SAS flygplan.

Flyg

till USA och Kanada

Paketresor eller skräddarsytt – flexibelt
Alla våra arrangemang bygger på flyg med reguljära flygbolag. Detta gäller givetvis även när resan skräddarsys. Vi kan erbjuda förmånliga flygpriser på närmare 10 olika flygbolag. Ni kan själv bestämma reslängd (inom biljettens villkor), normalt lördag natt bortovaro och upp till ett år. Man kan kombinera städer, det vill säga flyga ut till en stad och hem från en annan, man kan kombinera fler än 100 olika städer och på vissa flygbiljetter kan man även göra stopp i en amerikansk gateway utan kostnad.

Olika bokningsklasser
Flygbiljetterna finns i olika bokningsklasser med olika pris, regelverk och tillgänglighet. De billigaste biljetterna bokas förstås först och det kan även innebära att de inte finns på alla datum. Normalt skall biljetten betalas senast 35 dagar före avresa. Under vissa perioder kan det dessutom finnas kampanjpris med betydligt strängare villkor. Flygpriser, skatter och avgifter kan ändras utan förvarning och vill man vara säker på bokat flygpris kan man betala hela flygbiljetten vid bokningstillfället. Efter biljettering kan biljetten normalt ej ändras och avbokningskostnaden är normalt hela biljetten. Flygpriser från Köpenhamn varierar med valutakursen liksom flygskatter och avgifter. Biljettpriset består dels av själva flygpriset och dels av flygskatter och flygavgifter. Barnrabatt räknas på flygpriset medan övriga avgifter betalas fullt ut.

Kampanjpriser
Numera lanserar flygbolagen ganska ofta kampanjer. Dessa priser finns bara under en kortare period. Strängare regelverk som kan variera, men innebär alltid att flygbiljetten ska bokas och betalas omgående. Därefter är den inte ändringsbar och ingen återbetalning vid avbokning oavsett anledning. Swanson’s avbeställningsskydd gäller ej utan separat försäkring måste tecknas. Inga stopovers tillåtna.

SAS
De flesta av våra arrangemang sker med SAS. SAS flyger direkt till sju städer i Amerika: Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco och Washington DC. Från dessa städer finns anslutande flyg till ett 100-tal städer i Nordamerika. Anslutningar sker inom Nordamerika med United Airlines och American Airlines. Atlantflygen avgår från Stockholm och Köpenhamn och i vissa fall Oslo. Det finns anslutningspriser från 12 städer i Sverige till Stockholm eller Köpenhamn.

Lufthansa/Swiss/United/Air Canada
Dessa fyra flygbolag samarbetar intimt och man kan flyga ett flygbolag på utresan och ett annat på hemvägen. Över Atlanten är Lufthansa dominanten och har goda anslutningar från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till sina transferpunkter i Tyskland, Frankfurt, Munchen och Dusseldorf varifrån man flyger direkt till ett 25-tal städer i Nordamerika. Från dessa gateways finns vidare anslutningar med United till ett stort antal städer. Swiss flyger via Zurich och United och Air Canada flyger från flera europeiska städer. Över Atlanten har bolagen full service med måltider och drycker och ett incheckat bagage utan kostnad. På resor inom Nordamerika är all service ombord avgiftsbelagd.

KLM/Air France/Delta
Tre flygbolag med ett nära samarbete. Bolagen kan kombineras både på anslutningar och på atlantflygningarna. KLM:s transferpunkt är Amsterdam och man flyger på ett stort antal städer i Skandinavien såväl som i Nordamerika och Västindien. Air France har sin transferpunkt i Paris. Delta flyger dels på dessa städer men även vissa tider på året från Köpenhamn till New York. I USA har Delta ett mycket stort linjenät vilket gör att man kan nå ett stort antal städer. Över Atlanten har bolagen full service, med måltider, drycker och ett incheckat bagage utan kostnad. På anslutningar inom Europa och på resor inom Nordamerika är all service ombord avgiftsbelagd.

Icelandair via Island
Icelandair flyger till 20 destinationer i USA och Kanada, vissa säsongsvis. Det är bekvämt och enkelt att byta flyg i Reykjavik. En annan fördel är att man kan göra ett kostnadsfritt stopover på Island, gäller alla biljettyper. Vi kan boka hotell, transfers och utflykter. I vanlig ekonomi är alla måltider och alla drycker kostnadsbelagda förutom läsk, kaffe och the. Saga Class är Icelandairs businessklass som till vissa destinationer är mycket prisvärd.

British Airways/American Airlines
Flera stora flygbolag samarbetar i One World, bl.a. British Airways, American Airlines och Finnair. Via framför allt London, men även Helsingfors, kan man nå cirka 30 destinationer i Nordamerika. Dessutom vidare anslutningar inom Nordamerika med American Airlines omfattande inrikesnät. British Airways har anslutningar från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till London. Över Atlanten har bolagen full service med fria måltider och i de flesta fall även drycker. Ett incheckat bagage ingår. På anslutningar inom Europa och på resor inom Nordamerika är all service ombord avgiftsbelagd.

Obs! Flygpriser, skatter, avgifter och regler kan ändras med kort varsel. Kontakta Swanson’s för aktuell information.

Läs mer om destinationerna

SAS flygplan.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna?

Ingår bagage på min flygresa?

Går det att beställa specialkost på flygresan?

Bokningsförfrågan

Fyll i dina uppgifter för att skapa en bokningsförfrågan. Vi kontaktar dig senast nästkommande vardag. Observera att detta inte är en bokning.

Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.

Vilken standard på hotell?

Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.