Minneapolis

Minneapolis i Minnesota är sannolikt den stad som förknippas mest med begreppet svenskbygd. Här finns flera svenskminnen och staden är en utmärkt startplats för utflykter i omgivningen där det finns många samhällen med djup svensk anknytning.

Minneapolis är en vacker stad med ett trevligt och modernt downtown där stora delar av centrum är sammanbyggt med glasgångar som gör att man kan promenera ”inomhus”, antingen luftkonditionerat på sommaren eller uppvärmt på vintern. Nicollet Mall är centrum för shoppingen.

Minneapolis tvillingstad Saint Paul ligger på andra sidan Mississippifloden. Saint Paul är delstatshuvudstad och näst största stad i Minnesota efter Minneapolis. Här spelar NHL-laget Minnesota Wild sina hemmamatcher i Xcel Energy Center.

I staden finns ett av USA:s största universitetsområde, University of Minnesota, med cirka 50 000 studenter.

I Minneapolis finns också den berömda statyn över Hiawatha. För oss svenskar är American Swedish Institute ett trevligt besök med museum och aktuella utställningar. Passa på att ta en ”fika”här.

Svenskbygderna
Minneapolis är hjärtat i de klassiska svenskbygderna. Inom en eller ett par timmar hittar man t.ex. Lindstrom, Taylor Falls, Stillwater, Gammelgården i Scandia, Chisago Lake, Glader Cemetary och Mora. Tänk på att svenskrelaterade museer och sevärdheter är ideella med begränsade öppettider.

Mall of America
Om shopping är viktigt får ni inte missa Mall of America, beläget i Bloomington strax utanför Minneapolis. Mall of America är ett av världens största shoppingcenter med mer än 520 affärer under samma tak, allt från de stora varuhusen och märkesaffärer till specialaffärer. Här finns också restauranger, bowling, biografer och underhållning, samt världens största inomhustivoli. Notera att det inte finns någon moms på kläder och skor i Minnesota.

 

Läs mer om destinationerna

Minneapolis, Minnesota.

Klimat och väder

Hotell

Millennium Minneapolis

Minneapolis

Holiday Inn Bloomington Airport South Mall Area

Minneapolis

Best Western Plus The Normandy Inn & Suites

Minneapolis

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur beställer jag Swanson’s katalog?

Hur många tidszoner finns det i USA?