Minneapolis

Minneapolis i Minnesota är sannolikt den stad som förknippas mest med begreppet svenskbygd. Här finns flera svenskminnen och staden är en utmärkt startplats för utflykter i omgivningen där det finns många samhällen med djup svensk anknytning.

Minneapolis är en vacker stad med ett trevligt downtown där stora delar av centrum är sammanbyggt med glasgångar som gör att man kan promenera ”inomhus”, antingen luftkonditionerat på sommaren eller uppvärmt på vintern. Nicollet Mall är centrum för shoppingen.

Om shopping är viktigt får ni inte missa Mall of America, beläget strax utanför Minneapolis. Mall of America är ett av världens största shoppingcenter med mer än 520 affärer under samma tak, allt från de stora varuhusen och märkesaffärer till specialaffärer. Här finns också restauranger, bowling, biografer och underhållning, samt världens största inomhustivoli. Tänk på att det inte finns någon moms på kläder i Minnesota.

I Minneapolis finns den berömda statyn över Hiawatha. För oss svenskar är American Swedish Institute ett trevligt besök med museum och aktuella utställningar. Minneapolis är hjärtat i de klassiska svenskbygderna. Inom en eller ett par timmar hittar man t.ex. Lindstrom, Taylor Falls, Stillwater, Gammelgården i Scandia, Chisago Lake, Glader Cemetary och Mora. Tänk på att svenskrelaterade museer och sevärdheter är ideella med begränsade öppettider.

Läs mer om destinationerna

Minneapolis, Minnesota.

Klimat och väder

Hotell

Millennium Minneapolis

Minneapolis

Holiday Inn Bloomington Airport South Mall Area

Minneapolis

Best Western Plus The Normandy Inn & Suites

Minneapolis

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur beställer jag Swanson’s katalog?

Hur många tidszoner finns det i USA?