Hilton Head Island

Hilton Head är känt för sina fantastiska stränder och golfbanor i världsklass. När ön utvecklades beslutade man att göra allt för att låta ön förbli i harmoni med naturen, så man ser till exempel inga neonskyltar här...

Hilton Head Island är en ö som till ytan är nästa exakt lika stor som Värmdö utanför Stockholm. Hilton Head ligger i södra South Carolina på delstatsgränsen mot Georgia och närmsta stora stad är Savannah ca 45 minuter därifrån med bil. Tre år i rad har resemagasinet Condé Nast Traveler röstat fram ön till den bästa ön att turista i USA.

Det går bra att besöka Hilton Head året runt. På vintern är det dock ganska kallt i havet. Under maj till oktober är havet badbart och i perioden juli till september är det mest nederbörd som dock oftast kommer på eftermiddagarna.

Ön är formad som en fot och lokalbefolkningen beskriver ofta var på ön saker ligger efter en fots anatomi. Ex. i hälen/ankeln ligger Plantations som är ett område med flera hotellresorts. Ner mot tån ligger den rödvita fyren som faktiskt aldrig varit en riktig fyr utan enbart en souvenirbutik och öns landmärke. Ön är ca 8 km bred och 19 km lång men här finns drygt 90 km cykelstigar så lämna bilen på hotellet och upptäck ön på järnhästen.

För den inbitna golfaren är det en dröm att bo på Sea Pines Resort där PGA touren spelat turnering de senaste 51 åren. Banan Harbour Town Golf Links anses vara en av de bästa banorna i världen med flera ikoniska hål. PGA touren har de senast åren kommit hit veckan efter Masters i Augusta, så vill man se proffsen spela är det i mitten av april man skall bege sig hit.

Hilton Head Island i South Carolina.

Klimat och väder

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur beställer jag Swanson’s katalog?

Vad är envägshyra på hyrbilen?