Denver

Denver i Colorado är den perfekta startpunkten för att upptäcka Klippiga Bergen. Mängder av spännande resmål, fantastisk natur och inte minst guldgrävarhistoria och Vilda Västern.

Denver ligger på en högplatå precis vid foten av Klippiga Bergen på 1.600 meters höjd, det vill säga en miles höjd, och staden kallas därför The Mile High City. Denver är huvudstad och största stad i Colorado. Här finns en del vackra regeringsbyggnader. I downtown finns några välbevarade historiska kvarter med trevlig miljö.

Gateway Denver

Denver är den perfekta startpunkten för bilresor i Klippiga Bergen. Norrut väntar Wyoming, South och North Dakota, Montana och Idaho med fantastiska naturscenerier med Yellowstone och Grand Tetons i spetsen, Mount Rushmore och Crazy Horse och genuin westernmiljö.

Söderut finns hela Colorados spännande natur och westernhistoria liksom New Mexico. Västerut finns flera av Colorados mest kända vinterorter, Vail, Aspen och Breckenridge, vidare genom Utah och Nevada till San Francisco. Ett populärt alternativ är att ta tåget från Denver genom Klippiga Bergen till San Francisco.

Skyline över Denver.

Klimat och väder

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 5 7 11 16 21 27 31 30 25 19 12 7
Nattmedeltemperatur -9 -7 -4 1 6 11 15 14 9 3 -4 -8
Regndagar/månad 3 5 6 5 7 6 6 5 5 4 3 4

Hotell

The Maven Hotel

Denver

Fairfield Inn & Suites Denver Airport

Denver

Curtis Doubletree

Denver

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får om resan.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Vad är envägshyra på hyrbilen?

Behöver man internationellt körkort i USA och Kanada?