Sedona – Red Rock Country

15 juni 2021 · Ett stopp på vägen.., Natur

Sedona i Arizona.

Världens vackraste plats det är vad orten kallar sig själv. Visst finns det många vackra platser i världen men få kan mäta sig med Sedona, framför allt vägen in till orten om man kommer norr ifrån efter ett besök i Grand Canyon.

Ni får inte missa att köra Oak Creek Canyon Drive när ni kör mellan Grand Canyon och Phoenix eller vice versa. I kilometer är det ingen omväg, men lägg till ett par timmar för stopp längs vägen eller kanske till och med en övernattning i Sedona.

Kanjonen och Sedona lockar till många fotostopp, eller varför inte göra några korta vandringar in bland de röda bergen, längs floder och bäckar. Väljer ni att stanna över i Sedona, vilket verkligen kan rekommenderas, så kan ni göra längre vandringar eller varför inte prova en utflykt med luftballong eller göra en Jeepsafari.

Bästa perioden att besöka denna vackra och dramatiska dalgång är vår och höst, på vintern är det svalt och sommaren väldigt varmt.

Har ni inte redan kört den vackra vägen genom Oak Creek Canyon så är det dags att planera in den i er nästa resa, och har ni redan bilat här vill ni säkert, precis som jag, komma hit igen!

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Mikael.

Mikael

Resekonsult, Swanson's Travel