Mall of America

USA:s största shoppingcenter heter Mall of America och ligger i Bloomington, Minnesota, strax söder om Minneapolis-Saint Paul, mittemot MSP International Airport.

Det enorma köpcentret öppnade sina portar i augusti 1992 och är byggt i fyra våningar. Det har över 520 butiker, bland annat de stora butikskedjorna Macys och Nordstrom. De flesta kända varumärkena finns representerade här. Det är inte någon moms på kläder och skor i Minnesota vilket förstås är ett plus. Vi svenskar brukar ta en runda inom H&M och Fjällräven bara för att det är kul. Här finns mängder av restauranger och snabbmatställen. Över 40 miljoner besöker varje år Mall of America, eller MOA som det kallas. Strax intill ligger också välbekanta IKEA.

Även om man inte är överförtjust i att shoppa är det verkligen värt ett besök ”när man ändå är i stan”. Här finns massor av andra saker att göra och titta på. Nickelodeon Universe är USA:s största temapark som ligger inomhus. I denna finns inte mindre än fem berg- och dalbanor utöver flera andra attraktioner. Dessutom finns t.ex. SEA LIFE Aquarium med bl.a. hajar, stingrockor och en fantastisk undervattenstunnel, FlyOver America – ett flygäventyr i 4D, Rainforest Café, Hard Rock Café, USA:s längsta zip-line inomhus, två 18-håls minigolfbanor m.m. MOA är också värd för fler än 400 evenemang om året, allt från konserter till kändisframträdanden och modevisningar.

Kommer man med bil behöver man inte bekymra sig om parkering, parkeringshusen rymmer mer än 12 000 bilar! Det är lätt att komma till köpcentret från både Minneapolis centrum och flygplatsen. Ett av de bekvämaste sätten att ta sig till Mall of America är med spårvagn. Denna tjänst förbinder centrala Minneapolis, Minneapolis-St. Paul International Airport och Mall of America och är enkel att använda. Många hotell i centrala Minneapolis erbjuder också gratis transferservice till köpcentret och flygplatsen.

Vill man bo på själva MOA finns både Radisson Blu och JW Marriott, dessutom flera hotellkedjor som Best Western m.fl. inom gångavstånd.

Läs mer om destinationerna

Entré till Mall of America, Minneapolis.

Klimat och väder