ta en kort färjetur ifrån Downtown. Vyn från Coronado in mot Downtown är fantastisk, framför allt på kvällen då alla skyskrapor är upplysta.

San Diego Zoo har flera gånger prisats som världens bästa zoo och är väl värt ett besök. För den som gillar mer fart och fläkt så är Sea World kul med alla sina bergochdalbanor.

I stadsparken Balboa Park, strax norr om Downtown, så finner man utöver en gigantisk och vacker park också flera spännande museer. I Downtown ligger hangarfartyget Midway som gjorts om till ett museum där den som är krigshistoriskt intresserad kan spendera många timmar.

Bästa outletshopping finner man söder om staden precis på gränsen till Mexiko, Las Americas Premium Outlets.

Oavsett hur ert resesällskap ser ut så kommer San Diego ha något för alla och jag kan inte tänka mig annat än att ni kommer att bli förälskade i staden om och när ni reser hit.

Coronado Beach i San Diego, Kalifornien.

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Mikael.

Mikael

Resekonsult, Swanson's Travel