Charleston

Upplev den historiska stämningen i en av söderns pärlor, en blandning av Europa och Karibien.

Staden har 10 år i rad blivit utsedd av ansedda resemagasinet Condé Nast Traveller till USA’s bästa stad att besöka, 2016 dessutom som nummer ett i hela världen. Framförallt är det amerikanare som har upptäckt staden som turistmål. Det är lätt att förstå stadens popularitet. Närheten till vatten, promenadvänlig stadskärna, historiska byggnader blandat med nya heta restauranger och spännande barer.

Charleston ligger mitt på South Carolinas atlantkust. Den historiska gamla delen av staden ligger där Ashley River och Cooper River har sina mynningar ut i Atlanten. Stämningen i staden är väldigt europeisk med smala kullerstensgator, vackra gamla byggnader och med lite karibiska kryddor både i mat och färgglada på hus. Även om staden är den största i South Carolina så är känslan ändå småstadsaktig. I centrum parkerar man sin bil och tar sig enkelt runt till fots eller med häst och vagn.

På andra sidan floden Cooper River kan man besöka det marina museet Patriots Point. Här kan man bland annat gå ombord på ett hangarfartyg. Strax norr om Patriots Point ligger en av USA’s äldsta plantager, som man också kan se i filmer och serier som The Notebook och inte minst Nord och Syd. Ett besök på Boone Hall är ett måste!

Inte så långt utanför staden (ca 15 km) kommer man till flera fantastiska stränder och öar. Från norr till söder, Isle of Palms, Sullivan’s Island, Folly Beach och Kiawah Island. Vill man bo vid stranden rekommenderar vi Isle of Palms och Folly Beach. Under sommarmånaderna är havstemperaturen oftast omkring 27 grader och först i början av oktober sjunker den ner under 25 grader.

På vägen ut mot Kiawah Island kan man stanna till vid Angel Oak, en ek som är som tagen ur en saga. Angel Oak är ”bara” 20 meter hög, men har grenar som mäter över 60 meter och hela eken kan ge en skugga så stor som 1 600 m2.

Charleston i South Carolina.

Klimat och väder

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur beställer jag Swanson’s katalog?

Vad är envägshyra på hyrbilen?