Graceland

Graceland- say no more!

Graceland ligger ca 20 min söder om downtown Memphis. Efter Vita Huset är Graceland, där Elvis bodde i 20 år, kanske världens mest kända bostad. Det var här han levde och dog och även om det numera är en turistattraktion så finns det ingen annan plats som är så ”Elvis” som Graceland.

Vid besöket får man en iPad och hörlurar vid entrén och går sedan i egen takt en guidad tur igenom bostaden där man bevarat rummen som de såg ut när Elvis Presley bodde där. Djungelrummet med inomhusvattenfallet är ett av de mer kända rummen och det var även här som Elvis spelade in merparten av sina sista två album.

Du får även se en utställning om Elvis liv och se alla hans platinaskivor och andra utmärkelser. Här finns också ett bilmuseum där man bland höjdpunkterna kan se hans berömda Pink Cadillac.

Räkna med att tillbringa minst en halvdag på Graceland, finns det stort intresse varför inte bo en natt på The Guest House – som är ett förstklassigt hotell strax intill Graceland och har gångavstånd till visitor center.

Oavsett om man är en stor eller liten fan av ”the King ” så är det en mäktig upplevelse att besöka huset och inte minst Elvis grav som finns på egendomen.

Läs mer om destinationerna

Elvis Presley's hem, Graceland.

Hotell

The Guest House at Graceland

Memphis