Miami Beach

South Beach är en av Amerikas mesta inneplatser. Här blandas jetsetet och världsstjärnor med turisterna. Kvarteren mellan 6:e och 24:e gatan och kring Ocean Drive och Collins Avenue kan i dag ses som ett enda stort arkitektoniskt art déco-museum.

Miami Beach var den första stora bad- och semesterdestinationen i Amerika och det var här som den amerikanska överklassen och sedermera det internationella jetsetet semestrade. Med tiden flyttade semesterfirarna från Miami Beach och staden blev allt mer nergången. Vindarna vände och i dag är Miami Beach mer inne än någonsin.

Framförallt i södra delen har mängder av hotell, restauranger och byggnader renoverats och andra byggnader har återställts i fin gammal art déco-stil. Det är nästan som att vandra i ett museum. Miami Beach är långsmalt, på många platser inte mer än ett par husrader och en gata. Hotellområdena avlöser varandra längs det cirka 200 kvarter långa Miami Beach. Längst i söder ligger art déco-distrikten där Swanson’s kan erbjuda flera hotell.

South Beach

South Beach är en av Amerikas mesta inneplatser. Här blandas jetsetet och världsstjärnor med turisterna. Kvarteren mellan 6:e och 24:e gatan och kring Ocean Drive och Collins Avenue kan i dag ses som ett enda stort arkitektoniskt art déco-museum. Trenden fortsätter vidare upp mot 45:e gatan. Miami´s art déco kallas även för tropical déco och den modernare varianten är gärna färgrik.

Renoveringskraven är hårda och de äldre hotellen har ofta små rum och med sparsmakad inredning, medan de nyare är mer rymliga och moderna, men inredningen går fortfarande i art déco. Mellan 20:e och 45:e gatan hittar vi flera hotell med just lite modernare inslag. Dagtid ger spännande vandringar då man hittar många roliga detaljer och på kvällstid slår färgerna ut med belysningar som förstärker just tropical déco.

Hjärtat av South Beach

Huvudgatan är Collins Avenue. Längst ner i South Beach, eller SoBe som man säger lokalt, blandas de klassiska hotellen med mängder av boutiquer. Tvärgatan Lincoln Road är affärs- och restauranggata medan Washington Avenue kantas av nattklubbar och megadiskotek. Vid 13:e gatan ligger också välkända Miami Ink.

Ocean Drive är en kort gata mellan 5:e och 15:e gatan, närmast stranden. Vackra art deco-byggnader i klassisk streamline modern och nautisk arkitektur. De byggdes på 1930-talet och överlevde byggboomen på 80-talet och bildar kärnan i dagens jetsetliv. Här ligger tropiska nattklubbarna Mangos och Clevelander i poolmiljö, Johnny Rockets hamburgerbar med 50-tals musik och Gianni Versaces berömda hem.

Underbar strand

Längs hela Miami Beach löper en bred och inbjudande sandstrand, en av Floridas bästa. Mellan hotellen och stranden löper the Boardwalk, ett promenadstråk ända från 47:e gatan ner till södra Ocean Drive. Fort Lauderdale och Miami Beach har bästa vädret vintertid, flera grader varmare än i Orlando och Floridas västkust.

Stranden inbjuder inte bara till sol och bad, här finns mängder av aktiviteter. Varför inte prova yoga på stranden? Man har även en unik golfbana vid 23:e gatan, Miami Beach Club, öppnad 1923, och användes under andra världskriget av armén för träning med handgranater, förmodligen kommer golftermen bunker härifrån?

Livräddartorn på Miami Beach.

Klimat och väder

Florida har ett härligt klimat och i Miami Beach är solen generös med 3 000 soltimmar om året. Ni kan knappast åka hem till Norden utan en härlig guldbrun solbränna. I Fort Lauderdale och Miami Beach finns det bästa vädret vintertid, flera grader varmare än i Orlando och på Floridas västkust.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 23 24 25 26 28 30 31 31 30 28 26 24
Nattmedeltemperatur 18 18 19 21 23 25 25 26 25 23 21 18
Medeltemp. vatten 22 23 24 25 28 30 31 32 30 28 25 23
Soltimmar/dag 8 8 9 9 9 8 8 8 7 7 8 7
Regndagar/månad 6 5 4 5 8 13 13 14 15 13 6 3

Swanson's tips

Restauranger och nöjen

Hotell

Marseilles Hotel

Miami Beach

Kimpton Surfcomber Hotel

Miami Beach

Dorchester Hotel

Miami Beach

Hotel Croydon

Miami Beach

Tradewinds Apartment Hotel

Miami Beach

Loews Miami Beach Hotel

Miami Beach

Hotel Greystone

Miami Beach

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Hur tidigt eller när kan jag köpa min Swanson’s resa?