Tampa

Oavsett om du är ute efter äventyr, avkoppling eller kulturella upplevelser har Tampa på Floridas västkust något för alla smaker. Utforska området som erbjuder klarblått vatten med vita sandstränder, piratkultur, kulinariska äventyr och ett sort utbud av aktiviteter.

Tampa Airport ligger nära centrum, ca 11 km, och det tar ca 15 minuter att åka in till staden. Flera direktlinjer från Europa finns hit, bl a från Frankfurt och London. Ett enkelt sätt att ta sig runt på är att åka spårvagn kostnadsfritt med TECO Streetcar som går från downtown till Ybor City, 11 stopp längs vägen. Väl framme i Ybor City finns det ett stort utbud av restauranger och mycket annat att se och göra.

Tampa Riverwalk

Utforska den 4,2 kilometer långa Tampa Riverwalk längs Hillsborough River, genom en promenad eller cykeltur, medan du njuter av utsikten över floden på den ena sidan. På den andra sidan nås flertalet sevärdheter så som Florida Aquarium och parken Curtis Hixon. I närheten ligger även Tampa Bay History Center, där du kan börja ditt besök med att äta en kubansk sandwich på Columbia Café innan du dyker in i områdets intressanta historia. Bland annat kan du få kunskap om stadsdelen Ybor Citys rika historia som världens cigarrtillverkningshuvudstad på 1900-talet, samt Buccaneer-piraterna som byggde en fristad i Tampa Bay.

Har du bokat en kryssning ligger Port of Tampa väldigt centralt. Rederier som Royal Caribbean, Celebrity Cruises och Norwegian Cruise Line har kryssningar härifrån.

Kulinariska Tampa

Förutom en rik historia kring cigarrer och pirater så är Tampa en kulinarisk pärla för matälskaren, som har gjort sitt namn känt genom Michelin-rekommendationer. Columbia, den äldsta restaurangen i Florida, är en spanskinspirerad skatt från 1905 som tar dig på en resa genom historien med varje tugga. Vid Armature Works på The Heights kan du smaka på delikatesser från Steelbach och Oak & Ola, två Michelin-rekommenderade restauranger som ger en modern twist till lokala råvaror. På Sparkman Wharf vid Riverwalk kan du upptäcka nya smaker på restauranger som Noble Rice, som serverar innovativ mat i en unik atmosfär.

Upplevelser för hela familjen

Tampa Bay erbjuder en mängd attraktioner och aktiviteter som passar både stora och små. Glazer Children’s Museum är ett interaktivt paradis för unga upptäckare, medan Busch Gardens erbjuder nervkittlande åkattraktioner och en imponerande samling av vilda djur. Tvärs över gatan från Busch Gardens hittar du Adventure Island, en vattenpark med många spännande attraktioner. På Florida Aquarium kan du upptäcka över 8 000 olika arter från Florida och andra delar av världen. ZooTampa i Lowry Park är hem för mer än 1300 djur. Parken erbjuder även områden för vattenlek, spännande åkattraktioner och shower.

Flera festivaler förekommer också under året. Gasparilla Pirate Fest, som äger rum i slutet av januari varje år, är kanske den mest kända.

Sport i Tampa

För den sportintresserade finns aktiviteter året runt. Varför inte en NHL-upplevelse med Tampa Bay Lightning på Amalie Arena, se en baseballmatch med Tampa Bay Rays eller uppleva NFL med Tampa Bay Buccaneers?

I Tampa Bay-området finns också ca 10 golfbanor för den som känner för att spela en runda golf eller två.

 

Hillsborough River Boating, Tampa, Florida.

Klimat och väder

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Vad har Swanson’s för barnerbjudanden och hur länge räknas man som barn?

Vad är envägshyra på hyrbilen?

Har USA sommartid?