Wynwood Walls – gatukonst i världsklass!

6 april 2021 · Restips, Sol & Bad, Storstad

Wynwood Walls Art District är ett av de populäraste och snabbast växande områdena i Miami och här hittar du flera kvarter med streetart, graffiti och stora väggmålningar!

Även om du inte är typen som gillar att besöka museer när du är på resande fot så tror jag att Wynwood Walls kommer att intressera dig. Vill du uppleva något nytt ska du åka hit!

Wynwood Walls är ett häftigt utomhusmuseum där enorma verk av kända konstnärer från hela världen visas. På husväggar, i lagerlokaler och på andra stora utomhusytor visas otroligt coola målningar upp, de flesta på temat graffiti och gatukonst. Sedan starten 2009 har fler än 50 konstnärer från minst 16 länder täckt över 80 000 kvadratmeter väggar med sina alster.

Bara för några år sen var Wynwood ett nästan tomt industriellt område. Idag är det fullt av trendiga barer och caféer och du hittar även mysiga butiker här. Promenera runt bland de färgstarka väggarna och ta en massa häftiga bilder. När du går runt och tittar är det ibland svårt att veta var konsten börjar och slutar. Gränserna suddas ut och det tuffa och råa blir otroligt vackert och väldigt färgglatt.

Varför inte göra som vi, kombinera med ett besök i Little Havana (som har en egen story här intill). Vi tog en Uber men det funkar lika bra med stadsbussarna eller att köra med sin egen hyrbil såklart. Räkna med ca 20 minuters bilfärd, beroende på trafiken. Vi strosade runt i omgivningarna en stund innan vi gick in på själva muséet, Wynwood Walls. Det finns både restaurang och café här så stressa inte. Titta på alla vackra alster och pausa med mat & dryck och fortsätt sen med flera konstobjekt när du har ny energi i kroppen!

Det är lätt att stanna längre än man tänkt från början och vi fick nästan slita oss för vi skulle ju hinna med Little Havana också… Verkligen ett häftigt ställe som jag gärna återvänder till och verkligen kan rekommendera!

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Paula.

Paula

Administration, Swanson's Travel