Swanson’s med Amerika i blodet

1 mars 1978 · Restips

Fort Swanson i Osby.

Vi startade Swanson's Travel för att visa svenskarna det riktiga genuina Amerika. Det gör vi fortfarande med samma glöd och nu med mer än 40 års erfarenhet.

1978 startade vi Swanson’s i skånska Osby och idén var att erbjuda marknadens bästa resor till Amerika. Vi ville förmedla en helhetsbild av Amerika och öppna upp det väldiga landet för våra resenärer. Målet var att skapa möjligheter och flexibilitet i resandet och leverera resor av hög kvalitet inom varje prisklass. Därför etablerades Swanson’s med marknadens mest kompletta reseprogram.

Med amerikaresor som specialitet i över 40 år har Swanson’s samlat mängder av kunskap och erfarenhet. Det är värdefull information som vi gärna delar med oss av. Nästan hela katalogen är tillägnad resor till Nordamerika. Från pärm till pärm kan du finna nyttig information.

Vi har Amerika i blodet

Ja, vi har bokstavligen talat Amerika i blodet. Själv är jag, Tommy, född amerikansk medborgare och bodde i de gamla svenskbygderna några år som liten. Under uppväxten reste vi tillbaka flera gånger och det känns som en speciell förmån att ha fått göra sina första amerikaresor med båt, med klassiska Svenska Amerikalinjen.

Tidigt grundlade jag ett stort intresse för landet, speciellt för det riktiga och genuina Amerika. Dessutom hade jag turen att träffa Ylva, som också bott i Amerika, och tillsammans startade vi Swanson’s. Det har blivit många amerikaresor genom åren. Vi har besökt alla stater, bilat oändliga mil på både stora och små vägar, besökt såväl storstäder som bortglömda små samhällen, upplevt makalös natur, träffat mängder av amerikaner, unga och gamla, nyetablerade och de med rötter från tidig immigration.

Med alla dessa upplevelser i bagaget tror jag att vi har både kunskap och känsla för att kunna planera och arrangera resor som har det där lilla extra. Resor som ger dig en ännu bättre upplevelse av ett av världens mest intressanta resmål.

Kompetenta medarbetare

Nu krävs det förstås fler än två personer för att ett företag skall kunna framstå som specialist. Genom åren har vi har haft förmånen att kunna knyta till oss duktiga och välmotiverade medarbetare som alla har ett verkligt stort och genuint intresse av Amerika och som har som mål att hjälpa resenärerna till bästa tänkbara resa.

På vårt kontor i Osby finns närmare 20 medarbetare där många har mer än 25 år i företaget, detta gäller även våra duktiga reseledare. Tillsammans har vi skapat Swanson’s erkänt goda rykte som specialist på Amerika. Vi har blivit valda till Sveriges bästa specialistarrangör tio år i rad och även vunnit utmärkelsen vid tidigare tillfällen. Vi har också sju år i rad blivit utsedda till en av Amerikas 60 mest betydelsefulla turistpartners.

1998 Fort Swanson

Vårt huvudkontor har alltid varit i Osby. 1998 i samband med vårt 20-årsjubileum byggde vi om och invigde Fort Swanson. Fort Swanson är en liten westernstad med saloon, hotell, telegraf, fängelse, smedja, affär och dessutom en rejäl palissad. Saloonen är vår personalmatsal med stor öppen spis och buffelhuvud på väggen. I konferensrummet såväl som i övriga utrymmen är möblerna helt stilenliga och de flesta är handgjorda i Mexiko. Rummen är utsmyckade med indianskt konsthantverk, bruksföremål från trappers och nybyggare, liksom en del cowboyattiraljer. Hela vårt kontor är som ett museum.

2008 Prärievagn och diligens

Inför vårt 30-årsjubileum 2008 införskaffade vi en riktig prärievagn som tog de tidiga immigranterna tvärs över den väldiga kontinenten. Dessutom en autentisk diligens, de tidiga resenärernas transportmedel i Amerika.

2018 Totempåle

2018 inför 40-årsjubileet invigdes en sex meter hög handskulpterad totempåle. En totempåle innehåller djur som är viktiga symboliskt och vår totem har utvalda djur utifrån vår familj och företagsverksamhet.

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Tommy.

Tommy

The Chief