Atlanta

Atlanta ligger i delstaten Georgia och räknas som söderns huvudstad. Atlanta är bland annat känt för att Coca Colas huvudkontor ligger i Atlanta. Nu finns ett museum och en affär med alla tänkbara och otänkbara Coca Cola-produkter i Atlantas centrum.

Två kända atlantasöner är Jimmy Carter och Martin Luther King. Kings barndomshem, kyrka, museum och minnesvård ligger alla inom två-tre kvarter och är ett nationellt minnesmärke. På museet berättas om medborgarrättsrörelsen i USA (civil rights movement) och hur Martin Luther King var en stor del av den. Absolut värt ett besök.

Mitt i centrum finns många affärer, restauranger och ett flertal storhotell. Downtown Atlanta är promenadvänlig och de flesta sevärdheterna ligger relativt nära varandra. Huvudgatan Peachtree Street sträcker sig ett bra stycke norrut med flera hotell och affärsområden. Testa gärna någon av de maträtter som är typiskt southern food, t.ex. Barbecue, Crispy Fried Chicken eller Southern Comfort Food. För att släcka törsten är lite Sweet Tea lysande.

Atlanta är en bra start på en resa om man planerar att bila runt i Södern. Börja med några nätter här för att sedan hämta ut hyrbil och köra vidare. Kör antingen mot Nashville och Memphis om man är intresserad av musik eller kan man köra söderut mot Florida för parkbesök i Orlando och sedan vidare för sol och bad vid någon av Floridas kuster. Fina stränder finner man bl.a. i Clearwater Beach på Floridas västkust men också i Fort Lauderdale eller Miami Beach på Floridas östkust.

Atlanta i Georgia.

Klimat och väder

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 12 13 17 23 27 31 32 31 29 23 16 12
Nattmedeltemperatur 2 3 6 10 15 20 21 20 18 12 6 3
Regndagar/månad 10 9 8 8 6 9 10 10 6 6 7 9

Hotell

Atlanta Marriott Marquis

Atlanta

AC Hotel Atlanta Downtown

Atlanta

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Vad är envägshyra på hyrbilen?

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna?