Maui

Maui - den populäraste ön utanför Honolulu

Väljer ni att kombinera Honolulu med Maui och då speciellt med Kaanapaliområdet får ni garanterat en lyckad semester. Maui, den populäraste ön utanför Honolulu, ligger endast 30 minuters flygresa från storstaden Honolulu.

Kombinationen av vacker natur och härliga stränder med många fina hotell, fin shopping och många restauranger i alla prisklasser, allt i nyare Kaanapali eller i gamla valfångarstaden Lahaina, gör att en semester här säkert blir lyckad. Dessutom är det mesta mycket välordnat. Alla hotellen i Kaanapali har till exempel gratis bussar inbördes och till shopping/restaurangcentret. Här finns även bussar till Lahaina.

Maui kallas för ”the Valley Island” och var från början två öar som genom landhöjning växte samman. På västra sidan ligger fantastiska stränder och de flesta hotellen. Det mest kända området är Kaanapali Beach. Lite längre söderut ligger ytterligare ett stort hotellområde kring Kihei och Wailea. Här är mycket torrt och risken för regn är liten men naturen är inte lika vacker som kring Kaanapali Beach.

Sevärdheter

Speciellt nordvästra sidan av Maui är vacker. Här ligger den trevliga staden Lahaina med ett stort utbud av shopping och många bra restauranger i olika prisklasser. Lahaina är en gammal valfångarstad och den ligger ett par kilometer från Kaanapali. Det mesta av staden är nu historisk mark med många vackra gamla byggnader. En stad med mycket trevlig atmosfär, shopping och trevliga restauranger. Från Kaanapali kan man komma hit med det gamla sockerrörståget.

Whale Watching

Valarna fortsätter att komma i hundratal varje år till vattnen utanför Lahaina och Kaanapali. I december till mars är det nästan garanterat att se stora valar leka alldeles utanför stranden och man kan åka ut med båt för att se dem på nära håll.

Lanai

Lanai är en annan ö som ligger alldeles utanför Lahaina. En dagstur till Lanai rekommenderas.

Hana

Maui har en mycket dramatisk natur och hyr ni bil får ni inte missa att bila till Hana. En skönhetsupplevelse av klass. Vägen slingrar sig fram genom tropisk grönska och papaya och andra frukter växer vilt. I Hana, en gammal fin by, kan ni äta lunch på Hana Resort. En bit bort finns en liten kyrkogård med Charles Lindberghs grav.

Hookipa Beach Park

Hookipa Beach Park ligger på vägen till Hana. Detta är Hawaiis populäraste windsurfingområde, men inget för nybörjare.

Haleakala

Vulkantopparna reser sig majestätiskt ur havet och Mauis högsta topp, cirka 3.000 meter, är förstås en vulkan. Hit kan man faktiskt köra bil och titta ner i vulkankratern.

Strand på Maui.

Klimat och väder

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 25 25 25 25 26 27 28 28 28 28 27 25
Nattmedeltemperatur 19 19 20 20 21 22 23 23 23 23 21 20
Medeltemp. vatten 24 24 24 25 26 26 27 27 27 27 26 25
Soltimmar/dag 7 8 8 9 9 9 9 9 9 8 8 6
Regndagar/månad 8 5 6 6 3 3 3 3 4 6 6 8

Swanson's tips

Swanson's Hawaii

Hotell

Kaanapali Ocean Inn

Maui

Ka'anapali Beach Hotel

Maui

The Plantation Inn

Maui

Aston Kaanapali Shores

Maui

Maui Coast Hotel

Maui

Palms at Wailea

Maui

Royal Lahaina Resort

Maui

Honua Kai Resort & Spa

Maui

Hyatt Regency Maui Resort and Spa

Maui

Sheraton Maui Resort & Spa

Maui

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Vad är resortavgift?